رئیس کمیته اخلاق فدراسیون فوتبال در خصوص فعالیتهای این کمیته در زمینه مبارزه با فساد و دلالی به سایت رسمی این فدراسیون توضیحاتی داد.
به گزارش تابناک ورزشی، قاضی مرتضی تورک که عمده وقت و توان خود را در حوزه شناسایی آسیبها و چالشهای اصلی در خصوص دلالی و فساد مالی گذاشته است، می گوید برای رسیدگی به تخلفات فوتبال با یکسری از موانع اصلی روبهرو بوده است:« با اشخاصی مواجه میشدیم که بیرون از خانواده فوتبال بوده و جرایمی که انجام میدادند، مربوط به مستطیل سبز میشد. برهمین اساس رسیدگی تخلفات آنها برعهده کمیته اخلاق نبود و با کمک گرفتن و همیاری نیروی انتظامی، پلیس امنیت و دادسرای ویژه فرهنگ که جرایم ورزشی را دنبال میکند، توانستیم هشت نفر از افرادی را که دلالی و یا کلاهبرداری کرده بودند، مشخص و به مراجع قضایی مربوطه معرفی کنیم و در نهایت منجر به بازداشت این افراد شد. در واقع این افراد با فریب دادن خانوادهها از آنها پولهایی را دریافت و به بهانه اینکه فرزندان خانوادهها را در تیمهای مطرح به استخدام در میآورند، از آنها مبالغ مختلفی را دریافت میکردند.»
تورک ادامه داد: چندین پرونده مهم در کمیته اخلاق وجود دارد که برخی از آنها اطلاعرسانی شده است و برخی به دلایلی از قبیل حفظ آبروی افراد، منتشر نشده و در ماههای آینده اطلاعرسانی دقیقی در خصوص فعالیتهای این کمیته ارائه خواهیم کرد. طی هفتهها و ماههای گذشته کمیته اخلاق پروندههای مهمی را بررسی کرده و اطلاعرسانی دقیقی در این زمینه داشته است.
رئیس کمیته اخلاق فدراسیون فوتبال با اشاره به اینکه قبل از شروع فصل جدید لیگ همایشی را به جهت آشنایی و اطلاعرسانی از فعالیتهای این کمیته برگزار کرده است، گفت:همایشی را به همه رسانهها اعلام کردیم که هرگونه مطلبی را که منجر به بدبینی در جامعه فوتبال میشود، با ارائه مستندات و یا گزارشهایی که دارند، در اختیار ما قرار دهند. برخی از رسانهها و نشریات با ما همکاری داشته و برخی هم فقط به صرف اطلاعرسانی با ما همکاری کردند. باز هم از طریق سایت رسمی فدراسیون فوتبال اعلام میکنیم که کمیته اخلاق آمادگی این را دارد تا گزارشها را بررسی و در جهت سالمسازی در فضای فوتبال کشور اقدام کند. در واقع اصل رسیدگی کمیته اخلاق مبارزه با دلالی در فوتبال و کسب منافع و ثروتهای نامشروع از بازیکنان و خانواده است.
تورک در پاسخ به این پرسش که «نگاه کمیته اخلاق در رابطه با رفتار غیرحرفهای و غیرورزشی برخی از ورزشکاران و افرادی که به نوعی در فوتبال فعالیت میکنند، چیست؟»، گفت: بدون شک برای مردم و دستاندرکاران این سؤال وجود دارد که چطور میشود یک ورزشکار برای یک جامعه الگوست، اما مرتکب رفتارهای نامناسب و غیراخلاقی میشود؟ ابتدا اصل و برنامه را بر این گذاشتیم که از باب تذکر، ارشاد و پیشگیری با افرادی که مرتکب تخلفی میشوند، رفتار کنیم که خوشبختانه این برنامه ما مؤثر واقع شد و نتایج مثبتی داشت به گونهای که باعث تشکر و تقدیر افراد مختلف شده است. بعضاً با رصد کردن رفتارهای بازیکنان و یا عواملی که مورد تذکر کمیته اخلاق قرار گرفته بودند، خوشبختانه با رفتار مناسب و رعایت کامل موارد از سوی آنها مواجه شدیم و این امر نشان میدهد که کمیته اخلاق فدراسیون فوتبال در مسیر درستی حرکت میکند.
وی همچنین در مورد حضور ورزشکاران در اماکنی که مناسب و جایز نیست گفت: در بحث حضور ورزشکاران در اماکنی که جایز نیست نیز تذکراتی دادهایم. در حوزه دخانیات و مصرف سایر موادی که برای سلامتی افراد مضر است نیز هشدار و تذکرات لازم را مطرح کردهایم. در بخش قانون جامع کنترل و مبارزه ملی با دخانیات آمده است که استعمال مواد دخانیات در اماکن عمومی جرم محسوب میشود.