ثبات قیمت نفت با تعادل نسبی میان عرضه و تقاضا

روز پنجشنبه قیمت نفت ثابت ماند. اواخر روز چهارشنبه ، قیمت نفت کاهش یافته بود و به بشکه ای ۶۰.۴۹ دلار رسید. دلیل ثبات قیمت نفت، ادامه ی کاهش عرضه ی نفت در بازارهای بین المللی توسط کشورهای عضو اوپک عنوان شده است. تعادل قیمت نفت علیرغم افزایش میزان صادرات نفت آمریکا حاصل شده است.
کد خبر: ۷۴۳۷۶۴
|
۱۱ آبان ۱۳۹۶ - ۱۵:۲۵ 02 November 2017
|
4402 بازدید

سیدمحمدعلی علوی- روز پنجشنبه قیمت نفت ثابت ماند. اواخر روز چهارشنبه ، قیمت نفت کاهش یافته بود و به بشکه ای ۶۰.۴۹ دلار رسید. دلیل ثبات قیمت نفت، ادامه ی کاهش عرضه ی نفت در بازارهای بین المللی توسط کشورهای عضو اوپک عنوان شده است. تعادل قیمت نفت علیرغم افزایش میزان صادرات نفت آمریکا حاصل شده است. 
 
به گزارش تابناک اقتصادی به نقل از رویترز، امروز قیمت آتی نفت خام برنت بین الملل، نسبت به قیمت بسته شده در روز گذشته بدون تغییر ماند و این نفت در بازار بشکه ای ۶۰.۴۹ دلار معامله شد، این در حالی است که معاملۀ آتی نفت وست تگزاس اینترمدیت آمریکا با ۱۰ سنت افزایش، بشکه ای ۵۴.۴۰ دلار صورت گرفت. 
 
ثبات قیمت نفت با تعادل نسبی میان عرضه و تقاضا
 
این در حالی ست که قیمت نفت برنت در اواخر روز چهارشنبه به بشکه ای ۶۱.۷۰ نیز رسیده بود که بالاترین نرخ از ماه جولای سال ۲۰۱۵ است. همچنین، قیمت نفت وست تگزاس اینترمدیت به میزان ۳۰ درصد بالاتر از کمترین سطح خود در ماه ژوئن سال ۲۰۱۷ میلادی قرار دارد.
 
به گفته ی اداره ی اطلاعات انرژی آمریکا، موجودی نفت خام آمریکا در هفته ی منتهی به ۲۷ اکتبر روندی نزولی را طی کرده است. در این خصوص، موجودی نفت آمریکا در هفته مذکور به میزان ۲.۴ میلیون بشکه کاهش داشته و به مجموع ۴۵۹.۹ میلیون بشکه رسیده است. علیرغم کاهش موجودی ذخایر نفتی، اداره ی اطلاعات انرژی آمریکا اذعان داشته است که صادرات نفت آمریکا به مقدار ۴۶،۰۰۰ بشکه در روز افزایش داشته و به مجموع ۹.۵۵ میلیون بشکه در روز رسیده است. این میزان از صادرات نفت خام آمریکا ۱۳ درصد بیش از مقدار صادرات این کشور در اواسط سال ۲۰۱۶ است.
 
پیش بینی ها حاکی از آن است که آمریکا تا پایان سال جاری میلادی بین ۰.۸ تا ۰.۹ میلیون بشکه صادرات نفت خود را افزایش خواهد داد و به مجموع ۹.۶ تا ۹.۷ بشکه در روز خواهد رساند. همچنین، طبق گفته ی اداره ی اطلاعات انرژی آمریکا، آمریکا در هفته ی گذشته با صادرات ۲.۱ میلیون بشکه ای نفت خام رکوردی جدید از خود بر جای گذاشت.
 
این در حالی ست که قیمت نفت در ماه اکتبر ۷ درصد افزایش یافته و این چهارمین ماه متوالی است که قیمت نفت به لطف قرارداد کاهش تولید اوپک افزایش می یابد. میزان پایبندی به قرارداد کاهش تولید اوپک در ماه اکتبر، ۹۲ درصد بوده است که ۶ درصد بیشتر از سطح پایبندی در ماه سپتامبر است. 
 
سازمان کشور های صادر کننده نفت و ۱۱ کشور دیگر از جمله روسیه در اواخر سال گذشته توافق کردند تا برای ایجاد تعادل میان عرضه و تقاضا و در پی آن افزایش قیمت نفت، تولید خود را از اول سال ۲۰۱۷ در مجموع روزانه ۱.۸ میلیون بشکه کاهش دهند. در تاریخ ۲۵ می، تولید کنندگان تصمیم گرفتند که قرارداد کاهش تولید نفت را که در ابتدا ۶ ماهه بود، برای ۹ ماه دیگر تمدید کنند، و تا ماه مارس ۲۰۱۸ به کاهش تولید ادامه دهند. قرار است که سران اوپک روز سی نوامبر در وین اتریش با هم ملاقات کنند.
 
اگرچه پایبندی به این توافق در نیمه ی نخستین سال ۲۰۱۷ کمرنگ تر بوده، نیمه دوم امسال شاهد تلاش جدی تری برای انجام توافق کاهش تولید بوده ایم و در نتیجه تولید نفت کاهش چشمگیری داشته است.
 
در این خصوص، گزارش ها حاکی از آن است که پایبندی جدی تر به قرارداد اوپک منجر به کاهش تولید ۸۰،۰۰۰ بشکه ای نفت در ماه اکتبر، و رسیدن مجموع میزان تولیدی این سازمان، به ۳۲.۷۸ میلیون بشکه در روز شده است. همچنین، بر اساس آماری که امروز منتشر شده، علیرغم اینکه صادرات نفت روسیه از ۱۰.۹۱ میلیون بشکه در روز در ماه سپتامبر به ۱۰.۹۳ بشکه در روز در ماه اکتبر افزایش یافته است، این کشور همچنان به تمامی تعهدات خود در قرارداد کاهش عرضه ی اوپک پایبند مانده است.
 
بازار نفت نگران این بوده که پس از پایان قرارداد کاهش عرضه در ماه مارچ سال آینده ی میلادی، تولید کنندگان بار دیگر شروع به افزایش تولید نموده و قیمت ها مجدداَ کاهش یابد.  روسیه و عربستان برای جلوگیری از خاتمه ی توافق کاهش عرضه، خواهان تمدید این قرارداد تا پایان سال آینده ی میلادی هستند. این تصمیم مورد حمایت محمد بن سلمان ولیعهد عربستان سعودی نیز قرار گرفته است.
 
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳
بلیط هواپیما
فرنام صنعت پاکسا
برچسب منتخب
# جنگ ایران و اسرائیل # قیمت طلا # مهاجران افغان # یارانه # حمله اسرائیل به ایران # خودرو
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
با پاسخ ایران(وعده صادق 3) به حمله اسرائیل موافقید؟