زلزله کرمانشاه و تخریب بخش قابل توجهی از بناهای مسکونی در دو شهر قصر شیرین و سرپل زهاب و روستاهای اطراف باعث شد تا وزارت راه و شهرسازی به فکر تصویب قانون منع ساخت و ساز در حریم گسل ها بیفتد تا شاید با تصویب این قانون میزان خسارات ناشی از این بلایای طبیعی برای دولت کاهش پیدا کند.
به گزارش تیتر شهر: مطالعات مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی نشان می دهد هر 10 سال یک زلزله بیش از 7 ریشتر در مناطق کم جمعیت کشور اتفاق می افتد. حال اگر چنین زمین لرزه مهیبی در کلانشهرها با بار جمعیتی به مراتب بیشتر از قصر شیرین و سرپل زهاب روی دهد، چه اتفاق خواهد افتاد؟
میزان بالای خرابی های حاصل از زلزله های بزرگ باعث شد تا وزارت راه و شهرسازی به فکر تصویب قانون منع ساخت و ساز در حریم گسل ها بیفتد. در حال حاضر طبق گفته های دکتر علی بیت اللهی این قانون در کلانشهرهایی مانند مشهد، تبریز و کرج در حال تصویب شدن است.
رئیس پژوهشکده زلزله مرکز تحقیقات راه، مسکن وشهرسازی دلیل تصویب این قانون را ایمن سازی کلانشهرها در زمان وقوع زلزله با هدف کاهش خسارت های جانی و مالی می داند.
به گفته بیت اللهی؛ در نقشههای معماری شهرسازی تهران این حریمها مشخص شده است و با این قانون ساخت و ساز سازههایی چون سازههای خطرساز، بیمارستانها و برجهای بلندمرتبه بر روی حریم گسلهای تهران ممنوع خواهد شد.مطالعات نشان می دهد که ۵۵ کیلومترمربع تهران در حریم گسلها وجود دارد.