«عموم مردم می‌توانند برای ارتباط با رئیس‌جمهور‌ با شماره تلفن 111 تماس گرفته و مشکل خود را انتقال دهند.» این یک جمله را می‌توان به مثابه عملی شدن وعده برخی دولتیان مبنی بر تغییر در نحوه دریافت نامه‌های مردمی دانست.
اولین‌بار علی‌اکبر جوانفکر در گفت‌وگو با تهران‌امروز از تغییر نحوه مواجهه دولت با درخواست‌های مردمی خبر داده بود. برخی در آن زمان تصورشان این بود که نامه‌های مردمی دیگر به هیات دولت داده نمی‌شود و استانداری‌ها مسئول جمع‌آوری این نامه‌ها خواهند شد اما اکنون مشخص شد که مردم شهرهای مختلف بدون اینکه در انتظار سفر رئیس‌جمهور و اعضای هیات دولت به خطه آنها باشد، در هر زمانی می‌توانند با تماسی کوتاه درخواست خود را مطرح کنند. راه‌اندازی این سامانه را همچنین می‌توان یکی دیگر از نشانه‌های تغییرات در سفرهای استانی هیات دولت ارزیابی کرد.
از زمان آغاز جمع‌آوری نامه‌های مردمی در سفرهای استانی هیات دولت هیچ نهادی پاسخگوی تعداد نامه‌های جمع‌آوری شده نبود و اگر مسئولی تعدادی را برای این نامه‌ها اعلام می‌کرد، بلافاصله از سوی نهاد دیگر تکذیب می‌شد. اما روز گذشته قائم مقام این مرکز تعداد دقیق این نامه‌ها را 19 میلیون اعلام کرد و پیش‌بینی می‌شود با سامانه 111 تعداد درخواست‌های مردمی از رئیس‌جمهور بسیار بیش از عدد اعلام شده، شود. راه‌اندازی سامانه 111 به معنای پایان عمر جمع‌آوری نامه‌های مردمی نیست چرا‌که نهاد ریاست‌جمهوری اعلام کرده افرادی که قادر به استفاده از سامانه 111 نیستند، می‌توانند نامه‌های خود را از طرق دیگر به دولت برسانند ولی نحوه این کار هنوز اعلام نشده است اما پیش‌بینی می‌شود بخشی از استانداری‌ها مامور جمع‌آوری نامه‌های مردمی خواهند شد. البته این نوع جمع‌آوری نامه در استانداری‌ها به مذاق مردم خوش نمی‌آید چراکه برخی معتقدند نامه‌هایی که مردم در گلایه از وضعیت استان‌ها به رئیس‌جمهور می‌نویسند در استانداری‌ها بایگانی شده و به پاستور نمی‌رسد. آماده شدن سامانه 111 همان سامانه سامد است و حدود یک‌سال قبل از سوی سعیدلو اعلام شد اما در آن سال گفته نشد که این سامانه قرار است جایگزین نامه‌های مردمی شود.
اولین‌بار سامانه سامد در آذر 87 در استان آذربایجان شرقی که مقصد بعدی هیات دولت است، به‌صورت آزمایشی راه‌اندازی شد و اکنون این سامانه در کل کشور فعال شده است. گفته می‌شود، ایرانیان خارج از کشور هم می‌توانند با استفاده از این سامانه با دولتمردان در تماس باشند. البته سنت جمع‌آوری نامه‌های مردمی که از ریاست‌جمهوری که در سال 84 آغاز شد به‌تدریج در حال سرایت به مجلس هم بود که رئیس وقت مجلس در سال 85 به شدت با این رویه مقابله کرد.
حدادعادل در سفری که همان سال به لرستان داشت، از کثرت نامه‌‏های مردمی و درخواست کمک‌‏های مالی و شغل انتقاد کرد و گفت: رئیس مجلس بانک یاگونی پول به دنبال خود ندارد که بخواهد به هر کسی کمک کند. این انتقاد‌ حدادعادل در واقع کنایه‌ای به احمدی‌نژاد بود که تنها شش ماه قبل از آن، دریافت نامه‌‌های مردمی را باب کرده بود. برخی منتقدان دولت با نگاهی دیگر به پایان جمع‌آوری نامه‌های مردمی می‌نگرند. آنها بر این باورند که جمع‌آوری نامه‌های مردمی در دو دوره سفرهای استانی دولت نهم تنها برای جلب‌نظر مردم برای انتخابات دهم ریاست‌جمهوری بوده بنابر‌این اکنون احمدی‌نژاد دیگر نیازی به جلب‌نظر مردم ندارد و نامه‌های مردمی که بررسی آنها در پاستور زمان و هزینه زیادی را به دنبال دارد، ضروری‌ به نظر نمی‌رسد البته پیش از اعلام رسمی پایان سنت جمع‌آوری نامه‌های مردمی، سعیدلو از حذف مرحله دیگری از این رویکرد یعنی حذف پخش چک پول میان متقاضیان وام خبر داده بود.
در دو دوره قبلی هیچ‌گاه اعلام نشده بود که متقاضیان دریافت کمک‌های مالی به بهزیستی و کمیته امداد معرفی می‌شوند اما در این دوره به صورت شفاف عنوان شد که دیگر پولی در کار نیست.

ما را دنبال کنید

به اشتراک گذاری این مطلب!
مطالب مرتبط
نظرات
کاربر مهمان -> 1388/08/26
پاسخ

مردم بدبخت

کاربر مهمان -> 1388/08/26
پاسخ

آقا طرحی که از مبنا اشتباه وغیر عقلانی وعلمی غیرکارشناسی است وموجب مشکلات بیشتر در کار وزندگی مردم می شود چرا باید اصرار بر اجرای آن داشت در کجای دنیا همچین طرحی هست که اول والدین به سرکار بروند وبعد دانش آموزان روانه مدارس شوند؟جگونه فکر می کنند ویا اصلا"فکر می کنند وبعد تصمیم بگیرند؟ ترافیک 5و6 عصر به بعد را جگونه توجیه میکنند؟ این هم ارتباط به ساعت شروع به کار دارد؟

کاربر مهمان -> 1388/08/26
پاسخ

سلام احتیاج به نامه نیست سعی کنید کمی مردم را راحت بگزاردید. چه کردید در این سال ها که مردم همه مشکل مالی دارن کی ججواب خواهد بود به نظر شما با ماهی 300 هزارتومان میشه زندگی کرد؟

کاربر مهمان -> 1388/08/26
پاسخ

احتمالا دولت پول کم آورده ،دیده اند نمی شود در هر پاکت 50هزار تومان گذاشت و فرستاد!

کاربر مهمان -> 1388/08/26
پاسخ

دلتون خوشه

کاربر مهمان -> 1388/08/26
پاسخ

کاشکی شماره ان 112 بود مشکلات مردم زودتر حل می شد کی به کیه

کاربر مهمان -> 1388/08/26
پاسخ

تا جایی که یادم میاد چند سال قبل این شماره از طرف بهزستی و برای مبارزه با کودک آزاری اعلام شده بود .اگر اشتباه میکنم ،بگین؟

کاربر مهمان -> 1388/08/26
پاسخ

اینجانب 2 بار مشکلاتم را به سایت ایشان ایمیل کردم ولی متاسفانه به نهادهای دیگر ارجاع دادند ،خب اگر مشکل من را آنها حل میکردند احتیاجی به درخواست از ایشان نبود .این بود که من هم تصمیم گرفتم با مشکلاتم زندگی گنم .

کاربر مهمان -> 1388/08/26
پاسخ

آقای جوانفکر گفته : "برخی در آن زمان تصورشان این بود که نامه‌های مردمی دیگر به هیات دولت داده نمی‌شود و استانداری‌ها مسئول جمع‌آوری این نامه‌ها خواهند شد. " یا گفته :" برخی معتقدند نامه‌هایی که مردم در گلایه از وضعیت استان‌ها به رئیس‌جمهور می‌نویسند در استانداری‌ها بایگانی شده و به پاستور نمی‌رسد." باید به آقای جوانفکر بگویم شما از دنیا بی خبرید چون در اصل هیچ نامه ای به نهاد ریاست جمهوری نمیره و در همان استان و استانداری ستاد پیگیری نامه های ریاست جمهوری تاسیس شده که کارکنان آن هم از پرسنل استانداری نیستند و از بعضی ادارات دیگر افرادی هستند که بصورت مامور حضور دارند و به ظاهر پیگیر نامه ها هستند ولی در واقع فقط به حق ماموریت و مزایای جانبی آن فکر میکنند . اگر دوست داره این مسئله رو پیگیری کنه سری به استانداری خوزستان و ستاد مربوطه بزنه خودش میفهمه چه خبره !!!!!!!

کاربر مهمان -> 1388/08/26
پاسخ

تعداد نامه های که جویای کار بوده اند چقدر است خوب است که امار نامه به تفکیک ارائه شود

کاربر مهمان -> 1388/08/26
پاسخ

دولت به مشاوران حقوق و پول فراوان می دهد تا زحمت کشیده و این مطالب را عنوان کنند ؟ بنده فقط هزینه های قبوض تلفن و برق ، آب و گاز و ... را دریافت می کنم و به آقایان مشاوره ، طرح و ایده می دهم . کاهش هزینه و الگوی مصرف به همین می گویند .

کاربر مهمان -> 1388/08/26
پاسخ

رئیس جمهور هر کاری کنه باز مخالفانش ایراد می گیرند.

کاربر مهمان -> 1388/08/26
پاسخ

من حدود سه ماه است برای دریافت وام قرض الحسنه در 111 استان قم ثبت نام کرده ام ولی تا به حال فقط جواب شنیده ام که بودجه نداریم و در دست بررسی است و باید به بانک ملی مراجعه کنید در بانک ملی هم جواب می دهند که بودجه نیست و یک بار هم گفتند که خود را دلخوش نکیند و خبری نیست از 16 ماه قبل نامه ها هنوز تلمبار شده است .

نظر شما

نظرهای حاوی توهین، افترا یا نوشته‌شده با حروف لاتین (فینگلیش) منتشر نمی‌شوند.

آخرین اخبار
پربازدیدترین عناوین