قلابی بودن بمب های فروخته شدف آمریکا به ترکیه، تصویب قطعنامه پیشنهادی ایران برای مقابله با ریزگردها در سازمان ملل، یک زن رقیب اردوغان در انتخابات آتی ترکیه، ادامه تظاهرات و درگیری در اقلیم کردستان عراق و آغاز مذاکرات آستانه 8 در مورد سوریه از جمله مهم ترین خبرها و رویدادهای خاورمیانه در 24 ساعت گذشته بوده اند. در این میان، باید به جدال لفظی شدید میان اردوغان و وزیر خارجه امارات نیز اشاره کرد.
به گزارش «تابناک»؛ رئیس جمهور ترکیه به توییت وزیر خارجه امارات ـ که اجداد ترکیه را به غارت اموال اهالی مدینه منوره و آثار تاریخی این شهر متهم کرده بود، واکنش نشان داد.
روز چهارشنبه، رجب طیب اردوغان در نشستی در شهر آنکارا، عبدالله بن زاید را خطاب قرار داد و گفت: «هنگامی که جدّ ما "فخرالدین پاشا" از شهر مدینه منوره دفاع میکرد، جد تو کجا بود؟ ای بدبختی که به ما تهمت و افترا میزنی».
توییتی که وزیر خارجه امارات آن را باز نشر کرده بود، مدعی شده بود که فخرالدین پاشا اموال اهالی مدینه را سرقت و آنها را با قطارهایی به شام (دمشق) و استانبول منتقل کرده است.
در بخشی از این توییت نیز آمده است: «این افراد اجداد اردوغان هستند و سابقه رفتار آنها با مسلمانان و عربها را نشان میدهد».
به گزارش خبرگزاری آناتولی، اردوغان ضمن دفاع از اقدامات فرمانده عثمانی گفت، وی هنگامی که نیروهای بریتانیا اقدام به محاصره حجاز کرده بودند، به همراه دو هزار سرباز امانتیهای مقدسِ متعلق به پیامبر اکرم (ص) را به شهر استانبول فرستاد.
وی ادامه داد: نیروهای عثمانی با این کار توانستند از غارت این امانتها و به نمایش گذاردن آنها در موزههای اروپایی جلوگیری کنند و این آثار هماکنون در کاخ «توپ قاپی» با دقت بیشتر نگهداری میشوند.
اردوغان همچنین اظهار داشت، فخرالدین پاشا بعد از اینکه مطمئن شد، امانتیها سالم به مقصد رسیده است، با خیال راحت و با تمام قوا، دو سال و هفت ماه از این شهر در برابر متجاوزان انگلیس و مزدوران آنها دفاع کرد.
در واکنش به توییت وزیر خارجه امارات، «ابراهیم کالین»، سخنگوی ریاست جمهوری ترکیه به شدت از اقدام وی انتقاد کرد و گفت: هدف از انتشار آن، قرار دادن اعراب و ترکها در برابر یکدیگر است و آن را اقدامی «شرم آور» خواند.
فخرالدین پاشا، افسر عثمانی بود که توانست در سال 1916، هفتاد و دو روز از خط آهن حجاز و شهر مدینه در برابر شورشیان عرب که نیروهای شریفان خوانده میشدند، دفاع کند. وی در واپسین ساعات منتهی به پیروزی اعراب، توسط نیروهای خودی دستگیر و تحویل مهاجمان شد.
قلابی بودن بمب های فروخته شده آمریکا به ترکیه!
یک فرمانده ژاندارمری ترکیه در مصاحبهای گفته، بمبهای ساخت آمریکا که ترکیه اخیراً از آنها برای هدف قرار دادن مواضع «پکک» استفاده کرده، قلابی هستند.
این فرمانده در مصاحبه با «سوزچو»، چهارمین روزنامه پرتیراژ ترکیه این اظهارات را مطرح کرد و گفت: «متأسفانه، بمبهایی که هواپیماهای ما میاندازند، قلابی هستند.»
روزنامه ترکیهای اشارهای به نام این فرمانده که ظاهراً در حال انجام مأموریت در منطقه کردنشین جنوب شرق ترکیه است نکرد.
او در توضیح اظهارات خود به دو حادثه که ظرف یک ماه گذشته در نزدیکی استانهای «وان»، «شرناق» و «بیتلیس» به وقوع پیوستهاند اشاره کرد.
با سه بمب به هفت تروریست [پکک] حمله کردیم. با آنکه بمبها در فاصله 25 تا 30 متری [هدف] فرود آمدند، یکی از تروریستها زنده ماند. در یک مورد دیگر، بمبی در فاصله هشت متری دو تروریستی که زیر درخت نشسته بودند فرود آمد ولی آنها بلند شدند و رفتند، انگار که هیچ اتفاقی نیفتاده.»
وی اضافه کرد: «چطور چنین چیزی امکانپذیر است؟ معمولاً یک بمب هر چیزی که در فاصله 300 متری هدف قرار دارد، میکشد. این بمبها را یک کارخانه آمریکایی میسازد.»
فرمانده ترک در ادامه مدعی شد، آمریکا تعمداً این بمبها را در اختیار ترکیه قرار میدهد. المانیتور به نقل از وی نوشت: «ارتش ما تعمداً [با بمبهای ساختگی که در اختیارش قرار داده میشود] به عرصه جنگ کشانده میشود. این نقشه برای این است که [سربازان ما] قتل عام شوند.»
تصویب قطعنامه پیشنهادی ایران برای مقابله با ریزگردها در سازمان ملل
قطعنامه پیشنهادی ایران برای مقابله با ریزگردها در مجمع عمومی سازمان ملل به تصویب رسید.
غلامعلی خوشرو سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل متحد پس از این رویداد اعلام کرد که تصویب قطعنامه پیشنهادی ایران برای مبارزه با ریزگردها گامی به جلو برای حل این معضل ملی و بین المللی به شمار می آید.
خوشرو ادامه داد: بخش دیگری از این قطعنامه از معاون دبیرکل سازمان ملل میخواهد، یک سازوکار جهانی تحت نظر نهادهای این سازمان برای مقابله جهانی با ریزگردها تشکیل داده و یک برنامه اقدام جهانی میان مدت و بلندمدت را در این باره تدوین کند. چنین قطعنامه ای از دبیرکل این سازمان نیز می خواهد تا گزارش اقدامات به عمل آمده را در اختیار مجمع عمومی سازمان ملل قرار دهد.
وی تصریح کرد: مقابله با ریزگردها نیازمند عزم جدی در سطح ملی و سپس در سطوح منطقهای و بینالمللی است.
یک زن رقیب اردوغان در انتخابات آتی ترکیه
زنی به نام " مرال آکشنر" در ترکیه خود را برای رقابت با رجب طیب اردوغان در انتخابات ریاست جمهوری آتی آماده می کند.
به گزارش العالم، آکشنر 61 ساله که از سال 1996 تا سال 1997 وزیر کشور ترکیه بود، در مصاحبه با فرانس پرس گفت که می خواهد در انتخابات 2019 با اردوغان رقابت کند.
انتخابات ریاست جمهوری و پارلمانی ترکیه نوامبر سال 2019 برای اولین بار همزمان برگزار خواهد شد.
آکشنر اکتبر 2017 حزبی را به نام " حزب خوب " تشکیل داد و یک سال و اندی پیش از ریاست حزب " جنبش ملی " به علت ناکامی در ریاست این حزب اخراج شده بود.
آکشنر تلاش می کند، کسانی را که از نظام اردوغان ناراضی هستند، به سوی خود جذب کند و آرای آنها را به دست بیاورد و تغییرات قانون اساسی را که به افزایش اختیارات اردوغان انجامید، لغو کند.
همه پرسی تغییرات قانون اساسی ترکیه آوریل 2017 برگزار شده بود.
تغییرات جنجالی قانون اساسی که پس از انتخابات 2019 اجرایی خواهد شد، نظام پارلمانی ترکیه را به نظام ریاستی تبدیل و بیشتر اختیارات اجرایی را به شخص رئیس جمهوری واگذار خواهد کرد.
آکشنر گفت: این نظام حاکم همه اختیارات و تصمیمات را به یک شخص داده است. ما قول می دهیم که نظام پارلمانی را برگردانیم.
ادامه تظاهرات و درگیری در اقلیم کردستان عراق
در چندمین روز تظاهرات مردم اقلیم کردستان عراق دفاتر احزاب سیاسی کردی در منطقه قلعه دزه سلیمانیه به آتش کشیده شد.
یک مقام مسئول در منطقه قلعة دزة استان سلیمانیه روز چهارشنبه اعلام کرد: تظاهرات کنندگان همه دفاتر احزاب سیاسی کردی در این منطقه را به آتش کشیدند.
از سوی دیگر، شاهدان عینی از زخمی شدن عده ای از تظاهرات کنندگان و نیروهای امنیتی در جریان درگیری با هم در منطقه قلعة دزة خبر دادند.
گفتنی است، بیشتر شهرهای اقلیم کردستان عراق از روز دوشنبه با تظاهرات گسترده از سوی مردم برای درخواست مطالباتشان به منظور درست شدن اوضاع معیشتی و پرداخت حقوق معوقه آنها روبه رو بوده است.
طه محمد، سخنگوی رسمی بهداشت منطقه رانیه از توابع استان سلیمانیه عصر روز سه شنبه (روز گذشته) از کشته شدن ۳ تن و زخمی شدن ۸۰ تن دیگر در جریان درگیری بین نیروهای امنیتی و تظاهرات کنندگان خبر داد.
آغاز مذاکرات آستانه 8 در مورد سوریه
دفتر مطبوعاتی وزارت خارجه قزاقستان روز چهارشنبه در بیانیه ای اعلام کرد: مذاکرات آستانه ۸ با حضور نمایندگان کشورهای ترکیه، روسیه و ایران به عنوان سه کشور ضامن آتش بس، کروه های مسلح، نمایندگان دولت سوریه و نیز ناظران فردا آغاز می شود.
در این بیانیه آمده است: مذاکرات دوجانبه و چندجانبه فردا در آستانه آغاز میشود. در این نشست شرکت کنندگان قصد دارند کارگروهی برای آزاد کردن زندانیان، انتقال اجساد و جستجو برای مفقودین تشکیل دهند.
این بیانیه در ادامه می افزاید: همچنین کاهش تنش، رسیدن بی وقفه کمک های بشردوستانه، مین روبی مناطق تاریخی از موضوعاتی است که در این نشست مورد بررسی قرار خواهد گرفت.