خبر از دست رفتن حافظه یکی از دانش آموزان استان سیستان و بلوچستان، که مربوط به دهم مهر سال تحصیلی جاری است و تاکنون از سوی مسئولان آموزش و پرورش این استان کتمان شده بود، اکنون با روایتی عجیب مطرح می شود؛ روایتی که هم با آنچه پدر این دانش آموز به رسانه ها گفته است، تناقض دارد و هم ثابت می کند، مدیران استانی از اصل حادثه اطلاع دقیقی ندارند.
به گزارش «تابناک»؛ دهم مهرماه سال جاری و در جریان حادثه ای که در مدرسه ابتدایی روستای بختک شهرستان سرباز از توابع استان سیستان و بلوچستان رخ داد، سر یکی از دانش آموزان این مدرسه با پنجره کانکس مدرسه ای برخورد کرد و این دانش آموز به شدت از ناحیه سر آسیب دید؛ اتفاقی که روایت پدر دانش آموز در مورد نحوه رخ دادن و شدت جراحت با روایت مسئولان آموزش و پرورش این استان تناقض دارد.
پدر این دانش آموز اهل شهرستان سرباز که عبدالرحمن نام دارد، در رابطه با جزئیات این حادثه به «ایلنا» گفت: دهم مهرماه سالجاری در حالی که عبدالرحمن در حال درس خواندن در نزدیکی پنجره کانکس این مدرسه بوده، پنجره سقوط و به سر وی برخورد کرد که بر اثر این ضربه، عبدالرحمن یک روز تمام را به کما رفت و پس از به هوش آمدن متأسفانه حافظه خود را از دست داد.
وی با بیان اینکه راه درآمدی نداشته و از طریق کارگری زندگی می گذراند، افزود: در این مدت خیلی پیگیری کردم. به همه جا رفتم اما تا کنون پاسخی از سوی آموزش و پرورش و یا ارگانهای دولتی برای رسیدگی به وضعیت پسرم دریافت نکرده و همه هزینه های درمان را با هزینه شخصی پرداخت کردم.
پدر این دانش آموز در مورد وضعیت جسمانی کنونی فرزندش نیز گفت: خوشبختانه حال عبدالرحمن رو به بهبودی بوده و به کمک دوستان خود بر سر کلاس درس حاضر می شود؛ اما حافظه اش هنوز تمام و کمال بر سر جای خود برنگشته است.
با وجود اینکه روایت پدر دانش آموز حادثه دیده، حکایت از سقوط پنجره فلزی مدرسه کانکسی روستایشان بر سر فرزندش و از دست رفتن حافظه او برای یک مدت طولانی دارد، مسئولان ارشد آموزش و پرورش استان، این روایت را قبول ندارند و ماجرا را به گونه ای دیگر تعریف می کنند.
علی مرادی، رئیس مرکز اطلاع رسانی آموزش و پرورش استان سیستان و بلوچستان، در رابطه با جزئیات این حادثه به «تابناک» گفت: اصلاً بحث سقوط پنجره صحت ندارد. اصل ماجرا این است که در هنگام کلاس درس، پنجره مدرسه کانکسی باز بوده و دانش آموز مورد نظر بدون توجه به بالای سر از جای خود بلند می شود و سرش با پنجره به شدت برخورد می کند؛ برخوردی که باعث می شود سر دانش آموز مد نظر شکافته شود.
مرادی در پاسخ به نقد خبرنگار «تابناک» که گفت، شما می گویید پنجره باز بوده است، اما اولاً تصاویر مدرسه نشان می دهد که پنجره به سمت بیرون باز می شود و ثانیاً در تصاویر جوش هایی که پنجره را پس از سقوط دوباره در محل نصب کرده اند، مشخص است، گفت: من روایت خودم را از ماجرا برای شما می گویم و شما می توانید آن را بپذیرید یا رد کنید.
رئیس مرکز اطلاع رسانی آموزش و پرورش استان سیستان و بلوچستان در ادامه سخنان خود با تأکید بر اینکه معلم مدرسه روستای بختک و مدیران آموزش و پرورش شهرستان سرباز، دو ماه موضوع را از ما کتمان کردند، ادامه داد: در این رابطه، ما با آنها برخورد کردیم و گفتیم که شما باید مسأله را به مرکز اطلاع رسانی می کردید تا با توجه به امکانات و توانایی هایی که داریم، موضوع را بررسی و کمک های لازم را انجام دهیم.
وی که مشخص بود هنوز از جزئیات دقیق ماجرای رخ داده آگاهی کاملی ندارد، در ادامه گفت: اینکه پنجره جوش خورده است، محل سؤال ما نیز هست و به مسئولان شهرستان سرباز گفته ایم که شواهد با روایت های شما از حادثه همخوانی ندارد و باید در این باره توضیحات دقیقی دهند.
هرچند پدر عبدالرحمن به رسانه ها گفته که همه هزینه های درمانی فرزندش را در این دو ماه خودش پرداخت کرده است، رئیس روابط عمومی آموزش و پرورش سیستان و بلوچستان این ادعا را تکذیب و تأکید کرد: در فرایند درمان این دانش آموز تا کنون همه هزینه ها را معلم مدرسه پرداخت کرده است و با توجه به اینکه همه دانش آموزان بیمه هستند، بیمه باید هزینه های انجام شده در این فرایند درمانی را پرداخت کند.
مرادی در بخش دیگری از سخنان خود در رابطه با وضعیت کنونی این دانش آموز گفت: عبدالرحمن اکنون در شرایط مناسب جسمانی قرار دارد و در کلاس درس حاضر می شود. ما نیز برای بررسی دقیق جزئیات حادثه به زودی به مدرسه مورد نظر سفر خواهیم کرد.
این مقام مسئول در آموزش و پروش استان سیستان بلوچستان در بخش پایانی صحبت های خود در سؤال خبرنگار «تابناک» که از وضعیت ایمنی سایر مدارس استان پرسید، گفت: متأسفانه از نظر کیفیت و ایمنی مدارس، استان ما اصلاً شرایط خوبی ندارد و همین الان که با هم صحبت می کنیم، حداقل هزار مدرسه غیر ایمن در استان داریم که هر لحظه ممکن است، اتفاق تلخی برای دانش آموزان رقم بزنند.
مرادی همچنین در مورد وضعیت تغذیه دانش آموزان استان تصریح کرد: تا کنون اعتباری در این زمینه به ما تخصیص داده نشده است که بتوانیم با آن برای دانش آموزان تغذیه تهیه کنیم.
برابر آنچه آمد و به رغم اینکه از حادثه ای که دو ماه پیش در یک مدرسه کانکسی و غیر استاندارد در شهرستان سرباز می گذرد، هنوز مدیران ارشد آموزش و پرورش استان در جریان جزئیات حادثه قرار ندارند و روایت کلی و عجیبی که آنها پس از رسانه ای شدن خبر تهیه و تنظیم کرده اند نیز با شواهد موجود و روایت والدین دانش آموز حادثه دیده تناقض دارد.
هرچند اقدام معلم و مسئولان آموزش شهرستان سرباز در پیگیری فرایند درمان این دانش آموز قابل تحسین است، بی تفاوتی آنها نسبت به وضعیت ایمنی مدرسه کانکسی روستای بختک و نیز کتمان حادثه به مدت دو ماه ـ که قطعاً شرایط بهتر درمانی و مساعدت های مالی از نهادهای برتر را غیر ممکن کرد ـ بخشودنی نیست؛ وضعیتی که نه تنها باید جدی بررسی شود، بلکه باید آن را درس عبرتی دانست که نباید رخداد مشابه آن در آینده تکرار شود.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.