چرا ایرانیان به حوادث جهان اسلام بی اعتنا هستند؟!

این حاکمیت است که تعیین می کند، کدام بخش جهان اسلام «خوب» است و کدام قسمت جهان اسلام «بد» است. حاکمیت است که تصمیم می گیرد مردم درباره چه عنصری در جهان اسلام واکنش نشان دهند و در قبال چه عناصر دیگری سکوت کنند. شاید اصالت وجود سازمان تبلیغات اسلامی، در تعیین این خوب ها و بدها در جهان اسلام و واکنش و سکوت ها به حوادث این جغرافیای دینی است!
کد خبر: ۷۵۳۹۴۰
|
۱۹ آذر ۱۳۹۶ - ۰۹:۵۶ 10 December 2017
|
24216 بازدید
|

تابناک – محمود ملکی؛ ایرانیان در دهه های اخیر، عموما به حوادث جهان اسلام بی تفاوت و بی اعتنا شده اند؛ فرقی هم نمی کند چه حادثه ای در کجای جهان اسلام اتفاق بیفتد؛ چه هزاران تن در یک عملیات تروریستی در پاکستان یا افغانستان جان خود را از دست بدهند، کسی در ایران برای کشته شدگان شمع روشن نمی کند و چه ترامپ بیت المقدس اشغالی را به مالکیت رژیم اسرائیل درآورد، مردم خودجوش برنمی خیزند. به راستی چرا این گونه شده است؟ احساس و عاطفه مردم ایران، به صورت طبیعی به سمت حفاظت از خود و بی تفاوتی نسبت به هم کیشان خود میل پیدا کرده، یا پای امور دیگری در میان است؟!

به گزارش «تابناک»؛ در سال های پس از انقلاب،حاکمیت در ایران، خود را در قامت «متولی امور جهان اسلام» نشان داده است؛ یعنی حاکمیت در ایران، امور جهان اسلام را از دیدگاه خودش و بی اعتنا به افکار عمومی مدیریت می کند، به گونه ای که تصمیم می گیرد به بخشی از جهان اسلام چون فلسطین و لبنان و سوریه و افغانستان کمک مالی و مستشاری بدهد و نسبت به قسم دیگر جهان اسلام همچون میانمار و چچن و ... بی تفاوت باشد. این حاکمیت است که تعیین می کند، کدام بخش جهان اسلام «خوب» است و کدام قسمت جهان اسلام «بد» است. حاکمیت است که تصمیم می گیرد مردم درباره چه عنصری در جهان اسلام واکنش نشان دهند و در قبال چه عناصر دیگری سکوت کنند. شاید اصالت وجود سازمان تبلیغات اسلامی، در تعیین این خوب ها و بدها در جهان اسلام و واکنش و سکوت ها به حوادث این جغرافیای دینی است!

ورود حاکمیت به مسائل مرتبط با وجدان بشری و اخلاق عمومی، طبیعتا چهارچوب هایی برای خودش و مردم ترسیم می کند که عمل سیاسی خارج از آن برای مردم امکان پذیر نیست؛ یعنی حاکمیت به مردم می گوید، به چه عنصری در جهان اسلام واکنش نشان بدهد، چگونه واکنش نشان بدهد و حتی می گوید کجا واکنش نشان دهد: مثلا بعد از برگزاری نماز جمعه و حتی بیشتر از کم و کیف اعتراضات، به مردم می گوید چه شعار بدهند و عکس و پرچم چه کسانی را به آتش بکشند. چنین رویه ای، آفات متعددی در این سالها به همراه خود داشته است؛
نخستین آفت دولتی کردن اعتراضاتی که نسبت به نقض امور عمومی و مسائل مرتبط با وجدان بشری صورت می گیرد، افراط و تبدیل این اعتراضات به ضد خود است. نهاد حاکمیتی چون باید کارش در بسیج عواطف و احساسات مردمی دیده شود و گزارش کار مفصلی ارائه دهد، در این مسأله افراط نشان می دهد. افراط حاکمیت سیاسی در هر امری، ضد آن را در بدنه جامعه تولید می کند و این مسأله در جامعه ما البته با شدت بیشتری هم صورت می پذیرد، چون منافذ دیگر به روی مردم بسته است و بی تفاوتی به امر حاکمیتی، نخستین واکنشی است که مردم نشان می دهند. برای همین است که مردم با اینکه بارها نوع دوستی خود را ثابت کرده اند، از روشن کردن شمع به صورت داوطلبانه برای تعداد کمتری کشته در یک کشور اروپایی بیشتر استقبال می کنند تا واکنش مدیریت شده حاکمیتی به مسائل مهم تر در نزدیکی خودشان.

علاوه بر افراط، همین نهاد، مدیریت اعتراضات علیه بخشی از جامعه در یک نزاع احتمالی داخلی را علیه بخش دیگر بر عهده دارد؛ بدین معنا که گاهی همین نهادی که سازماندهی حاکمیتی اعتراضات مردم ایران به موارد نقض حقوق حقه انسان ها را بر عهده دارد، خود در معرض نقض حقوق دیگران در تحولات داخلی است؛ بنابراین، افکار عامه، نسبت به این رفتار هم واکنش کناره جویانه نشان می دهد.

در کنار این مسائل، برخی از نیروهای معتقد هم به این دلیل بی تفاوت شده اند که فرض می گیرند نهاد حاکمیتی متولی مدیریت اعتراضات خودش کارش را انجام می دهد و نیاز به حضور داوطلبانه آنان نخواهد داشت؛ لذا آنان نیز این تکلیف را از دوش خود برداشته تلقی می کنند و حساسیتی نسبت به انجام داوطلبانه چنین اموری از خود نشان نمی دهند؛ بنابراین، ساماندهی حاکمیتی اعتراضات مردمی، فقط برای مردمی است که به نماز جمعه می روند.

شاید وقت آن رسیده که به مردم اعتماد شود و حداقل در مدیریت واکنش ها به مسائلی که مرتبط با امور عمومی اخلاقی و مسائل کلان وجدان بشری است، مدیریت به خود مردم سپرده شود. افکار عمومی ایرانیان، اگر بگذارند، بالندگی بی نظیری دارد و خود دقیقا می داند کجا و در چه زمان برای حمایت از اصول انسانی، پا به میدان بگذارد؛ البته اگر بگذارند.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۲
در انتظار بررسی: ۲۵۸
انتشار یافته: ۶۷
ناشناس
|
Netherlands
|
۱۰:۰۴ - ۱۳۹۶/۰۹/۱۹
چون به اسم اسلام بدترین سو مدیریت ها رو دیدن
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۰۵ - ۱۳۹۶/۰۹/۱۹
اکثریت مردم ایران راضی نیستند که منابع کشورشان که در واقع متعلق به نسل کنونی و آینده است به ملتی بیگانه داده شود....
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۰۶ - ۱۳۹۶/۰۹/۱۹
آنکه میخاهد با استکباد بجنگد برود بجنگد مردم حاصر نیستند که از جیبشان برای بقیه هزینه شود مخصوصا وقتی فقر و بیکاری غوغا میکند
ناشناس
|
United States of America
|
۱۰:۱۱ - ۱۳۹۶/۰۹/۱۹
مقاله قشنگی بود ممنون
ناشناس
|
Switzerland
|
۱۰:۱۱ - ۱۳۹۶/۰۹/۱۹
حوادث جهان اسلام و اعراب به ما ارتباطی پیدا نمیکنه. ما ایرانی هستیم. شما هم بهتره اجازه بدید اعراب خودشون مسائل خودشون رو حل کنند و بی جهت در امور دیگران دخالت نکنید
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۱۲ - ۱۳۹۶/۰۹/۱۹
چی بگم تابناک تو مارو گیر آوردی فکر کنم.......
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۱۴ - ۱۳۹۶/۰۹/۱۹
خخخخخخخخ مگه هر كاري مردم كردن ملاك درستي و نادرستي كارهاست؟ الان تو اروپا مردم موافق هم جنس گرايي هستن و هزارتا كار قبيح ديگه. معلومه كه بايد مردم تو يك كانال مثبت هدايت بشن
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۱۵ - ۱۳۹۶/۰۹/۱۹
مقاله مهم و نکته بینانه ای بود ، این چالش آینده ایران است که باید حتما به آن توجه شود
ناشناس
|
Germany
|
۱۰:۱۶ - ۱۳۹۶/۰۹/۱۹
تابناک جان....
مردم ما آنقدر بزرگ و فهیم هستند که اگر حاکمیت برای مردم نایی باقی بگذاره ، برای بی عدالتی های کل انسانها واکنش نشان می دهند نه فقط مسلمانها . اما افسوس این مردم دیگر توانایی ندارند واگر هم چیزی از آن باقی مانده باشه ، ترجیح می دهند به مردم خودشان توجه کنند .
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۱۶ - ۱۳۹۶/۰۹/۱۹
اصلا ببینید جهان اسلام ما را جزو خودش میدونه بعد ما براشون واکنش نشون بدیم تا کی منابعمون هزینه تفکرات عده قلیلی بشه که از درد و رنج اکثریت مردم خودشون بیخبرند
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟