به گزارش
تابناک اقتصادی، تاریخ اقتصاد ایران و جهان آینه ای است تمام نما از رویدادهای اقتصادی که در گذشته رخ داده است و بیانگر ریشه های تاریخی بسیاری از واقعیت های امروز ایران و جهان است. موضوع "اقتصاد ایران و جهان در گذر زمان" در این نوشتار به وقایع تاریخی هشتمین روز آبان ماه اختصاص دارد که به طور مستقیم و غیر مستقیم اقتصاد ایران و جهان را متاثر کرده است.
8 آبان 1320، قانون افزایش حقوق کارمندان دولت به تصویب مجلس شورای ملی رسید.
8 آبان 1322، کمیسیون مشترک همکاری فنی ایران و آمریکا پنج موافقتنامه مربوط به امور حمل و نقل، راه آهن دولتی، وسایل نگهداری و راه های شوسه، اصلاح سرویس های پستی و ارتباطات تلگرافی و نصب وسایل هواشناسی را تصویب کرد.
8 آبان 1334، قرارداد فروش نفت ایران به ترکیه برای مدت سه سال منعقد شد. براساس این قرارداد ترکیه در هر سال یکصد و پنج هزار تن نفت سفید و بنزین از ایران خواهد خرید.
8 آبان 1340، عمليات بتون ريزي براي احداث سد 203 متري دز در خوزستان آغاز شد.
8 آبان 1341، "بريج من" رئيس شركت نفتي انگليس وارد تهران شد تا مذاكرات محرمانه اي را با شاه راجع به ميزان توليد و بهاي جهاني نفت انجام دهد.
8 آبان 1346، بانک کشاورزی جرایم دیرکرد کشاورزان را از ۱۲ درصد به ۶ درصد کاهش داد. همچنین در این روز، در اصفهان شرکت واحد اتوبوسرانی تشکیل شد.
8 آبان 1353، کارخانه سیمان آبیک قزوین آماده بهره برداری شد.
8 آبان 1354، امتیاز ۲۹ مدرسه عالی که در اختیار بخش خصوصی بود لغو شد و دولت آنها را به وزارت علوم داد.
8 آبان 1357، اعتصاب سراسري كاركنان صنعت نفت آغاز و به دنبال آن صدور نفت ايران به خارج قطع شد. همچنین در این روز، کارکنان بانک های رهنی و سپه نیز اعتصاب کردند.
8 آبان 1360، هزينة عمليات نظامي آمريكا در طبس 193 ميليون دلار اعلام شد.
8 آبان 1370، "يانگ شان كن" رئيس جمهور چين در رأس يك هيأت بلندپايه سياسي و اقتصادي وارد تهران شد.
منابع: موسسه مطالعات و پژوهش های سیاسی و روزنامه دنیای اقتصاد