گمانه‌های پیش روی اوپک

روسیه بار دیگر همراهی می‌کند؟

اوپکی ها فردا در حالی تمدید توافق کاهش عرضه نفت را به رای می گذارند که قیمت جهانی نفت روند افزایشی به خود گرفته و از آغاز ماه سپتامبر تا کنون ۲۰ درصد افزایش یافته است.
کد خبر: ۷۵۱۱۷۴
|
۰۸ آذر ۱۳۹۶ - ۱۴:۲۹ 29 November 2017
|
3832 بازدید

اوپکی ها فردا در حالی تمدید توافق کاهش عرضه نفت را به رای می گذارند که قیمت جهانی نفت روند افزایشی به خود گرفته و از آغاز ماه سپتامبر تا کنون ۲۰ درصد افزایش یافته است.

به گزارش مهر، فردا وزرای نفت کشورهای عضو اوپک در حالی پای میز مذاکره می نشینند که به نظر می رسد مناسبات سیاسی در خاورمیانه در حال رقم زدن تجربه ای جدید است. تحولاتی که می تواند بر قیمت طلای سیاه تاثیر مستقیم بگذارد؛ چنانچه هر زمان بوی جنگ در خاورمیانه می پیچد نرخ نفت رشد قابل توجهی می کند؛ البته در این میان نمی توان منکر تاثیر سیاست توافق کاهش تولید نفت از سوی اوپکی ها و غیر اوپکی که روسیه در راس آنها قرار دارد، شد.

طی روزهای اخیر مقامات روسی به عنوان بزرگترین همراه غیر اوپکی اوپک اظهار نظر روشنی دال بر موضع خود درباره تمدید یا عدم تمدید توافق مذکور مطرح نکرده اند و همین امر نشان می دهد احتمالا روسیه به عنوان بزرگترین تولید کننده نفت غیر اوپکی گزینه های دیگری جز تمدید توافق کاهش عرضه نفت را نیز مد نظر دارد. در پی شکل گیری چنین فضایی بیل باروک، رئیس مؤسسه بلولاین فیوچرز، با پیش‌بینی تمدید توافق جهانی کاهش تولید نفت، اعلام کرد: نباید انتظار داشت تمدید توافق جهانی کاهش تولید نفت سبب جهش قیمت نفت شود. البته روند کنونی افزایش قیمت نفت تا پیش از برگزاری نشست اوپک ادامه خواهد یافت.

وی در واکنش به برخی گمانه‌زنی‌ها درباره خودداری روسیه از همراهی با توافق جهانی کاهش تولید نفت، گفت: باور دارم که روسیه اکنون تنها در پی قدرت نمایی است و آنها می‌خواهند نشان دهند درباره اقدامی که می‌خواهند انجام دهند، قدرت تصمیم‌گیری دارند. آنها سرانجام با اوپک همکاری می کنند و هیچ شکی نیست که این توافق محقق می‌شود. با این همه، تأثیر این توافق پیشاپیش در قیمت‌ها لحاظ می‌شود و گمان نمی‌کنم سبب افزایش ناگهانی قیمت شود؛ به همین دلیل، باور دارم که بسیاری از معامله‌گران (پس از نشست اوپک) سفارش‌های خرید خود را نقد می‌کنند و این مسئله تأثیری منفی بر قیمت‌ها خواهد داشت.

نتیجه نشست اوپک مشخص نیست

سهیل المزروعی وزیر نفت امارات سه شنبه شب هنگام ورود به هتل کمپینسکی وین به خبرنگاران گفت: گزینه های مختلفی از جمله تمدید توافق تا پایان سال ۲۰۱۸ (تمدید ۹ ماهه) را بررسی خواهیم کرد اما این تنها گزینه نیست.

وی با بیان اینکه این تصمیم تا کنون نتایج خوبی داشته و لازم است که به این اقدام ادامه دهیم، افزود: انتظار دارم سال ۲۰۱۸ سال ایجاد توازن مجدد در بازار نفت باشد و برای این منظور ، ذخایر نفت کشورهای صنعتی باید تا سطح پنج ساله کاهش یابد. المزروعی در عین حال گفت که کسی نمی تواند تصمیم اوپک را پیش بینی کند.

جبار اللعیبی، وزیر نفت عراق نیز سه شنبه شب در وین ضمن ابراز خوشبینی به تمدید توافق گفت که دو گزینه تمدید شش ماهه و ۹ ماهه مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

محمد بارکیندو دبیر کل اوپک روز دوشنبه این هفته در دومین جلسه فنی اوپک و غیر اوپک در دبیرخانه این سازمان، در اولین سالگرد بیانیه همکاری اوپک و غیراوپک در خصوص کاهش تولید نفت، به تمام کشورهای شرکت کننده در این اقدام تبریک گفت و خاطرنشان کرد: شرایط کنونی بازار نفت و بازگشت اعتماد و خوشبینی به صنعت نفت همگی شواهدی حاکی از نتایج مثبت این تلاش های مشترک است. ذخایر جهانی نفت از زمان آغاز توافق کاهش تولید تا کنون حدود ۲۴۰ میلیون بشکه کاهش یافته و اراده و تلاش هایمان در حال نتیجه دادن است.

گمانه زنی های زیادی درباره عدم موافقت روسیه برای تمدید کاهش تولید نفت وجود دارد. این در حالی است که روسیه طی فعالیت های برون مرزی خود منابع ارزی قابل توجهی را از دست داده است. بنابراین نیاز این کشور به عنوان یکی از کشورهایی که وابستگی نه چندان کمی به درآمدهای نفتی خود دارد بدیهی است، به این ترتیب نمی توان منکر نیاز این کشور به درآمدهای ارزی حاصل از فروش نفت آن هم با قیمت های بالا شد. از سویی دیگر در صورتی که نرخ نفت پایین بماند سرمایه گذاری توسعه ای در آن کاسته شده و علاوه بر ضرردهی شرکت های بزرگ نفتی، گردش سرمایه در این صنعت کاهش چشمگیری یافته که می تواند تبعات منفی زیادی در پیش داشته باشد. از سویی دیگر جلسات اوپک در روزهای چهارشنبه و پنجشنبه در حالی برگزار می شود که قیمت جهانی نفت نیز رو به افزایش بوده و از آغاز ماه سپتامبر تا کنون ۲۰ درصد افزایش یافته است.

احتمال الحاق نیجریه و لیبی به توافق کاهش عرضه نفت

به گزارش خبرنگار مه، کمیته فنی مشترک اوپک و غیر اوپک در نشست روز دوشنبه خود در وین توصیه کرد که توافق کاهش تولید تا پایان سال ۲۰۱۸ تمدید شود و در صورت نیاز در ماه ژوئن (خرداد - تیر ۱۳۹۷) مورد بازبینی قرار گیرد. حال آنکه نشست قبلی کمیته نظارتی مشترک وزیران اوپک و غیر اوپک (JMMC) در وین اواخر شهریور ماه بدون تصمیم یا توصیه خاصی برای تمدید توافق کاهش تولید نفت به پایان رسید هر چند وزیران تاکید کردند توافق اوپک و غیراوپک بازار نفت را بهبود داده است. کنفرانس ۱۷۳م اوپک روز پنجشنبه این هفته ۳۰ نوامبر (۹ آذر) در وین برگزار می شود و انتظار می رود نشست وزیران اوپک و غیراوپک نیز در آن زمان درخصوص توافق دو طرف در زمینه کاهش تولید نفت تصمیم بگیرند.

اوپک در نشست رسمی ۳۰ نوامبر ۲۰۱۶ (دهم آذرماه ۱۳۹۵) در وین، برای نخستین بار از سال ۲۰۰۸ میلادی با کاهش تولید موافقت کرد تا با کاهش مازاد عرضه نفت در بازارها، به بالا رفتن سطح قیمت ها کمک کند. براساس این توافق، مقرر شد اوپک یک میلیون و ۲۰۰ هزار بشکه در روز از سطح تولید خود بکاهد. ایران، الجزایر، آنگولا، اکوادور، گابن، عراق، کویت، لیبی، نیجریه، قطر، عربستان، امارات و ونزوئلا اعضای اوپک به شمار می روند. ایران، نیجریه و لیبی تا رسیدن به سطح تولید پیش از مشکلات خود از برنامه کاهش تولید اوپک مستثنی شدند اما پایگاه خبری «پلاتس» گزارش داده که در اجلاس این هفته ممکن است کشورهای نیجریه و لیبی با فشارهایی برای پذیرش سقف تولید رو به رو شوند.

اوپک همچنین موفق شد بیستم آذرماه ۱۳۹۵، تولیدکنندگان نفت غیراوپک شامل روسیه، قزاقستان، گینه، جمهوری آذربایجان، سودان، مالزی، عمان، بولیوی، مکزیک، بحرین و برونئی را با خود همراه سازد. این تولیدکنندگان نیز در مجموع با کاهش ۶۰۰ هزار بشکه در روز از تولید نفت خود موافقت کردند. وزیران نفت و انرژی کشورهای اوپک و غیراوپک در نشست چهارم خرداد امسال با تمدید توافق کاهش تولید نفت برای ۹ ماه دیگر، یعنی تا پایان مارس ۲۰۱۸ (اواسط فروردین ۱۳۹۷) موافقت کردند.

 

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳
بلیط هواپیما
فرنام صنعت پاکسا
مطالب مرتبط
برچسب منتخب
# جنگ ایران و اسرائیل # قیمت طلا # مهاجران افغان # یارانه # حمله اسرائیل به ایران # خودرو
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
با پاسخ ایران(وعده صادق 3) به حمله اسرائیل موافقید؟