به گزارش
تابناک اقتصادی، تاریخ اقتصاد ایران و جهان آینه ای است تمام نما از رویدادهای اقتصادی که در گذشته رخ داده است و بیانگر ریشه های تاریخی بسیاری از واقعیت های امروز ایران و جهان است. موضوع "اقتصاد ایران و جهان در گذر زمان" در این نوشتار به وقایع تاریخی سیزدهمین روز مهر ماه پرداخته می شود که به طور مستقیم و غیر مستقیم اقتصاد ایران و جهان را متاثر کرده است.
13 مهر 1321، سرانجام با اصرار و پافشاري دولت امريكا، ايران عليرغم مخالفت اوليه خود با استخدام ميلسپو به عنوان مشاور اقتصادي، موافقت كرد.
13 مهر 1324، ارتش و وزارت جنگ آمريكا به عمليات خود در راه آهن دولتي ايران خاتمه دادند.
13 مهر 1332، وزیر دارایی ضمن یک مصاحبه مطبوعاتی با اشاره به اینکه دولت سابق سه میلیارد و صدوبیست میلیون ریال اسکناس منتشر کرده است متذکر شد دولت حاضر برای رفع مضیقه مالی یک هزار بیلیون ریال اسکناس با پشتوانه صد درصد دلار منتشر خواهد کرد.
13 مهر 1342، همزمان با ورود ژولیان ملکه هلند و پرنس برنارد و پرنسس بئاتریس به ایران، به دنبال اعلامیه های متعدد از طرف مقامات برجسته روحانی و بازرگانان تهران، بازار و اکثر دکان های تهران تعطیل شد و تظاهرات گسترده ای اطراف بازار شکل گرفت که نیروی پلیس به شدت آن را سرکوب کرد.
13 مهر 1344، موافقتنامه اقتصادی ايران و شوروي درباره تأسيس كارخانه ذوب آهن و كارخانه هاي ماشين سازي و صادرات گاز به شوروي در تهران امضا و مبادله شد.
منابع: موسسه مطالعات و پژوهش های سیاسی و روزنامه دنیای اقتصاد