خاورمیانه در 24 ساعت گذشته نیز به مانند همیشه خبرها و رویدادهای متعددی را سپری کرد. در این میان، باید به سخنان ماکرون اشاره کرد که در خصوص روابط تهران ـ پاریس و آینده توافق برجام گفته است ایران شریک فرانسه نیست و روابط بیشتر حول محور برجام و توافق هسته ای می چرخد.
به گزارش «تابناک»، رئیس جمهور فرانسه در مصاحبه ای اختصاصی گفت: ایران شریک ما نیست و روابط ما پیرامون توافق هسته ای شکل گرفته است.
روز چهارشنبه «امانوئل ماکرون»، رئیس جمهور فرانسه در مصاحبه ای اختصاصی با «فرانس ۲۴» اعلام کرد به حمایت چین و روسیه- دو عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل- از تشدید تحریمها علیه کره شمالی امیدوار است.
ماکرون در این مصاحبه گفت: «من یک بار دیگر و به شدت آزمایش موشکی روز گذشته پیونگ یانگ را محکوم می کنم و اکنون وقت آن است که تحریمها را افزایش دهیم».
وی در ادامه افزود: «من به طور ویژه ای به حمایت چین و روسیه از وضع سخت ترین و مؤثرترین تحریمها علیه پیونگ یانگ امیدوار هستم».
امانوئل ماکرون همچنین در خصوص روابط تهران ـ پاریس و آینده توافق برجام گفت: «ایران شریک ما نیست. ما روابطی با ایران داریم که حول محور توافق هستهای شکل گرفته است. باید این توافق را با بحث و گفت وگو درباره برنامه موشکی ایران تکمیل کنیم.»
الحریری: هفته آینده استعفایم را پس می گیرم
سعد الحریری میگوید، در صورتی که «فضای مثبت» ادامه داشته باشد، استعفایش را پس خواهد گرفت.
به گزارش پایگاه النشره، نخست وزیر لبنان میگوید، در صورتی که تحولات و «فضای مثبت» ادامه داشته باشد، استعفایش را پس خواهد گرفت.
«سعد الحریری» طی اظهاراتی در پاسخ به پرسشی پیرامون پس گرفتن استعفای خود گفت: اگر تحولات مثبت ادامه یابد، هفته آینده استعفای خود را پس خواهم گرفت.
در همین حال، منابع خبری روز چهارشنبه گزارش دادند که نخست وزیر لبنان برای دیدار با خانوادهاش راهی فرانسه خواهد شد.
کشته شدن ۸۰ عضو «پ ک ک» در حمله جنگنده های ترکیه
فرماندهی ستاد کل نیروهای مسلح ترکیه از کشته شدن دست کم هشتاد عضو گروه تروریستی پ ک ک بر اثر حمله جنگنده های ترکیه به مخفیگاه آنها در منطقه آسوس واقع در شمال عراق خبر داد.
به گزارش آناتولی، فرماندهی کل نیروهای مسلح ترکیه با صدور بیانیه ای از کشته شدن دست کم ۸۰ عضو گروه تروریستی «پ ک ک» در جریان عملیات هوایی جنگنده های این کشور در شمال عراق خبر داد.
بر اساس این گزارش، این عملیات هوایی در منطقه «آسوس» واقع در نزدیکی رشته کوه های مرزی میان ترکیه و عراق انجام شده که در جریان آن یک انبار مهمات، پناهگاه ها و چند دستگاه اتومبیل بمب گذاری شده، نابود شده است.
تأکید «ایمن الظواهری» بر تشکیل هسته جدید «القاعده» در سوریه
«ایمن الظواهری» رهبر القاعده در پی بازداشت حامیان آن توسط هیأت تحریر الشام (جبهه النصره سابق)، تاکید کرد که اعلام جدایی جبهه النصره از القاعده غیر قابل قبول است و تأسیس «سازمان القاعده» جدید در سوریه نزدیک است.
«ایمن الظواهری» سرکرده القاعده طی سخنانی که مؤسسه «السحاب» آن را منتشر کرده است، اعلام کرد، «هیأت تحریر الشام» (جبهه النصره سابق و شاخه جدا شده از القاعده) با همه کسانی که با القاعده در ارتباط بودند، جنگید و زنان و کودکان آنها را بازداشت کرد.
الظواهری «به هیأت تحریر الشام بیش از یک سال مهلت داد تا این اوضاع را اصلاح کند، اما هیأت تحریر این در خواست را رد کرد و تجاوز به حقوق آنها را افزایش داده است.»
وی هیأت تحریر الشام و امیر آن «ابو محمد الجولانی» را دو روز پس از بازداشت فرماندهان اردنی جدا شده از این هیأت، مورد هجوم خود قرار داد.
سرکرده القاعده در سخنانی تحت عنوان «همچون دژ محکم با آنها میجنگیم»، الجولانی را به «نقض پیمان» متهم و اعلام کرد که «نتیجه قطع ارتباط وی با القاعده در سال گذشته، فقط تشکیل هسته جدید القاعده است که به اختلافات دامن زده است.»
الظواهری در ادامه با بیان اینکه «شکستن بیعت از سوی جبهه النصره را نخواهد پذیرفت»، گفت: بیعت بین ما با هر گروهی یک نوع قرارداد الزوام آور است که نقض آن حرام و پایبندی به آن واجب است.»
منابع میدانی در سوریه خبر دادند که عناصر هیأت تحریر الشام تعدادی از سرکردگان متهم به حمایت از القاعده در سوریه را بازداشت کرده بودند.
پایگاه خبری «عنب بلدی» گزارش داد که هیأت تحریر الشام از صبح روز دوشنبه گذشته، هجوم علیه حامیان القاعده را آغاز کرد.
عبدالله محمد رجب عبدالرحمن ملقب به «ابوالخیر مصری» مرد شماره دو القاعده که چندی پیش در حمله هوایی در ادلب کشته شده بود، با تعدادی از سرکردگان جدا شده از جبهه النصره درباره تأسیس هسته جدید القاعده در سوریه، رایزنیهایی کرده بود.
استقرار شماری از نیروهای ارتش آمریکا در کرکوک
شمار زیادی از نیروهای ارتش آمریکا با شصت خودروی زرهی عازم استان کرکوک شده و در فرودگاه کی وان این شهر مستقر شدند.
«لاهور شیخ جنگی»، فرمانده نیروهای ضد ترور اتحادیه میهنی کردستان عراق امروز چهارشنبه با تایید این خبر در صفحه شخصی خود در فیس بوک نوشت: این نیروها به فرماندهی جیمی جرارد به درخواست بنده برای استقرار در کرکوک و تشکیل اطاق عملیات مشترک وارد کرکوک شده اند.
وی اضافه کرد: هدف اصلی این نیروها تشکیل اطاق عملیات مشترک بین نیروهای پیشمرگه، ارتش عراق و نیروهای آمریکایی جهت مبارزه با تروریست ها و حل مشکلات امنیتی استان کرکوک است.
هنوز دولت عراق در خصوص این نیروها و استقرار آنها در فرودگاه کی وان واکنشی نشان نداده است.
ادامه تسلیح کردهای سوریه توسط آمریکا
عبدالعزیز یونس، سخنگوی نیروهای دمکراتیک سوریه (کردها) گفت: کمک های نظامی آمریکا به نیروهای دمکراتیک سوریه متوقف نشده است.
یونس در گفت و گو با خبرگزاری اسپوتنیک افزود: آمریکا و هم پیمان های آن از طریق ارسال محموله های سلاح، به پشتیبانی نظامی از ما ادامه می دهند.
وی با تکذیب کردن توقف ارسال محموله های سلاح اضافه کرد: اظهارات و خبرهای اخیر درباره توقف کمک های آمریکا، صحت ندارد و چند روز پیش، این کشور صدها کامیون سلاح به قامشلی ارسال کرد.
یونس اظهار داشت: تاکنون نامه و پیامی از طرف آمریکا مبنی بر توقف کمک های نظامی دریافت نکرده ایم.
وزیر خارجه ترکیه روز شنبه اعلام کرد، رئیس جمهوری آمریکا در گفت وگوی تلفنی اردوغان با وی، قول داده است که ارسال سلاح به کردهای سوریه را متوقف کند.
طراح اصلی توطئههای ضدایرانی عربستان
«آسوشیتدپرس» در گزارشی به توصیف دسیسههای ضد ایرانی عربستان پرداخت و در این میان، نقش «ثامر السبهان» وزیر مشاور عربستان در امور خلیج فارس را برجسته کرد.
به گفته آسوشیتدپرس، رد پای السبهان در استعفای شتابزده و البته ناموفق «سعد الحریری» نخست وزیر لبنان، به خوبی قابل مشاهده است، حال آنکه ظاهرا وی در مرکز گروه مشاورین «محمد بن سلمان» ولیعهد سعودی قرار دارد و به وی در قمار خطرناکی که برای دشمنی با ایران در پیش گرفته، کمک میکند.
آسوشیتدپرس در این باره مینویسد: چند روز پیش از ماجرای عجیب استعفای الحریری که از ریاض صورت گرفت؛ السبهان موج حملات توئیتری خود را علیه دولت لبنان، ایران و حزبالله آغاز کرد.
حتی سه ماه قبل از این ماجرا هم، السبهان با سفر به بیروت، با الحریری دیدار کرد و به وی درباره هرگونه مصالحهای که به نفع حامیان ایران تمام شود، هشدار داد.
با این حال، کل ماجرای استعفای اجباری الحریری که با وساطت فرانسه برای بازگشت وی به بیروت همراه بود، نتیجهای جز شکست نقشههای السبهان پنجاه ساله نداشت.
وی حتی در سفری که اوایل ماه جاری میلادی (نوامبر) برای پیشبرد نقشه خود به واشنگتن داشت هم با استقبال چندان گرمی از سوی مقامات وزارت خارجه آمریکا و پنتاگون مواجه نشد.
گفتنی است، السبهان که پس از ۲۵ سال، اولین سفیر عربستان در عراق بود؛ تنها بعد از گذشت ۹ ماه از حضورش در این کشور، از سوی دولت بغداد اخراج شد، چون با اظهاراتی مداخلهجویانه، خواهان حذف نیروهای حشد شعبی در عملیات مبارزه با داعش بود.