«فارن افرز» عنوان کرد:

بروز نشانه هایی از احتمال شکاف و تقابل میان ایران و روسیه در سوریه!

روسیه و ایران تاکنون در جنگ داخلی و بحران سیاسی سوریه در کنار یکدیگر بودند. در واقع، علی رغم اختلافات پنهانی که وجود داشت، اما دو کشور به دلیل وجود اهداف مشترک مهم تر و اولویت زمانی آن ها، تاکنون اختلافات را مدیریت کرده اند. با این حال برخی از ناظران بر این عقیده اند که اکنون زمان ظهور شکاف میان ایران و روسیه در سوریه فرا رسیده است.
کد خبر: ۷۵۱۶۰۶
|
۱۰ آذر ۱۳۹۶ - ۲۱:۰۰ 01 December 2017
|
25525 بازدید
|

روسیه و ایران تاکنون در جنگ داخلی و بحران سیاسی سوریه در کنار یکدیگر  بودند. در واقع، علی رغم اختلافات پنهانی که وجود داشت، اما دو کشور به دلیل وجود اهداف مشترک مهم تر و اولویت زمانی آن ها، تاکنون اختلافات را مدیریت کرده اند.

به گزارش تابناک، با این حال برخی از ناظران بر این عقیده اند که اکنون زمان ظهور شکاف میان ایران و روسیه در سوریه فرا رسیده است.

دو کشور تاکنون استراتژی های تا حدودی مشترک را در سوریه دنبال کردند؛ اما استراتژی آن ها در رابطه با آینده بحران سوریه به نظر می رسد مناقشه برانگیز باشد. 

در همین زمینه، مجله آمریکایی «فارن افرز» در گزارشی از «آلکس وتنکا» به احتمال اختلاف و شکاف میان روسیه و ایران پرداخته است. در این مطلب آمده است:

پوتین روز چهارشنبه ۲۲ نوامبر نیز با رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه و همچنین با حسن روحانی دیدار و گفت‌وگو کرد. این دیدارها یک هفته پیش از برگزاری هشتمین دور مذاکرات صلح سوریه در ژنو برگزار شدند. دیدارهای سوچی بین پوتین و رهبران یاد شده از نظر کارشناسان یک پیام داشت و آن بیان نقش مهم و تعیین کننده روسیه درتحولات سوریه بود.

آلکس وتنکا، در این مقاله طرف مورد خطاب پیام برخاسته از نمایش قدرت پوتین را صرفا کشورهای غربی نمی‌داند. به باور او این پیام از جمله متوجه ایران نیز می‌شود.

نویسنده مقاله برای اثبات نظر خود به دو نکته اشاره می‌کند: نکته نخست مربوط می‌شود به گزارش‌های رسانه‌های ایران درباره دیدار پوتین و اسد و دیگری به موضوع تماس‌های تلفنی پوتین با نتانیاهو، ملک سلمان و ترامپ.

بروز نشانه هایی از احتمال شکاف و تقابل میان ایران و روسیه در سوریه!

به باور نویسنده گزارش‌های منتشر شده در ایران حکایت از آن داشتند که دیدار روز دوشنبه ۲۰ نوامبر بین پوتین و اسد بدون اطلاع مقامات جمهوری اسلامی صورت گرفته و افزون بر آن، تماس‌های پوتین با رهبران منطقه و از جمله عربستان و اسرائیل باعث ناخرسندی و نگرانی جمهوری اسلامی و به‌ویژه فرماندهان سپاه پاسداران شده است.

در صحت یک نکته تردیدی نیست و آن اینکه دوام و بقای دولت بشار اسد ریشه در پشتیبانی نظامی روسیه دارد. در واقعیت امر، پس از آغاز عملیات نظامی روسیه در سوریه در سال ۲۰۱۵ بازی قدرت به سود بشار اسد چرخید.

این در حالی است که سرمایه مالی، سیاسی و نظامی که جمهوری اسلامی صرف حفظ بشار اسد در سوریه کرده‌است، به مراتب فراتر از آن چیزی است که روسیه ظرف این ۲ سال انجام داده است. اما این ورود روسیه به بحران سیاسی سوریه بود که باعث بقای دولت اسد شد و این موضوع را نیز بشار اسد پس از دیدارخود با پوتین در روز ۲۰ نوامبر آشکارا بیان کرد.

آلکس وتنکا همچنین معتقد است که ایران بر آن است تا رویارویی با دشمنان را در خارج از مرزهای خود دنبال کند و از این طریق مانع از آن شود که شعله‌های جنگ به خاک ایران سرایت کند.

یکی از راهکارهای موثر در این زمینه ایجاد نیروهای شبه‌نظامی در کشورهای عربی است. به باور وتنکا، سپاه پاسداران مایل است تا نیرویی مشابه حزب‌الله لبنان در سوریه نیز ایجاد کند. نیرویی که تحت فرماندهی ایران باشد.

در ادامه این مطلب آمده است:حمایت و حضور ایران در حشد الشعبی در عراق نیز نمونه دیگری از چنین سیاستی است. به باور وتنکا، سیاست‌هایی که سپاه پاسداران در سوریه دنبال می‌کند، عملا از آن حکایت می‌کند که ایران تمایلی به خروج از سوریه ندارد.

وتکنا معتقد است که با پایان یافتن جنگ داخلی در سوریه، روسیه برای پیشبرد سیاست‌های منطقه‌ای خود در راستای تامین نظر اسرائیل، عربستان و آمریکا گام بر می‌دارد و مهم‌ترین دغدغه این کشورها در شرایط کنونی محدود کردن نفوذ ایران و به‌ویژه سپاه پاسداران در سوریه است.

وتنکا در گزارش خود به افزایش حضور نظامی سپاه پاسداران در سوریه پس از دیدارهای سوچی اشاره می‌کند. به باور او، سپاه پاسداران حاضر نخواهد شد در لحظه برداشت از سرمایه کلانی که در سوریه هزینه کرده است، تن به چند وعده شیرین در مورد مشارکت در امر بازسازی سوریه بدهد و امکانات فراهم شده در این کشور را فدای این وعده‌ها بکند.

فارن افرز در ادامه مقاله به سیاست نظامی ایران در منطقه اشاره کرده و ایجاد و حفظ کریدور نظامی تهران به بیروت را برای سیاست‌های منطقه‌ای سپاه پاسداران تعیین کننده می‌داند. جمهوری اسلامی بر آن است تا از طریق شبه نظامیان خود در عراق و سوریه، مواضع حزب‌الله در لبنان را تقویت کند.

به این ترتیب، به باور آلکس وتکنا، با نزدیک شدن پایان جنگ سوریه، در همکاری‌های منطقه‌ای و نظامی ایران و روسیه شکاف ایجاد می‌گردد.

 

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۲
در انتظار بررسی: ۲۴
انتشار یافته: ۲۲
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۱۵ - ۱۳۹۶/۰۹/۱۰
الان از اون لحظه هاست که رسانه های امریکایی چرت میگن چون ازمون تعریف نکردن :)
رضا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۱۷ - ۱۳۹۶/۰۹/۱۰
مشگلات اسراییل عربستان و امریکا ابدا مشگل روسیه نیست کما اینکه مشگل ایران هم مشگل روسیه نیست لذا در مجموع روسیه پس از رسیدن به هدف نابودی داعش برای حفظ وجهه خود لازم است تا پایگاههای خود را حفظ کند و زمینه برگزاری انتخابات آزاد را فراهم کند کع قطعا برنده ان نوکران امریکا نخواهند بود بعد از آن هم دولت سوریه برای امنیت خود به شبه نظامیان نیازمند خواهد بود و وضعی شبیه لبنان در برابر اسراییل خواهد داشت
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۲۳ - ۱۳۹۶/۰۹/۱۰
حضور نظامی روسیه در سوریه بخاطر حفظ موازنه قدرت با آمریکا بوده. اونا به هیچ وجه حاضر نیستن امنیت اسرائیل به خطر بیفته. تا همین الانش هم چن بار خواسته بودن خودشونو بیرون بکشن ولی عملکرد تروریستها مانع شده بود. آقای پوتین موقعی که پا به سوریه گذاشت یه هدف دیگش انتخابات پیش رو بود. خوب بعد از این موفقیتی که بدست آوردن دیگه دلیلی نمیبینن بمونن.
این نشانه هایی از اختلافها که غربیا ازش صحبت کردن وجود نداره. در حقیقت اونا القا میکنن که اختلافی وجود داره که باعث جو روانی و اختلاف بشن. اونا خودشون هم میدونن که روسها بیش از این دوست ندارن توی سوریه بمونن. میخوان خروج روسها رو تسریع کنن.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۳۳ - ۱۳۹۶/۰۹/۱۰
پوتین که در دیدلر با رهبر گفت ما با هر که شروع کنیم تا آخر هستیم...اما از روسیه هیچ چیز بعید نیست....
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۳۹ - ۱۳۹۶/۰۹/۱۰
ایران وروسیه هیچوقت متحد واقعی نخواهند شد..خیال خام..
پاسخ ها
سیدحامد
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۷:۴۵ - ۱۳۹۶/۰۹/۱۱
قرار هم نبود متحد باشن
همکاریشون در راستای منافع مشترک بود

هر کس سی خودش کار میکرد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۴۴ - ۱۳۹۶/۰۹/۱۰
تاریخ تکرار میشه.
روسیه ما را خواهد فروخت.
اعراب همه را می خرند.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۲۱ - ۱۳۹۶/۰۹/۱۰
سیاست روسیه کاملا در جهت منافع ملی خودش است و مسلما وارد معامله با طرفهای مختلف میشود اگر انتظارداشته باشیم اینده سوریه وفق مراد ایران رقم میخورد رویا پردازی بیش نیست
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۲۱ - ۱۳۹۶/۰۹/۱۰
سیاست روسیه کاملا در جهت منافع ملی خودش است و مسلما وارد معامله با طرفهای مختلف میشود
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۲۱ - ۱۳۹۶/۰۹/۱۰
اتحاد ایران و روسیه بر اساس مقابله با دشمنی مشترک بوده است، و با از میان رفتن این دشمن مشترک، این اتحاد دلیل بقای خود را از دست داده است. ایران نیز نه قدرت اقتصادی لازم را برای بهره برداری از این پیروزی دارد، و نه توان نظامی کافی برای پیشبرد مقاصدش با توسل به زور را، که نمونه بارز آن نداشتن نیروی هوایی یا هوانیروز در سوریه است. در این شرایط شکست و ناکامی ایران امری است که با پایان یافتن داعش خود به خود محقق می شود،بهتر است ایران سیاستی را در پیش بگیرد که خطر جنگ را به دنبال نداشته باشد، نه اینکه همواره دشمنانی تشنه به خون در اطراف خود مهیا کند و ناچار شود در کشورهایی دوردست هزینه کند تا در مرزهای خود آرامشی نیم بند داشته باشد. تنها چیزی که خطر جنگ را از ایران دور می کند، قدرت در همه ابعاد آن، یعنی اقتصادی، سیاسی، نظامی، علمی، فرهنگی و ... است، و لازمه دست یابی به چنین قدرتی آرامش و بهبود روابط با دیگران است، تا بتوان فرجه ای یافت و ویرانی های قبلی را ترمیم کرد. نبرد ایران با دشمنان پیرامونی و دوردست امری گریز ناپذیر است، اما باید تا جای ممکن آن را به تاخیر انداخت، تا روزی که نبرد نهایی ایران و دشمنانش آغاز می شود، نهایت آمادگی را برای آن داشته باشیم. فراموش نکنیم که در آغاز دهه هفتاد هنگامی که انگلیس پس از بیش از یک و نیم قرن حظور نظامی در خلیج فارس می خواست نیروی دریایی خود را از اینجا بیرون ببرد، کشورهای عربی حتی حاضر شدند هزینه های آن ناوگان را خودشان پرداخت کنند ولی انگلیس در خلیج فارس باقی بماند، که این کار فقط از سر دشمنی با ایرانی بود که در آن زمان هیچ خطری برای آنها نداشت. هیچیک از کشورهای پیرامون ما قدرت گیری ایران را نمی توانند برتابند و قدرت های جهانی نیز این امر را چالشی بزرگ برای خود می دانند و به هر گونه ای سعی می کنند مانع تراشی کنند. ما نباید با تندروی هایمان به آنها دستاویز لازم را بدهیم، بلکه باید با زیرکی خود را آماده کنیم تا پیش از اینکه همگان برای نابودی ما همدست شوند، روی سرشان نازل شویم. نبرد در سوریه، عراق افغانستان چاره های موقتی هستند. مشکل ما را نابودی عربستان به طور قطعی برطرف می کند.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۲۶ - ۱۳۹۶/۰۹/۱۰
داعش ودیگر تروریستها با پول عربستان دست پرورده آمریکا واسرائیل بودند وبه منظور ضربه زدن به ایران وروسیه تشکیل شده بودند چه بسا قبلا هم بنا به اعتراف خانم کلیتون طالبان ملا عمر در افغانستان را برعلیه شوروی سابق سازماندهی کرده بودندو از این به بعد هم هیچ ابایی ندارند وبا پول عربستان وبر علیه روسیه تروریستهای دیگر را خلق میکنند. با توجه به اینکه آمریکا اسرائیل وعربستان این همه توطئه بر علیه روسیه انجام میدهند وخواهند داد پس چگونه روسیه کشوری یعنی ایران که هم سرزمینش به علت استراتژیک بودن وهم مردمش مانند سپر جلو دشمنان روسیه را میگیرد تقابل بکند مگر اینکه عقل درست وحسابی نداشته باشند ویا از ترس برای آمریکا خوش رقصی بکنند .در صورتی که آمریکا به هیچ وجه با روسیه دوست وسازش نمیکند تا اینکه روسیه را از پا در آورد
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟