تیلرسون گفت: زمانی که نیاز به تعامل با ایران باشد، فراخواهد رسید. میخواهیم اطمینان یابیم که دوستان و متحدان ما و دیگر طرفهای توافق هستهای درک روشنی از سیاست رئیسجمهور داشته باشند که بسیار فراتر از صرف توافق هستهای است.
به گزارش میزان، وزیر امور خارجه آمریکا در گفتگو با شبکه خبری سی بی اس نیوز، به پرسشهایی دربارهی راهبرد تازه دولت ترامپ رئیس جمهور این کشور در خصوص توافق هستهای ایران و موضوعات دیگر پاسخ گفت.
وی با تکرار ادعاهای همیشگی آمریکا علیه فعالیتهای منطقهای ایران، گفت: تلاش ما این است که از صداها و دیدگاههای میانه رو در ایران حمایت کنیم، از دموکراسیخواهی و آزادیطلبی آنها حمایت کنیم، به این امید که روزی مردم ایران کنترل حکومت این کشور را بازپس بگیرند و تاریخ غنی این کشور را احیا کرده و این کشور با جامعه بین المللی یکپارچه شود و به عضوی مفید تبدیل شود و در منطقه تجارت انجام دهد.
تیلرسون در پاسخ به این پرسش که چرا دولت ترامپ پیشتر ایران را در جریان کلیات راهبرد تازه اش قرار نداده بود، گفت: با محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران در حاشیهی نشست مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک دیدار داشتم؛ و لذا فکر میکنم او به خوبی احساس کرد تصمیم رئیس ترامپ چیست.
با این وجود ما با همه طرفهای حاضر در کمیسیون مشترک برجام، توافق هستهای ایران گفتگو کرده بودیم تا اطمینان پیدا کنیم آنان دقیقا در جریان تصمیمی که رئیس جمهور اتخاذ کرده بود قرار بگیرند.
او در مورد اینکه چرا با طرف ایرانی صحبت نکرده، گفت: زمانی که نیاز به تعامل با ایران باشد، فراخواهد رسید. میخواهیم اطمینان یابیم که دوستان و متحدان ما و دیگر طرفهای توافق هستهای درک روشنی از سیاست رئیسجمهور داشته باشند که بسیار فراتر از صرف توافق هستهای است.
متاسفانه تنها تماس ما با ایران در سالهای اخیر، مذاکره بر سر توافق هستهای بوده است، ما نیاز داریم تا درباره مسائل دیگر نیز با یکدیگر گفتگو کنیم؛ بنابراین بخشی از این مذاکرات درباره توافق هستهای و بخشی دیگر راجع به مسائل دیگر خواهد بود.
وزیر خارجه آمریکا در بخش دیگری از مصاحبه در مورد رفتار احتمالی کنگره در قبال توافق هستهای گفت:اگر کنگره کاری انجام ندهد بدین معنا خواهد بود که تصمیم با رئیس جمهور خواهد بود. ما حق داریم تا در خصوص نگرانیهای خود همانند برنامه موشکهای بالستیک خواستار مذاکره مجدد با ایران و طرفهای این توافق باشیم. هدف رئیس جمهور این بود که به ایران و امضا کنندگان توافق هستهای بگوید که باید اقداماتی ضروری انجام شود، اگر حرکتی دیده نشود، دیگر دلیلی برای پایبندی به برجام وجود نخواهد داشت.