تحریم رهبران ارتش میانمار گزینه در دست بررسی اتحادیه اروپا و آمریکا

خبرگزاری رویترز گزارش داد، اتحادیه اروپا و آمریکا در حال بررسی تحریم‌های هدفمند علیه رهبران ارتش میانمار به دلیل اقدامات سرکوب‌گرانه آنها علیه مسلمانان روهینجا هستند این اقدانات آوارگی بیش از ۵۰۰ هزار نفر از این مسلمانان را در پی داشته است.
کد خبر: ۷۳۶۹۷۴
|
۱۷ مهر ۱۳۹۶ - ۱۴:۲۲ 09 October 2017
|
2113 بازدید
خبرگزاری رویترز گزارش داد، اتحادیه اروپا و آمریکا در حال بررسی تحریم‌های هدفمند علیه رهبران ارتش میانمار به دلیل اقدامات سرکوب‌گرانه آنها علیه مسلمانان روهینجا هستند این اقدانات آوارگی بیش از ۵۰۰ هزار نفر از این مسلمانان را در پی داشته است.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، مصاحبه‌ با بیش از ۱۲ دیپلمات و مقام دولتی مستقر در واشنگتن، یانگون و اروپا فاش کرد که آمریکا و اتحادیه اروپا در بحث‌هایشان درمورد گزینه‌ها برای پاسخ به بحران میانمار تحریم‌ها و مجازات‌هایی را به طور ویژه علیه ژنرال‌های ارشد ارتش میانمار در نظر گرفته‌اند.

با این حال منابع آگاه به این بحث‌ها گفتند هنوز هیچ چیز تصمیم‌گیری نشده و ممکن است واشنگتن و بروکسل تا مدتی دست نگه دارند. همچنین بحث‌هایی نیز درمورد افزایش کمک‌رسانی به ایالت خشونت زده راخین میانمار در جریان است.

یک ماه پیش بحث درباره تحریم‌ها علیه میانمار مطرح نبود و مطرح شدن این گزینه نشان می‌دهد که تداوم موج آوارگی مسلمانان روهینجا در شمال غرب میانمار فشارها را بر سیاست‌گذاران غربی به منظور اقدام در قبال این بحران افزایش داده است.

با وجود آنکه در خارج از میانمار بیشتر انتقادات متوجه آنگ سان سوچی، رهبر این کشور بوده اما دیپلمات‌های غربی معتقدند که سوچی نمی‌تواند ارتش میانمار را که هنوز قدرت قابل ملاحظه‌ای در این کشور دارد، کنترل کند.

قرار است به گفته منابع خبری شورای وزیران خارجه اتحادیه اروپا در تاریخ ۱۶ اکتبر درباره مساله میانمار بحث کند اما مقام‌ها انتظار اقدامی در اعمال تحریم علیه میانمار در مدت زمان سریع را ندارند.

اولا تورنائس، وزیر توسعه همکاری در دولت دانمارک گفت: کپنهاگ در تلاش برای افزودن این بحران به دستور کار بوده و می‌خواهد فشارها علیه ارتش میانمار را افزایش دهد.

دو مقام مستقر در واشنگتن که به رایزنی‌های دولت ترامپ درمورد میانمار آگاه بوده‌اند، گفتند، از جمله اقدامات در دست بررسی اعمال تحریم علیه مین آئونگ هلاینگ، فرمانده کل ارتش میانمار و چند ژنرال دیگر این ارتش به همراه رهبران شبه‌نظامیان بودایی راخین است.

چنین تحریم‌هایی در صورت تصویب احتمالا شامل انسداد دارایی‌ها در آمریکا، ممنوعیت سفر به آمریکا و ممنوعیت معامله آمریکایی‌ها با آنها به همراه مجازات‌های دیگر خواهد بود.

مقام‌های آمریکایی گفتند، واشنگتن در حال مشورت با دولت‌های اتحادیه اروپا، ژاپن و جنوب شرق آسیا بوده و با احتیاط اقدام می‌کنند.

یک دیپلمات اروپایی مستقر در یانگون گفت: کشورهای غربی در حال هماهنگ کردن پاسخ‌شان به بحران میانمار بوده و توافق دارند که هدف مجازات‌ها باید ارتش میانمار به ویژه فرمانده کل آن باشند.

دیپلمات‌های مستقر در یانگون گفتند، هرگونه مجازاتی احتمالا نمادین خواهد بود تا ابتدا فضایی را برای مذاکرات بیشتر ایجاد کنند.

دیپلمات‌های غربی گفتند که اهرم آنها علیه میانمار در مقایسه با چین که در دوره رهبری سوچی روابط گرم‌تری با میانمار برقرار کرده محدودتر است و سرمایه‌گذاری‌های آمریکا و اروپا و تعامل نظامی آنها در میانمار ناچیز است.

اعمال فشار بر میانمار

سازمان ملل به دنبال کمک رسانی بیشتر به سایر بخش‌های راخین است که صدها هزار تن از روهینجایی ها در آن گرفتار هستند. اینکه چگونه میانمار به درخواست‌ها برای افزایش کمک رسانی، تحقیق درباره اتهامات مربوط به اقدامات مسبتدانه یا بازگشت آوارگان روهینجایی پاسخ می‌دهد یکی از مسائل مهم مورد بحث در تصمیم گیری برای اقدامات بعدی علیه این کشور است.

یک دیپلمات اتحادیه اروپا مستقر در بروکسل گفت: ما به دنبال تقویت سیاسی و مالی در میانمار هستیم. ما باید به کمک بشردوستانه و توسعه در میانمار بپردازیم. اگر شرایط مهیا نشود، کمیسیون اروپا نمی‌تواند در این کشور سرمایه گذاری کند که شامل امور امنیتی نیز می شود. همچنین تحریم تسلیحاتی در میانمار وجود دارد و ما به صورت مرتب درباره این مساله بحث می‌کنیم که اگر اصلاحات در این کشور انجام شود، می توانیم این تحریم ها را برداریم و به دنبال لغو تدریجی آن باشیم.

تحریم‌های اقتصادی اتحادیه اروپا پس از آنکه ارتش میانمار در سال ۲۰۱۲ عرصه سیاسی را به دولت دموکراتیک تحویل داد، لغو شد اما تحریم تسلیحاتی هنوز از دهه ۹۰ میلادی پای برجاست. آمریکا نیز اکثر تحریم ها را در پاییز سال گذشته میلادی برداشت اما تحریم تسلیحاتی هنوز در جای خود است.

یکی از مقام های آمریکایی گفت، درحالیکه هنوز هیچ ضرب الاجل قاطعی مشخص نشده، اما آمریکا امیدوار است که برنامه‌ای برای میانمار از سوی دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا در جریان سفرهایش به آسیا در نیمه نخست نوامبر ۲۰۱۷ مطرح شود. دولت واشنگتن به دنبال ارسال پیامی قوی به ارتش میانمار است اما نگران این است که اقدامی خشن و نسنجیده به چین اجازه رشد تاثیر دیپلماتیک و اقتصادی در میانمار را بدهد. حمایت ها از اعمال تحریم های اقتصادی مجدد بر میانمار از سوی دولت آمریکا کم است.

روابط سرد

دیپلمات های مستقر در نیویورک گفته‌اند که سازمان همکاری اسلامی در مجمع عمومی سازمان ملل به دنبال یک قطعنامه حقوق بشری علیه میانمار است.

سال گذشته میلادی، اتحادیه اروپا برای نخستین بار در ۱۵ سال گذشته اعلام کرد که قطعنامه‌ای را در کمیته سوم مجمع عمومی سازمان ملل که بر حقوق بشر تمرکز دارد، ارائه نمی‌کند و بجای آن سوابق حقوق بشری میانمار را محکوم کرد و خواستار بهبود شرایط در این کشور شد.

یکی از دیپلمات‌ها در نیویورک گفت، اتحادیه اروپا در جلسه کنونی می‌تواند این قطعنامه را مجدد بررسی کند، پیش نویس طرح سازمان همکاری اسلامی را در نظر بگیرد و از مسلمانان روهینجایی حمایت کند.

دیپلمات‌ها گفته‌اند که برخی از اعضای شورای امنیت سازمان ملل به دنبال این هستند که آیا این شورا بر روی یک توافق رسمی یا حتی یک قطعنامه توافق می‌کند که خواستار پایان بخشیدن به خشونت‌ها، دسترسی کامل مردم به کمک‌ها و بازگشت امن برای آوارگان روهینجایی می‌شود.

دولت میانمار گفته است که با دولت چین و روسیه صحبت می‌کند تا از نقش آنها در شورای امنیت برای دفاع از هرگونه وتویی علیه یانگون استفاده کند. چین و روسیه هر دو حامی دولت میانمار هستند.

از زمانیکه بیسکوییت‌های برنامه جهانی غذا در یک اردوگاه شبه نظامی در ژوئیه کشف شد، دولت میانمار این آژانس سازمان ملل را به حمایت از شبه نظامی‌ها متهم کرد و باعث شد تا عملیات آنها در راخین متوقف شود و روابط با سازمان ملل به سردی گراید.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟