دریادار خانزادی: تجهیزاتمان را خودمان می‌سازیم

کد خبر: ۷۵۰۸۳۶
|
۰۷ آذر ۱۳۹۶ - ۰۹:۲۴ 28 November 2017
|
4219 بازدید

فرمانده نیروی دریایی راهبردی ارتش با تاکید بر اهمیت حضور در دریاها و تاثیر آن در افزایش قدرت دفاعی کشور خاطرنشان کرد: اعزام ناوگروه‌ها به بخش‌های مختلف جهان بخشی از راهبرد ایجاد امتدادهای عمقی برای جمهوری اسلامی ایران است.

به گزارش ایسنا، امیر دریادار حسین خانزادی، فرمانده نیروی دریایی ارتش شامگاه دوشنبه در برنامه‌ای تلویزیونی درباره مقطع اوج‌گیری و پیشرفت نیروی دریایی ارتش خاطرنشان کرد: در دهه 80 از ما جهت حضور در رزمایش کشورهای حاشیه دریای خزر دعوت شد اما ما به واسطه همه عهدنامه‌های ننگین قبلی و با امکانات آن زمان امکان حضور در آن دریا را نداشتیم. در آن مقطع مقام معظم رهبری دستور فرمودند هر طور شده شناورهای جنوب را به منطقه شمال منتقل و در این رزمایش شرکت کنید.

خانزادی خاطرشان کرد: پس از انجام بررسی‌های لازم مهندسان نیروی دریایی دیدند که اگر بخواهند حتی کوچکترین شناور موجود را منتقل کنند امکان سرهم کردن آن وجود نخواهد داشت به همین دلیل به مقام معظم رهبری اطلاع دادیم که انتقال شناور امکان‌پذیر نیست. ایشان سپس فرمودند که راه رسیدن به دریای خزر را بررسی کنید. پس از بررسی‌ها مشاهده کردیم که اگر از کانال سوئز عبور کنیم و از دریای سیاه و رودخانه ولگا بگذریم امکان حضور در رزمایش فراهم می‌شود.

وی ادامه داد: در مسیر پیشروی به سمت کانال سوئز بودیم که از طرف روس‌ها اعلام شد که امکان عبور شناور نظامی از کانال ولگا وجود ندارد. زمانی که موضوع را به اطلاع رهبری رساندیم ایشان فرمودند که تحقیر شدیم حال اگر مردید خودتان شناور بسازید.

فرمانده نیروی دریایی ارتش گفت: کار ساخت شناور نظامی در دریای خزر در دهه 80 شروع شد و به نقطه عطف فعالیت‌های نیروی دریایی منجر شد. همچنین رهبری در بازدیدی که از کارخانجات دریای جنوب داشتند ابلاغ کردند که شناور جنگی خوب با قابلیت حمل بالگرد و موشک بسازید که جماران مولود این تدبیر در ناوگان جنوب است.

خانزادی درباره چرایی استفاده از تعبیر "نیروی دریایی راهبردی" از سوی مقام معظم رهبری اظهار کرد: همه بخش‌های نیروهای مسلح ماموریتشان تا لب مرز است اما کار نیروی دریایی عملا از مرز به بعد آغاز می‌شود. همچنین از سوی دیگر ما کشوری دریایی هستیم و بالغ بر 90 درصد صادرات و واردات کشور از طریق دریا انجام می‌شود به همین دلیل دریا برای جمهوری اسلامی ایران بسیار حائز اهمیت است.

وی با اشاره به اقدامات تاکتیکی نیروی دریایی در حفظ امنیت خطوط مواصلاتی کشور تصریح کرد: مقام معظم رهبری به دلیل اهمیت بالای دریاها و همچنین نوع فعالیت نیروی دریایی ارتش تاکید دارند که نیروی دریایی یک نیروی راهبردی است.

فرمانده نیروی دریایی ارتش در ادامه درباره پیشرفت‌های نیروی دریایی در عرصه فناوری دریا خاطرنشان کرد: امروز در نیروی دریایی برای ساخت تجهیزات شناور اعم از سطحی و زیرسطحی به دلیل پیشرفت‌های حاصل شده به هیچ عنوان نیازی به خارج از کشور احساس نمی‌شود.

خانزادی با اشاره به رونمایی از ناو موشک‌انداز سپر طی روزهای آتی تاکید کرد: در ناو سپر حتی یک پیچ خارجی نیز مورد استفاده قرار نگرفته است. این ناو از کلاس ناو موشک‌انداز پیکان بوده و تقریبا با همان ابعاد و اندازه اما با ویژگی بسیار کامل‌تر، روزآمدتر و سرعتی بالاتر است.

وی با تاکید بر اینکه کشورهای دنیا در قالب ائتلاف همه تمرکز خود را روی ساخت یک آرایه دفاعی قرار می‌دهند، گفت: در ساخت یک ناو هر کشوری ساخت یک بخش را برعهده می‌گیرد اما جمهوری اسلامی ایران به واسطه انقلاب و آموزه‌های دینی نمی‌تواند و نمی‌خواهد در این ائتلاف‌ها قرار بگیرد و از آنجایی که می‌خواهیم محکم در برابر استکبار جهانی بایستیم، تمام تجهیزات خود را از صفر تا 100 در داخل تولید می‌کنیم.

فرمانده نیروی دریایی ارتش در بخش دیگری از گفت‌وگوی تلویزیونی خود با اشاره به ماموریت موفقیت‌آمیز عبور ناوگان نیروی دریایی ارتش از کانال سوئز و بازتاب‌های بین‌المللی این ماموریت خاطرنشان کرد: به واسطه آنکه دشمنان جمهوری اسلامی با تحمیل جنگ تلاش‌های بسیاری برای تحلیل نیروی نظامی ایران کردند و همچنین پس از جنگ نیز تحریم‌های بسیاری بر ما تحمیل کردند، تصور این بود که نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران بر اثر این تحریم‌ها دیگر نتواند در دریاها حضور پیدا کند به همین دلیل زمانی که ناوگان نیروی دریایی از تنگه باب‌المندب و کانال سوئز عبور می‌کند به دلیل آنکه آنها تصور برافراشته شدن پرچم ایران بر فراز یک ناوشکن در دریا را نداشتند، غافلگیر شدند.

وی درباره اینکه آیا در زمان عبور ناوشکن ایرانی از کنار آب‌های رژیم صهیونیستی نگرانی در نیروهای ایرانی وجود داشت یا خیر، گفت: از عبور ناوشکن ایرانی از تنگه باب المندب و کانال سوئز شاید بیش از همه تن اسرائیلی‌ها به لرزه درآمد. این عبور کاملا مطالعه‌شده انجام شد و ما اصلا نیروی دریایی رژیم صهیونیستی را به عنوان یک نیروی دریایی قابل وثوق نمی‌پذیریم و توانایی آن را قابل مقابله با توانایی خود نمی‌بینیم.

خانزادی خاطرنشان کرد: امروز در حال آماده شدن برای عبور از آن منطقه جهت حضور در اقیانوس اطلس و خلیج مکزیک هستیم.

فرمانده نیروی دریایی ارتش در پاسخ به این پرسش که آیا امروز کشوری در سطح رقابت با جمهوری اسلامی ایران در عرصه دریا قرار دارد، خاطرنشان کرد: براساس معادلات قدرت دریایی هر کشوری که در دریا حضور دارد به عنوان رقیب دریایی شناخته می‌شود. این در حالی است که رویکرد کلی جمهوری اسلامی ایران در دریا در قالب نیروی دریایی، تعامل و دوستی و همچنین تامین امنیت جمعی با همکاری و مشارکت همه کشورهای منطقه است.

وی با تاکید بر لزوم انجام دیپلماسی دریایی از سوی نیروی دریایی ارتش خاطرنشان کرد: جمهوری اسلامی ایران از طریق سواحل مکران به صورت بلامانع به دو سوم سطح دنیا متصل می‌شود که این فرصتی برای کشور فراهم کرده تا نسبت به ایجاد امتدادهای عمقی اقدام کنند.

خانزادی با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه نفس حضور در دریاها نشان‌دهنده قدرت است، خاطرنشان کرد: اعزام ناوگروه‌ها به بخش‌های مختلف جهان بخشی از راهبرد ایجاد امتدادهای عمقی برای جمهوری اسلامی ایران است. در همین راستا هر ناوگروه اعزامی، نمایشگاهی از تجهیزات دفاعی است که قدرت دریایی کشور را به نمایش می‌گذارد و این موضوع بخشی از بازدارندگی به عنوان دکترین دفاعی کشور محسوب می‌شود.

فرمانده نیروی دریایی ارتش در پایان درباره نحوه حضور ناوگروه‌ها در آب‌های آزاد خاطرنشان کرد: برای هر ماموریت دریایی چنانچه مسافت زیاد باشد، هر ناو نیازمند یک شناور پشتیبان است. همچنین متناسب با نوع ماموریت دریا هر ناوگروه از یک فروند ناو جنگی و در کنار آن یک ناو پشتیبان تشکیل می‌شود.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟