سخنگوی قوه قضائیه:

مذاکره‌ای با انگلیس‌ها در مورد زاغری نداشتیم

کد خبر: ۷۵۸۱۶۱
|
۰۳ دی ۱۳۹۶ - ۱۴:۳۱ 24 December 2017
|
4386 بازدید

سخنگوی قوه قضاییه گفت: قوه قضاییه هیچ مذاکره‌ای با انگلیس‌ها مبنی بر آزادی نازنین زاغری نداشته و هنوز تصمیمی در این خصوص نگرفته است.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، یکصد و بیست و دومین نشست خبری حجت الاسلام و المسلمین غلامحسین محسنی اژه‌ای سخنگوی قوه قضاییه در یکصد و بیست و دومین نشست خبری خود با اصحاب رسانه که امروز(یکشنبه) برگزار شد، اظهار کرد: در آستانه روز 9 دی ماه هستیم و این روز نقطه عطف بعد از انقلاب بود و مردم به آسانی توطئه‌های دشمن را خنثی کردند و وحدت و همدلی خود را نشان دادند.

وی افزود:5 دی ماه هم روز کاستن از اثرات بلایای طبیعی نامگذاری شده است و طی این روزها که بخشی از مردم کشور دچار این بلایای طبیعی شدند برای کسانی که در این زلزله ها جان خود را از دست دادند طلب آمرزش دارم و مسئولان باید تلاش کنند و باید تا زمان رفع تمام نیازهای مردم زلزله زده خدمت رسانی کنند.

سخنگوی قوه قضاییه گفت: در دهه اول و دوم انقلاب تعدادی ممنوع المعامله شده بودند و مشخصات آن‌ها در این ممنوع المعامله‌ای درج نشده بود، چراکه به دلیل تشابه اسمی این اتفاق رخ داده بود.لذا با همکاری سازمان اسناد از 27 هزار نفری که به علت تشابه اسمی اول انقلاب ممنوع المعامله شده بودند،26 هزار و 359 نفر تعیین تکلیف شدند و 500 نفر دیگر هم باقی مانده اند تا تعیین و تکلیف شوند.

حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژه‌ای تصریح کرد: مقرر شده بود تا افرادی از جمله دادستان و دادیار از زندان‌ها بازدید کنند و برای افرادی که دیگر لازم نیست بیش از این در زندان بمانند تسهیلاتی فراهم شود که بر اساس گزارش‌های به دست آمده از تمام زندان‌ها در سال 96 حداقل یکبار بازدید به عمل آمده و در روزهای اخیر نیز 50 نفر از دادستانی تهران به زندان‌های تهران رفتند و توانستند در یک زندان با یک هزار و 500 نفر صحبت کنند.

وی افزود: در طول 8 ماه و نیم گدشته حدود 917 هزار و 701 مورد ارتباط از طریق وب با مردم داشتیم و انتقادات و پیشنهادات خوبی مطرح شد و بیش از یک هزار و 700مورد پیشنهاد به دستگاه قضا ارسال شده است و برخی مربوط به اصلاح قانون و تغییر آیین دادرسی بود که بنده به معاونت حقوقی قوه قضاییه گفتم که برخی از این پیشنهادها بسیار خوب است.

سخنگوی دستگاه قضا گفت: تا پایان آبان ماه از 28 هزار و 145 هکتار رفع تصرف شد که این کار کمکی به دولت، مردم و بازگشت بیت المال بود و تاکنون 68 هزار هکتار هم قلع و قمع صورت گرفته است.

حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژه ای با بیان اینکه مواد مخدر همیشه بیش از 40 درصد زندانیان را به خود اختصاص می‌دهد و بیش از 42 درصد زندانیان کشور تا آبان ماه امسال به طور مستقیم به دلیل موادمخدر در زندان حضور داشتند، تصریح کرد: در هشت ماهه گذشته 248 تن انواع مواد مخدر کشف شده است که در یک مورد 8 تن موادمخدر در جاسک با تیراندازی کشف شد.

وی افزود:در آذر ماه 63 نفر دستگیر شدند که 38 نفر آن‌ها کارچاق کن بودند و از این تعداد 8 نفر وکیل، 3 نفر قاضی و تعدادی هم کارمند بودند.

معاون اول قوه قضاییه در پاسخ به این سوال که در سال‌های اخیر برخی با استفاده از مناصب خود پول‌هایی را به دست آوردند و برخی با فشار قوه قضاییه پول‌هایی را پس دادند، چرا قوه قضاییه در این مسیر قدری کوتاهی می‌کند؟، گفت: هر جایی که سوء استفاده شده باشد و گزارشی برسد به آن رسیدگی می شود اعم از بانک‌ها و ادارات و یک مورد هم موسوم به حقوق های نجومی بود.

حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژه‌ای تصریح کرد:در رابطه با حقوق‌های نجومی دسته ای بودند که مرتکب به جرم شدند که به دادگاه رفتند و حکم گرفتند و برخی هم هستند که دادگاه آن‌ها تشکیل نشده است.

وی افزود: برخی هم در دریافت حقوق نجومی منجر به جرم نشدند و فقط باید پول را پس دهند و در برخی موارد گیرنده پول مجرم نیست، بلکه دهنده پول مجرم است.

سخنگوی دستگاه قضا گفت: عده ای هم هستند که علاوه بر دریافت حقوق نجومی، جرایم دیگری دارند که به پرونده آن‌ها رسیدگی شده و برای آن‌ها حکم نیز صادر و قطعی شده است.

معاون اول قوه قضاییه در پاسخ به این سوال که اخیرا هیئتی انگلیسی برای مبادله زندانیان به کشور سفر کردند، آیا قوه قضاییه برنامه ای برای آزادی نازنین زاغری و کمال تبریزی دارد؟، گفت: هیچ صحبتی با قوه قضاییه نداشتند و قوه قضاییه هم هنوز تصمیمی در این خصوص نگرفته است و اگر روزی قانونی برای استفاده از آزادی مشروط تصویب شود، این زندانیان هم می توانند از آن استفاده کنند. در قانون آمده کسانی که بیش 10 سال حبس باشند و بیش از نصف حبس خود را گذرانده باشند می‌توانند آزاد شوند و اگر کمتر از 10 سال حبس باشند و یک سوم آن را گذرانده باشند می توانند از آزادی مشروط استفاده کنند.

حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژه‌ای تصریح کرد: نازنین زاغری یک پرونده دیگری هم دارد که هنوز دادگاهی برای آن تشکیل نشده و برای پرونده دیگرش 5 سال حبس تعیین شده است.

وی در رابطه با اجرای طرح کادستر گفت: در قانون آمده که باید 42 درصد بودجه ثبت به هلال احمر داده شود. در برنامه ششم در دو جدول تکالیف زیادی به قوه قضاییه سپرده شده است و در این برنامه آمده که دولت باید بودجه آن را تأمین کند و از کل بودجه دولت 2.9 به قوه قضاییه داده شود، اما 2.2 به آن اختصاص داده شده است و در این صورت بودجه قوه قضاییه نسبت به سال گذشته 5 درصد افزایش پیدا کرده است که ما در این صورت در پرداخت حقوق هم دچار مشکل می شویم.

سخنگوی دستگاه قضا گفت: 400 میلیارد از وجوه برنامه بودجه که به قوه قضاییه اختصاص داده شده، هنوز پرداخت نشده است.

حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژه‌ای در رابطه با حَکَمیت یک نفر برای رفع مشکلات با احمدی نژاد گفت: چنین چیزی وجود ندارد و این افراد مواردی را مطرح کردند که درست نبوده و افرادی که جنجال آفرینی می‌کنند، محاکمه می‌شوند و این جنجال‌ها جلوی کار ما را نمی‌گیرد.

وی در خصوص پرونده ذخیره فرهنگیان گفت: پرونده ذخیره فرهنگیان دادگاه نرفته و در مرحله دادسرا است و تا زمانی که بحث تکمیل نشود، نمی‌توان رقمی برای این پرونده تعیین کرد زیرا ابتدا رقمی را برای پرونده‌ای مطرح می کنند که بعد از کارشناسی رقم‌ها متفاوت می‌شود، اما رقم این پرونده بالا است.

سخنگوی قوه قضاییه گفت: هنوز اطلاع ندارم که گزارش تحقیق و تفحص مجلس برای این پرونده ارسال شده است و یا نه.

حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژه‌ای در رابطه با نحوه رسیدگی سازمان بازرسی کل کشور به تخلفات گفت: سازمان بازرسی کل کشور مواردی را به صورت برنامه ریزی شده و برخی موارد را هم به صورت پیش بینی نشده و فوق العاده بررسی می‌کند.

وی افزود: مواردی که سازمان بازرسی متوجه می‌شود جرم هستند را به دستگاه قضا ارسال می‌کند و اگر جرم نبود، تذکر می‌دهد و اگر نکات مثبتی هم دید اعلام می‌کند و پیشنهادهایی هم ارائه می‌دهد.

معاون اول قوه قضاییه در رابطه با پرونده ستایش قریشی گفت: برای اجرای حکم باید برنامه‌ریزی شود، اما هنوز زمانی برای آن تعیین نشده و پرونده زیر نظر دادستانی کل استان است و مشکلی هم که در این پرونده وجود داشت، رفع شده است.

حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژه‌ای در رابطه با انتقاد رئیس جمهور از شنود مکالمات مردم و آیا موردی از شنود غیرمجاز مکالمات مردم وجود دارد؟، گفت: از شنود غیرمجاز اطلاعی ندارم و اگر موردی هم باشد به آن رسیدگی می شود.

وی افزود: وزارت اطلاعات که وظیفه رسیدگی به پرونده‌های امنیت ملی را دارد و زیر نظر دولت است، بیشترین درخواست شنود مکالمات را دارد. پس دولت بیشترین درخواست را داشته است. مواردی هم نیروی انتظامی برای دستگیری موارد گروگانگیری درخواست‌هایی داشته و مواردی هم اطلاعات سپاه درخواست داشته که قضات با تمام آن‌ها موافقت نمی‌کنند.

سخنگوی دستگاه قضا در رابطه با استفاده مقامات از محافظ گفت: شورای امنیت در نظر می‌گیرد که چه افرادی نیاز به محفاظ دارند، اما از نظر بنده بسیاری از افراد مانند خود من نیاز به حفاظت ندارند، زیرا باعث افزایش هزینه‌های دولت می‌شود.

حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژه‌ای گفت: به خصوص برای ما اصفهانی‌ها مسئله مالی محافظ هم مهم است، زیرا باید بودجه ای برای آن‌ها در نظر گرفته شود. در سال 78 گفتند که باید محافظ داشته باشم که ابتدا مخالفت کردم و بارها گفتم و سه بار نامه نوشتم یا این محافظ‌ها را بردارید و یا تعداد آن‌ها را کم کنید.

وی گفت: اگر گفته شود حفاظت به طور کلی باید برداشته شود، درست نیست اما برای من نوعی، محافظ نیاز نیست.

معاون اول قوه قضاییه در رابطه با اینکه احمدی نژاد برای اینکه متهم به نشر اکاذیب نشود، اقدام به ضبط فیلم می‌کند، زیرا نشر اکاذیب باید مکتوب باشد، آیا دستگاه قضا قصد برخورد دارد؟، گفت: هیچ قاضی نگفته حتما انتشار کذب باید مکتوب باشد و در قانون آمده به هر نحوی نشر اکاذیب جرم است و یک راه آن مکتوب است و به این مورد در ماده 697 قانون تعزیرات اشاره شده است و اگر شخصی به صورت مکتوب نطق و یا به هر روش دیگری اکاذیب منتشر کند، جرم است.

حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژه‌ای تصریح کرد: اطلاع رسانی قوه قضاییه نباید به نشست‌های خبری سخنگو منتهی شود و ما می‌گوییم که در این مسیر ضعف داریم، اما در مواردی هم قانون جلوی ما را گرفته است، زیرا تا زمانی که حکم قطعی نشود، نمی‌توان آن را مطرح کرد و در مواردی هم اگر حکم هم قطعی شود، به دلیل اشاعه فحشا و موارد خانوادگی نمی‌توان آن‌ها را مطرح کرد.

وی افزود: تردید نکنید که با اقدامات مجرمانه برخورد می‌شود و این زمان و صبر حکمتی دارد که شاید زمان طولانی نباشد.

معاون اول قوه قضاییه در پاسخ به این سوال که با توجه به اظهارات احمدی نژاد آیا دستگاه قضا با برگزاری دادگاه علنی موافقت می‌کند؟، گفت:ما ناچار به اجرای قانون هستیم و قانون موارد برگزاری دادگاه علنی را هم مشخص کرده بود. در آیین دادرسی مطرح شده است که انتشار مطالب دادگاه علنی هم جرم است جز در مواردی که با امنیت ملی در ارتباط باشد.

حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژه‌ای در پاسخ به این سوال که دادستان کل کشور در رابطه با قاچاق کالا گفته که افرادی که خود و یا فرزندان آن‌ها در قاچاق کالا نقش دارند با آن‌ها برخورد می‌شود، گفت: دادستان کل کشور گفته بر اساس گزارش‌های رسیده، هم بازرسی میدانی را شروع کردیم و هم به گزارش‌ها رسیدگی می‌کنیم.

وی افزود: قاچاق کالا جرم و کار حرامی است و سوالی پیش می‌آید که آیا به آن درست رسیدگی شده است و آیا این همه قاچاق می‌تواند بدون دخالت و قصور و تقصیر افرادی باشد.

سخنگوی قوه قضاییه در رابطه با ادعاهای فردی به نام منصور نظری در دیدار دانشجویان با رئیس قوه قضاییه و اتهامات وی به وکلا و دستگاه قضا گفت: رئیس قوه قضاییه علیه وی اعلام جرم نکرده است. این فرد به صراحت می‌گفت قضات و وکلا فاسد هستند و این گونه صحبت و انتقاد درست نیست و وکلا و قضات می‌توانند شکایت کنند.

حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژه‌ای افزود: هیچ کس مدعی نیست که در دستگاه‌ها فرد متخلف وجود ندارد و ما هم مدعی نیستیم که در دستگاه قضا مجرمی وجود ندارد.

وی گفت: رئیس قوه قضاییه علیه این فرد اعلام جرم نکرده است، اما حرف‌های وی قابل پیگیری از سوی وکلا و قضات است.

سخنگوی دستگاه قضا در رابطه با پخش فاضلاب شرکتی در اشتهارد که اسیدی است و شکایت سازمان محیط زیست از این شرکت، گفت: چون محیط زیست مهم است و با حیات ما سر و کار دارد، اگر اجازه رسیدگی به این پرونده را بدهید به سرعت به آن رسیدگی می‌شود.

حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژه‌ای در رابطه با تشکیل شعبه شورای حل اختلاف ویژه اصحاب رسانه گفت: شورای حل اختلاف وظیفه رای دادن ندارد و کار صلح و سازش را باید انجام دهد.

وی افزود: ابتدا معاونت پیشگیری باید تلاش کند تا جرمی رخ ندهد و از سوی دیگر نباید رسانه ها را محدود کرد و اگر پرونده ای هم تشکیل شد، شورای حل اختلاف می‌تواند در صلح و سازش ورود پیدا کند.

معاون اول قوه قضاییه در رابطه با دستگیری گروهی در بخش قاچاق کالا عده‌ای می‌گویند که دستگیری آن‌ها ضد حقوق بشر است، گفت: اگر حقوق بشری وجود داشته باشد، باید با قاچاقچی نیز با اشد مجازات برخورد کرد، اما در مورد این پرونده اطلاعی ندارم.

حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژه‌ای در رابطه با شایعه پراکنی در خصوص زلزله در روزهای اخیر گفت: برخی با قصد برهم زدن نظم و امنیت مردم اقدام به شایعه پراکنی می‌کنند که وزارت اطلاعات باید ورود پیدا کند، چون اگر این کار انجام نشود ممکن است قاضی نتواند کشف کند. اما مواردی هم هست که فردی از روی غفلت خبری را منتشر می کند که نحوه برخورد با این فرد باید متفاوت باشد.

وی افزود:در استان کرمان چند نفر این کار را می‌کردند که دستگیر شدند و ثابت شد که یک نفر از آن‌ها با قصد سوء، اقدام به انتشار شایعات می‌کرد، لذا باید دادستانی کل کشور به این پرونده‌ها ورود پیدا کند.

سخنگوی قوه قضاییه در رابطه با ورود بازرسی کل کشور به مسئله آلودگی هوا گفت: بازرسی کل کشور کشور وظیفه دارد ببیند که آیا دستگاه‌ها به وظایف خود عمل می‌کنند و یا نه و دادستانی کل کشور در مرتبه بالاتری قرار دارد.آقای مسئولی گفته بود دعا کنید باد بیاید که این کار هم خوب است، شما هم دعا کنید.

حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژه‌ای در رابطه با آخرین وضعیت پرونده ورمی کمپوست گفت: اطلاعی ندارم.

وی در رابطه با پرونده دکل نفتی گفت: امروز دادگاه پرونده دکل نفتی گمشده تشکیل شد و این پرونده 7 متهم دارد.

معاون اول قوه قضاییه در رابطه با صحبت های رئیس جمهور در همایش حقوق شهروندی که گفته بود برخی معتقد هستند که اگر یک ماشین در اتوبان تخلف می‌کند باید کل اتوبان را ببندیم، آیا این نگاه در دستگاه قضا وجود دارد؟، گفت: هیچ کسی چنین حرفی نزده است و فضای مجازی باید شناسنامه دار شود. مسلم است که اگر پنج خودرو در یک اتوبان پلاک نداشته باشند، فقط جلوی آن‌ها گرفته می‌شود و نه تمام خودروها.

حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژه‌ای ادامه داد: فضای مجازی هم باید شفاف، مدیریت و ساماندهی شود و از منافع و فرصت‌های آن هم استفاده شود و ما معتقد هستیم فضای سایبر ما گران است و مردم باید ازران تر از آن استفاده کنند، اما در تمام دنیا فضای مجازی کنترل می‌شود.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟