خاورمیانه در 24 ساعت گذشته نیز شاهد تحولات و خبرهای متعددی بود. وتوی قطعنامه ضد سوری در شورای امنیت توسط روسیه، ادعای تحویل سلاح های شیمیایی توسط بشار اسد به گروه پ.ک.ک، همکاری اطلاعاتی اعراب و اسراییل علیه ایران و تلاش عربستان برای تعلیق عضویت لبنان در اتحادیه عرب از جمله این تحولات و خبرها بود. در این میان، خبر به قدرت رسیدن محمد بن سلمان در هفته آتی نیز قابل توجه بوده است.
به گزارش «تابناک»؛ یک منبع به دیلی میل اعلام کرده است، سلمان بن عبدالعزیز پادشاه عربستان سعودی می خواهد، هفته آینده از سمت خود کناره گیری کند و محمد بن سلمان پسرش را جانشین خود معرفی کند.
این منبع افزود: شاه سلمان نقش ملکه انگلیس را ایفا خواهد کرد. وی فقط عنوان «خادم الحرمین» را خواهد داشت. به گفته این منبع، هنگامی که ولیعهد 32 ساله سعودی به پادشاهی برسد، سیاست خود را بر ایران متمرکز خواهد کرد.
چند روز پیش، یک مقام ارشد سعودی گفته بود که شاه ،برنامهای برای کنارهگیری از قدرت به نفع پسرش ندارد. این مقام ارشد سعودی شایعههای مطرح مبنی بر اینکه محمد بن سلمان به زودی بر تخت سلطنت مینشیند را رد کرده بود.
پیشتر برخی منابع و کارشناسان، اقدام سردمداران سعودی در بازداشت دهها تن از شاهزادگان ارشد این کشور را به عنوان مقدمهای برای کنارهگیری ملک سلمان و به تخت نشستن فرزندش توصیف کرده بودند.
وتوی قطعنامه ضد سوری در شورای امنیت توسط روسیه
شورای امنیت سازمان ملل با مخالفت روسیه نتوانست برای ادامه فعالیت کمیته تحقیق استفاده از سلاح های شیمیایی در سوریه قطعنامه ای تصویب کند.
بامداد جمعه در جلسه بررسی پیش نویس قطعنامه های پیشنهادی در مورد بحران خاورمیانه، نمایندگان امریکا و روسیه بر سر تقدم رأی گیری برای پیش نویس های پیشنهادی به اختلاف خوردند.
نماینده روسیه با اشاره به چند مورد از قوانین فرآیند رأی گیری، از شورای امنیت خواست پیشنهاد روسیه در مرحله دوم، رأی گیری شود؛ اما نیکی هیلی، نماینده آمریکا هم بر اساس برخی مقررات خواستار تقدم رأی گیری درباره پیشنهاد روسیه شد.
نماینده ایتالیا که رئیس دوره ای شورای امنیت است، با تکرار قوانین اشاره شده توسط نیکی هیلی، نماینده امریکا در سازمان ملل گفت، بنا برر قوانین پیش نویس روسیه، باید اول رأی گیری شود.
در نتیجه اکثریت اعضای شورای امنیت به پیش نویس قطعنامه سازمان ملل از طرف روسیه رأی مخالف دادند. (3 رأی موافق،7 رأی مخالف و 5 رأی ممتنع)
پس از آن، پیش نویس قطعنامه پیشنهادی چند کشور از جمله آمریکا توانست 11 رأی موافق، 2 رأی مخالف و 2 رأی ممتنع به دست آورد، اما به خاطر مخالفت روسیه به عنوان عضو اصلی شورای امنیت، تصویب نشد.
نیروهای پ.ک.ک سلاح شیمیایی دارند
روزنامه ینی شفق در خبری مدعی شد: بشار اسد در سال 2015، گاز خردل به نیروهای حزب کارگران کردستان (پ.ک.ک) ارسال کرده و امروز این تشکیلات به سلاح شیمیایی مجهز است.
وبسایت اینترنتی روزنامه ینی شفق در گزارشی نوشت: نیروهای حزب اتحاد دموکراتیک سوریه (پ.ی.د) و حزب کارگران کردستان ترکیه (پ.ک.ک) علاوه بر دریافت بیش از سه هزار و 500 کامیون سلاح از آمریکا، پس از تابستان سال 2015 میلادی، حجم بالایی گاز خردل نیز از رژیم اسد دریافت کرده و به سلاح شیمیایی مجهز شده اند.
به نوشته این رسانه، بر اساس اطلاعات دریافتی از ژنرال ظهیر ساکید رئیس واحد سلاح های شیمیایی ارتش سوریه، تا سال 2012، توافق نامه ای میان دولت اسد و پ.ک.ک در 31 آگوست 2015 صورت گرفت و پس از آن حجم بالایی از گاز خردل از سوی ارتش سوریه در اختیار گروه های تروریستی پ.ک.ک و پ.ی.د قرار گرفت.
ینی شفق اضافه کرد: ژنرال ساکید که پس از اتمام جنگ داخلی سوریه، ارتش را ترک کرده، اعلام نموده است، گروه های تروریستی پ.ک.ک و پ.ی.د 100 موشک با کلاهک شیمیایی دارند.
این رسانه نزدیک به دولت ترکیه مدعی شد: بر اساس اطلاعات دریافتی از مجاری موثق، اولین بند از شروط توافق نامه رژیم اسد و پ.ک.ک، استفاده سلاح های شیمیایی علیه نیروهای ارتش ترکیه بوده است و به نظر می رسد، آخرین محموله سلاح های شیمیایی در منطقه دیرالزور تسلیم نیروهای پ.ک.ک شده است.
به نوشته این رسانه، یکی از اهداف دولت اسد از تحویل سلاح شیمیایی گاز خردل به گروه های تروریستی، افزایش شرکای جدید در پرونده مجرمیت شیمیایی است، زیرا تاکنون 32 پرونده مجرمیت علیه دولت اسد به دلیل استفاده از سلاح های شیمیایی در سازمان ملل وجود دارد.
به ادعای این رسانه ترک، تحویل گاز خردل از سوی دولت اسد فقط مختص گروه های پ.ک.ک و پ.ی.د نبود بلکه در مناطق حما و هوموس مواد شیمیایی تجهیزات نظامی داعش را تأمین کرد که این گروه تروریستی در جبهه مورد مناقشه مارب و حتی در جریان عملیات سپر فرات علیه ارتش ترکیه و ارتش آزاد سوریه از سلاح های شیمیایی استفاده کرد.
ینی شفق مدعی شد: اطلاعات دریافتی از ژنرال ساکید نشان می دهد، بسیاری از موشک ها و سلاح های شیمیایی نیروهای پ.ک.ک و پ.ی.د در منطقه ویژه ای نزدیک سد تشرین شهر منبج سوریه مخفی شده است.
همکاری اطلاعاتی اعراب و اسراییل علیه ایران رئیس ستاد مشترک ارتش رژیم صهیونیستی در اولین مصاحبه خود با یک روزنامه سعودی، ایران را بزرگترین دشمن این رژیم خواند و ادامه داد، تلآویو آماده همکاری اطلاعاتی با کشورهای عربی برای مقابله با ایران است.
«گادی آیزنکوت» رئیس ستاد مشترک ارتش رژیم صهیونیستی در اولین مصاحبه خود با روزنامه عربی-سعودی «ایلاف» که از لندن بروزرسانی میشود، به پرسش هایی درباره ایران، سوریه، لبنان و ... پاسخ داد.
آیزنکوت مدعی شد، طرح ایران، تسلط بر خاورمیانه به وسیله دو هلال شیعی است. اولین هلال از ایران آغاز و از طریق عراق به سوریه میرسد و دومین هلال از ایران آغاز و از طریق خلیج فارس یعنی از بحرین تا یمن و دریای سرخ امتداد دارد.
وی سپس ادعا کرد، گروههای تروریستی مانند النصره و داعش دشمنان اسرائیل هستند و آنچه درباره کمک این رژیم به گروههای مذکور گفته میشود، درست نیست.
آیزنکوت گفت: اسرائیل و عربستان منافعی مشترک در مقابله با ایران دارند و ادامه داد، ارتش اسرائیل قصدی برای حمله به حزبالله در لبنان ندارد.
عربستان به دنبال تعلیق عضویت لبنان در اتحادیه عرب روزنامه الاخبار لبنان به نقل از منابع دیپلماتیک عربی فاش کرد، سعودی ها در نشست هفته آینده اتحادیه عرب به دنبال طرح پیشنهاد تعلیق عضویت لبنان در اتحادیه عرب هستند.
این روزنامه در شماره روز پنجشنبه خود نوشت که ریاض در آستانه نشست وزیران خارجه اتحادیه عرب در قاهره با برخی از کشورهای عرب مذاکره کرده و به آنها از دلایلی گفته که نقش ایران و حزب الله در حملات موشکی یمن علیه عربستان سعودی را اثبات می کند.
به نوشته این روزنامه، عربستان به دنبال محکومیت حزب الله و ایران در نشست اخیر اتحادیه عرب است.
بنابراین، گفته شده در صورتی که لبنان با طرح های سعودی همراهی نکند، این کشور پیشنهاد تعلیق عضویت لبنان در اتحادیه عرب را خواهد داد.
با وجود این، به نوشته الاخبار تماس های دیپلماتیک عربستان نشان می دهد به جز کشورهای امارات، بحرین و نماینده «عبدربه منصور هادی» رئیس جمهوری خودخوانده یمن، کشورهای دیگر حاضر به همراهی با سعودی ها در تعلیق عضویت لبنان نیستند.