بخوانید و به دیگران هم اطلاع دهید؛

این بار نوشدارو زودتر از مرگ از راه رسید؛ اما تنها برای اهالی تهران!

نقشه‌هایی که برای همه مناطق ۲۲ گانه پایتخت تهیه شده، ولی تا کنون منتشر نشده بودند. شاید از این روی که مدیران باور نکرده بودند زلزله همینقدر ناگهانی و بی خبر از راه می‌رسد و برای مقابله با آثار آن، پیش از وقوعش باید برنامه ریزی کرد؛ برنامه‌هایی جامع و کامل که تهیه نقشه اسکان مناطق اضطراری نخستین گام آن به شمار می‌آید.
کد خبر: ۷۵۸۶۰۲
|
۰۵ دی ۱۳۹۶ - ۱۶:۰۱ 26 December 2017
|
17775 بازدید
|

در زمان اضطراری مانند زلزله به کجا فرار کنیم؟ آیا جایی پیش بینی شده که بتوان به آنجا رفت و در آن پناه گرفت؟ چگونه و از کجا پاسخ این سؤال‌ها را بجوییم؟

به گزارش «تابناک»؛ به رغم آنکه کشورمان در منطقه‌ای زلزله خیز قرار گرفته و هر از چندگاهی خبر لرزیدن بخشی از آن، نگرانی‌های فراوانی می‌آفریند، از نظر آمادگی در برابر آن، اوضاع بسیار نامطلوبی داریم؛ آنقدر نامطلوب که گویی باورمان نمی‌شود که ممکن است زمینِ سخت زیر پایمان در چشم به هم زدنی بلرزد و همه چیز را بر سرمان آوار کند. این را می‌شود به وضوح در نادید گرفتن اصول ایمنی دریافت.

وضعیتی که ظاهرا قرار است با زلزله اخیر تهران تا حدودی تغییر کند. زلزله‌ای که هرچند مخرب و آسیب آفرین نبود، توانست ترک‌هایی عمیق بر باور بعید و دور بودن زلزله بیندازد و واکنش‌هایی سریع را موجب شود. مثل واکنش شهرداری تهران به این رویداد که انتشار نقشه‌های اسکان اضطراری تهران است.

نقشه‌هایی که برای تمامی مناطق ۲۲ گانه پایتخت تهیه شده، اما تا کنون منتشر نشده بودند. شاید از این روی که مدیران باور نکرده بودند زلزله همینقدر ناگهانی و بی خبر از راه می‌رسد و برای مقابله با آثار آن، پیش از وقوعش باید برنامه ریزی کرد. برنامه‌هایی جامع و کامل که تهیه نقشه اسکان مناطق اضطراری نخستین گام آن به شمار می‌آید؛ اقدامی که شهرداری تهران صورت داده و از این حیث، شایسته تقدیر است.

از این روی می‌گوییم اقدام سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران شایسته تقدیر است که می‌بینیم چنین اقدامی در هیچ شهر دیگر کشورمان صورت نگرفته است. انگار نه انگار که خطراتی مانند زلزله همه شهر‌های کشورمان را تهدید می‌کند و تهیه نقشه‌هایی از این دست و در اختیار عموم قرار دادن آن، بسیار حیاتی و ضروری است.

تنها کافی است به زلزله‌ای که اخیرا در سرپل ذهاب رخ داده دقیق شویم تا دریابیم که بلبشوی بزرگی پس از آن به وجود آمد؛ زلزله‌ای که در شهری با جمعیت کوچک رخ داد، ولی هنوز نتوانسته‌ایم اوضاع منطقه را پس از آن سامان دهیم. اشکالی که اگر قصد ریشه یابی آن را داشته باشیم، بی توجهی به خطر زلزله و فراموش کردن آموزش‌های لازم در خصوص آن خودنمایی می‌کند؛ قصوری که شهرداری تهران، نخستین گام را برای رفعش برداشته و امید می‌رود این مسیر را ادامه دهد.

تداومی که می‌تواند به برگزار کردن مانور‌هایی به منظور آشنا کردن مردم با روند تخلیه امن منجر شود. به این صورت که شورا‌های محله‌ها و نهاد‌هایی مانند سازمان مدیریت بحران پای کار بیایند و در روز‌هایی از سال، تخلیه محله‌ها را با همراهی ساکنان این مناطق تمرین کنند تا هم آموزش داده شود و هم نقص‌ها و اشکالات مشخص شود؛ نقص‌هایی که ممکن است در مناطق تدارک دیده شده برای پناه گرفتن مردم وجود داشته باشد و هنوز به چشم نیامده است. مثل نقص در امکانات اولیه در پناهگاه ها.

راهی برای پیشگیری از عواقب حوادثی مانند زلزله که می‌تواند به شناسایی مناطق خطرناک نیز منجر شود. مثل اطراف سازه های ناامن که ممکن است بر اثر لرزش زمین فرو بریزند و در حادثه پلاسکو به خوبی خطر بالقوه شان خودنمایی کرد. سازه هایی که اگر شناسایی شده‌اند، نشان دادنشان به عموم ضرورت دارد و اگر مشخص نشده اند، باید در راستای پیشگیری از حوادث غیرمترقبه شناسایی شده و علاوه بر الزام به بازسازی و نوسازی و حتی تخریب، به عموم مردم معرفی شوند تا در مواقع خطر از تردد پیرامونشان بر حذر باشند.

سلسله اقداماتی که باید پیش از وقوع زلزله صورت بپذیرند؛ نوشدارویی پیش از رسیدن مرگ و مشابه اقدام اخیر شهرداری تهران؛ اقدامی که البته این بار نیز پس از زلزله صورت گرفته اما خوشبختانه دیر نیست. گام نخست در مسیری که باید ادامه داشته باشد و در تمامی شهرهای کشورمان برداشته شود و از این روی بد نیست حتی در قامت یک قانون و مصوبه به شوراها و شهرداری های سراسر کشور ابلاغ شود.

 
نقشه‌های مراکز تخلیه امن اضطراری مناطق ۲۲ گانه شهر تهران را می‌توانید از اینجا دریافت کنید.

 

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۱
انتشار یافته: ۱۷
ناشناس
|
United States of America
|
۱۶:۱۰ - ۱۳۹۶/۱۰/۰۵
حالا من یه نکته بهتون بگم که خودش میطلبه یه خبر دیگه باشه اگه به نقشه ها نگاه کنید مثلا منطقه 12 محله بهارستان توی کوچه نظامیه مدارسی رو گذاشته که برید اونجا پناه بگیرید در صورتی که اون مدارس (بیشتر از 4 عدد) بیشتر از ده ساله که بسته شدن و یا تخریب شدن و ساخت و ساز شخصی صورت گرفته یا تبدیل به انبار شدن و شهرداری هنوز نقشه های ده سال پیش رو داره
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۳۴ - ۱۳۹۶/۱۰/۰۵
دقیقا در مورد محله اکباتان منتقه ۵ هم این موضوع بسته شدن یا تغییر ادرس مدارس صدق میکند.نقشه اپدیت نیست.در ضمن خبری در مورد غیر قابل اعتماد بودن سازه های مدارس و مساجد و .. که در همین نقشه ها ذکر شدند توسط خودتان منتشر شد.بد نیست نگاهی به آن هم بیندازید
حميذ
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۴۱ - ۱۳۹۶/۱۰/۰۵
بنظر نميرسه زياد روي مناطق امن تمركز داشتن فقط فضاهاي سبز روي نقشه ها و مدارس رو به عنوان محل تجمع امن درنظر گرفتن و كسي اين مناطق رو بررسي نكرده به عنوتن مثال در منطقه سعادت آباد محله آسمانها (شماره 4) محل تجمع امن درسته كه فضاي سبزه ولي بالادستش منابع بتني آب ايجاد شده و اصلا دليل ايجاد فضاي سبز در اين منطقه عبور دكلهاي برق فشار قوي هست !!! همينطوري فقط ي چيزي اعلام كردن كه يعني ما مطالعات داريم و ...
Asd
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۴۳ - ۱۳۹۶/۱۰/۰۵
وقوع زلزله در هر جای ایران قابل پیش بینی نیست.پس " پیشبینی مقابله با زلزله در تهران" همین یک دلیل برای هجوم هموطنان جهت زندگی در تهران کافیه.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۵۶ - ۱۳۹۶/۱۰/۰۵
نقشه ها کامل نیست. بعضی محله ها توش مشخص نشده.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۰۴ - ۱۳۹۶/۱۰/۰۵
مکتاسفانه این نقشه نه تنها مورد اتکا نیستند بلکه یک کار ساده لوحانه اند چرا که اگه قرار باشه طبق این نقشه ها کا تخلیهو امداد صورت بگیره که به زلزله نمیگن حادثه غیرمترقبه
ناشناس
|
Netherlands
|
۱۷:۰۸ - ۱۳۹۶/۱۰/۰۵
نقشه ها پر از اشتباه است. مثلا محله حشمتیه منطقه 7، بوستان شهید احمدی روشن تقاطع صیاد شیرازی و قدوسی است، در صورتیکه آن را یک جای دیگر اشتباهی نوشته. اشتباهات دیگری نیز دارد.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۱۱ - ۱۳۹۶/۱۰/۰۵
منم چند بار این نظر رو گذاشتم ولی تابناک تائید نمیکنه نمیدونم چرا؟ توی کوچه پورولی محله سنگلج منطقه دوازده اسم یک مدرسه رو زده که اینم چهار سال پیش تخریب شد و بجاش ساختمان مسکونی ساختن
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۳۷ - ۱۳۹۶/۱۰/۰۵
سلام به نظرم باید تمهیدی اندیشیده بشه که این اطلاعات با تابلوهایی در سطح شهر پشتیبانی بشه و یا نقشه هر منطقه در صورت وقوع زلزله بلافاصله برای همه موبایلهای موجود یا ساکن در هر منطقه ارسال بشه و ...
ناشناس
|
Netherlands
|
۱۸:۰۹ - ۱۳۹۶/۱۰/۰۵
برخی از این مدارس جز بافت فرسوده حساب می شوند و خودشان خطرناک هستند.
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟