نمایندگان مجلس در گفت وگو با «تابناک» مطرح کردند؛

چون امکان رشوه گرفتن وام پنج میلیونی کم است، داده نمی شود/فساد شبکه درون بانکی و رشوه، دلیل پرداخت وام های کلان است

هنگامی که از نمایندگان مجلس پرسیده می شود، چرا به رغم فسادهای بسیاری که در پرداخت تسهیلات کلان به برخی از افراد در بانک ها وجود دارد، بانک ها همچنان علاقه مند به پرداخت وام های کلان هستند، پاسخ های جالبی از آنها می شنویم که جای تأمل بسیار دارد.
کد خبر: ۷۵۷۰۲۱
|
۰۱ دی ۱۳۹۶ - ۱۱:۴۰ 22 December 2017
|
14237 بازدید
|

افرادی که به دنبال وام خرد هستند، کسی را ندارند که ضامن آنها شوند/فساد شبکه درون بانکی و رشوه، دلیل پرداخت وام های کلان است استفاده از تسهیلات و منابع در اختیار نظام بانکی کشور، رویکردی است که برای رفع مشکل تأمین نقدینگی تولید‌کنندگان و بنگاه‌های صنعتی بزرگ در مقیاس بالاتر و رفع مشکلات متقاضیان در قالب تسهیلات خرد در برنامه‌های توسعه، هدف‌گذاری شده است.

به گزارش «تابناک»؛ به ‌رغم این تکالیف، هنوز هم نه ‌تنها پرداخت تسهیلات کلان به بنگاه‌های تولیدی مشکل دارد، بلکه وعده‌های مطرح برای پرداخت تسهیلات خرد به متقاضیان نیز محقق نشده و متقاضیان دریافت این گونه تسهیلات، قوانین دست ‌‌و پاگیر و عدم تمایل نظام بانکی را از جمله موانع برخورداری از این تسهیلات می‌دانند. این در حالی است که پرداخت تسهیلات برای خرید مسکن، کار‌آفرینی و... از جمله تکالیفی است که بر عهده نظام بانکی کشور است.

به گفته معاون رفاه اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، تنها ۱۲درصد خانواده‌های ایرانی از وام و تسهیلات بانکی استفاده می‌کنند و دسترسی دهک‌های ثروتمند جامعه به این تسهیلات سه برابر دهک‌های پایین است که البته این موضوع در مجلس شورای اسلامی نیز با واکنش هایی همراه شده است.

اما با همه اینها، هنگامی که از نمایندگان مجلس پرسیده می شود، چرا به رغم فسادهای زیادی که در پرداخت تسهیلات کلان به برخی از افراد در بانک ها وجود دارد، بانکها همچنان علاقه مند به پرداخت وام های کلان هستند، پاسخ های جالبی از آنها می شنویم که جای تأمل بسیار دارد.

محمد قسیم عثمانی، عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با تابناک در این باره می گوید: بانک ها همیشه ترجیح می دهند با چند مشتری کله گنده طرف باشند تا با چهار هزار مشتری کم درآمد که بنیه اختصاصی خاصی هم ندارند؛ بنابراین، اولویت بانک ها این است که با تعداد کمتر ولی با مبالغ درشت تر طرف بشوند؛ پس بخشی از دلایل این اتفاق این است و بخش دیگر آن هم مربوط به ضوابط موجود در بانک هاست.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس گفت: پرداخت وام ها در بانک ضابطه مند نیست و نقش سلیقه ای مدیران بانک ها در پرداخت تسهیلات تقریبا صد در صدی است و مدیر بانک می تواند به کسی که استحقاق وام ندارد، وام پرداخت کند و به کسی که استحقاق دارد، به هر بهانه ای وام ندهد. این سلیقه ای بودن پرداخت تسهیلات، باعث شده تا بانک ها به این صورت عمل کنند و عده ای بتوانند وام های میلیاردی دریافت کنند و عده ای هم نتوانند حتی 5 میلیون تومان وام بگیرند؛ موضوع بعدی هم وجود فساد بانکی در شبکه بانکی کشور است.

این نماینده مجلس افزود: کسی که 5 میلیون تومان وام می خواهد؛ برای این مبلغ امکان سوءاستفاده وجود ندارد و نمی توان بابت آن رشوه به کسی داد؛ اما کسی که 50 میلیارد تومان وام می گیرد، ممکن است بتواند وارد فساد شبکه بانکی شود و مبلغی را هم به افرادی بدهد و به هیچ جایی هم برنخورد؛ بنابراین، گرایش به سمتی است که وام های کلان داده شود، چون از قبل وام های کلان است که به بقیه هم چیزی می رسد، ولی در وام های خرد، هیچ بهره ای به مفسدان بانکی نمی رسد و به نظر من هم اصل موضوع همین است و دلیل اینکه وام های کلان راحت تر داده می شود، وجود فساد در این شبکه است.

همچنین رمضانعلی سبحانی‌فر، عضو کمیسیون صنایع مجلس در خصوص این موضوع اظهار داشت: تسهیلاتی که داده می شود، غالبا از منابع داخلی بانک ها پرداخت می شود. بیشتر بانک های ما هم خصوصی هستند، بنابراین، باید تضمین اساسی برای بازپس گیری تسهیلات پرداخت شده داشته باشند.

این نماینده مجلس ادامه داد: بنابراین در بخش افراد کم درآمد و کسانی که پشتوانه مالی آنچنانی ندارند، در بحث تضامین می مانند و نمی توانند وام دریافت کنند، اغلب این افرادی که به دنبال وام 5 میلیونی و وام خرد هستند، حتی کسی را ندارند که ضامن آنها شوند. این افراد هیچ پشتوانه ای هم ندارند که به ضمانت بگذارند؛ بنابراین، در بخش دریافت تسهیلات مشکل پیدا می کنند و نمی توانند وام بگیرند. از سوی دیگر، بانک ها کلا علاقه دارند، وام های کلان به افراد بدهند و به جای طرف شدن با چندین مشتری، با چند مشتری کار خود را انجام دهند.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۹
در انتظار بررسی: ۱۳
انتشار یافته: ۴۳
amin
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۵۵ - ۱۳۹۶/۱۰/۰۱
جناب نماینده محترم

شما و بیشتر عزیزان نماینده و مدیران مربوطه فقط دارید مشکلات عنوان میکنید و بر میشمارید ...!!!! اینها را همه میدانیم
چه راهکاری عملیاتی دارید ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

راهکار عملیاتی نه کاغذی ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۲۶ - ۱۳۹۶/۱۰/۰۱
خب واسه همین هم رفتن نماینده شدن. اگر قرار بود کار پر زحمت انجام بدهند که دیگر سر زمین پدری که کار بود براشون.
هادی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۰۶ - ۱۳۹۶/۱۰/۰۱
کافر همه را به کیش خود پندارد اگر هم به فرض محال اینطور باشد قانونگذاری و نظارت ضعیف شما نماینده است ،پس اصلاح را از خوتان شروع کنید.
فرهاد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۱۲ - ۱۳۹۶/۱۰/۰۱
تابناک جان
جو سازی نکن! خودم دیروز رفتم بانک و ظرف ده دقیقه ده میلیون وامی را که میخواستن بهم دادن. تازه نسکافه هم دادن و کلی عزت و احترام گذاشتن. رییس بانک هم دومیلیون بیشتر داد که مبادا کمتر از ده میلیون به حسابم واریز بشه. اون دو میلیون را تو حسابم سپرده کردن که سود 26 درصد نصیبم بشه.
تازه برای ضمانت وام ضامن هم نخواستن و سند ماشینم را که پیکان مدل 64 هست قبول کردن.
از خواب که پریدم دیدم ساختمان داره میلرزه و تا صبح تو کوچه قدم زدم و جامه دریدم!!!
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۱۰ - ۱۳۹۶/۱۰/۰۱
احسنت
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۱۳ - ۱۳۹۶/۱۰/۰۱
اصلا کارمند و رئیس بانک یک جور برخورد میکنند و سلیقه ای عمل میکنند که انگار از جیب شون میخوان وام بدن
یا وام صفر درصده
علی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۵۰ - ۱۳۹۶/۱۰/۰۱
ما در ایران چند سالی است که دیگه چیزی به نام رشوه نداریم رشوه را زمانی طرف می دهد که بخواهد یک کار غیر قانونی انجام بدهد و با طیب خاطر می دهد چیزی که الان ما در ایران می بینیم به ان باج می گوینذ نه رشوه.چون طرف یک کار کاملا قانونی را میخواهد انجام بدهد تا مبالغی را انجام ندهد ان کار انجام نمی شوذ در واقع سر گردنه گیری در ادارات ایران راه افتاده است باج گرفتن
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۵۶ - ۱۳۹۶/۱۰/۰۱
هر کسی به اندازه موقعیتش رشوه میگیره برای 5 تا 10 تومن هم رشوه میگیرن گنده ترا وام کلان میدن ده تا 20 درصد کل وام را رشوه میگیرن و وقتی کسی پیگیری نمیکنه و برخوردی نمیشه یعنی همه با هم شریکن
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۰۶ - ۱۳۹۶/۱۰/۰۱
جالبه. اینا رو که همه میدونن. پس شما اقایون با حقوق و مزایای انچنانی تو مجلس چه کاری انجام میدین. اگه نمیتونید به خود مردم بگین بلدن چجوری کارا رو ورست کنن.
#اتش به اختیار
ناشناس
|
Germany
|
۱۳:۴۴ - ۱۳۹۶/۱۰/۰۱
آقايون كلاهشون رو بالاتر بذارن
يه تكوني به خودشون بدن ببينن دنيا چطور تا حلقوم افراد فاسد مي ره وهم ازشون ماليات مي گيره هم حساب وكتابشون رو شفاف مي كنه هم راه تجارت وكسب درآمد رو تسهيل مي كنه هم در مواقع بي كاري ازشون حمايت مي كنه مي شه ياد گرفت ولي براشون اجراي اين حد از شفافيت به صرفه نيست چطور مي شه كه يك مدير كل در سطوح مياني ظرف چند سال ناگهان زندگيش زير و رو مي شه
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۵۲ - ۱۳۹۶/۱۰/۰۱
نمايندها چرا به دنبال فشار براي دستگيري بدهكاران بزرگنيستن
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۵۱ - ۱۳۹۶/۱۰/۰۱
چون اگر من بگم چرا ، تابناک سانسور می کنه .
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۵۴ - ۱۳۹۶/۱۰/۰۱
كيست كه ندونه كه هيچرييس ومدير بانكي در شهرها بدون نظر نماينده انتخاب نميشه
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

captcha
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
چه حسی به آتش سوزی مهیب لس‌آنجلس دارید؟