ریشه نفرت ترامپ از ایران به روایت کتاب جنجالی آمریکایی

برداشت حلقه اطرافیان ترامپ این است که خاورمیانه فقط چهار بازیگر واقعی دارد: مصر، اسرائیل، عربستان و ایران. تصور تیم ترامپ این بوده است که سه بازیگر اول علیه ایران متحد خواهند شد و امید داشته‌اند که مصر و عربستان سعودی کار علیه منافع آمریکا انجام ندهند.
کد خبر: ۷۶۲۲۷۷
|
۱۸ دی ۱۳۹۶ - ۰۹:۵۳ 08 January 2018
|
30362 بازدید
|

مایکل وولف، با انتشار کتاب "آتش و خشم؛ درون کاخ سفید دونالد ترامپ" که می‌گوید آن را بر اساس مصاحبه با ۲۰۰ نفر نوشته، جنجال زیادی را در فضای سیاسی آمریکا ایجاد کرده است. دیدگاه‌ها ترامپ در خصوص خاورمیانه و زوایای پنهان رفتارهای وی در کسوت ریاست جمهوری آمریکا نیز مورد توجه برخی از رسانه‌های منطقه قرار گرفته است.

به گزارش «تابناک» و به نقل از میدل ایست آی،  دونالد ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا که سیاست خارجی وی در این کتاب ملغمه‌ای از دیدگاه‌های آزاردهنده توصیف شده است، تلاش کرده است تا از این کتاب بسیار پرفروش اعتبارزدایی کند. رفتار ترامپ تاثیر وارونه‌ای داشته و کتاب اکنون به پرفروش‌ترین کتاب چاپی توسط آمازون تبدیل شده است.

کتاب موضوعات متنوعی را در حوزه‌های مختلف پوشش می‌دهد که از نگاه وبسایت میدل ایست آی، یازده نکته قابل تامل در خصوص مسائل خاورمیانه به شرح زیر است:

1- نوع رابطه ترامپ و ولیعهد سعودی: به نظر ولف، هماهنگی دو طرف در مسائل منطقه از شباهت دو طرف در داشتن اطلاعاتی محدود در خصوص اقدامات خود در منطقه سرچشمه می‌گیرد. بنا به گفته یکی از دوستان جارد کوشنر، داماد و مشاور ارشد ترامپ، رفتار محمد بن سلمان در اولین دیدار با کوشنر شبیه رفتار یک بچه مودب در اولین روز مدرسه در یک مدرسه شبانه‌روزی بود.

آمریکایی‌ها، بن سلمان را به کاخ سفید دعوت کردند، اولین سفر ترامپ هم به عربستان سعودی بود و دو طرف توافق بر سر قراردادهایی را اعلام کردند که در صحنه داخلی برای ارتقای موقعیت خود از آن استفاده کردند.

2- چراغ سبز ترامپ برای زورگویی عربستان به قطر: ترامپ علاوه بر این که برای شروع اقدامات ولیعهد سعودی علیه قطر و همچنین دستگیری شاهزاده‌های سعودی به وی چراغ سبز نشان داده است، در جمع دوستان خود مدعی شده است که در برکشیدن محمد بن سلمان به ولیعهدی نقش داشته است.

3- اختلاف بنون و کوشنر بر سر مذاکرات سازش: ترامپ دامادش را مسئول به نتیجه رساندن مذاکرات سازش میان اسرائیل و فلسطینی‌ها کرده است و می‌داند که این کار پردردسری است. کوشنر یک یهودی متعصب هوادار اسرائیل است.

ترامپ کلیشه‌های مربوط به توانایی یهودیان در مذاکره را تکرار می‌کند و بارها با لحنی تحسین‌آمیز دامادش را با کیسینجر مقایسه کرده است. شلدون ادلسون کازینودار هوادار اسرائیل و استیو بنون مشاور استراتژیست  ترامپ که به سرعت از کار خود برکنار شد، از جمله دیگر بازیگران فعال در این خصوص بوده‌اند. برداشت کوشنر این است که افکار دست راستی بنون آمیخته به یهودی‌ستیزی است.

4- برنامه به رسمیت شناختن بیت‌المقدس به عنوان پایتخت اسرائیل در اولین روز کاری ترامپ: پیش از شروع به کار ترامپ، بنون به راجر آیلز مدیر فاکس نیوز گفته است که ترامپ قصد دارد در اولین روز کاری خود وعده‌اش برای به رسمیت شناختن قدس به عنوان پایتخت اسرائیل را عملی کند. دلیلی که بنون برای این تصمیم ذکر می‌کرده، ضعف شدید کشورهای عربی در برابر آمریکا بوده است.

5- تردیدهای ترکیه درباره ترامپ: در اولین روزهای بعد از پیروزی ترامپ در انتخابات و پیش از روی کار آمدن وی، مقامات ترکیه که استرداد فتح الله گولن از آمریکا از برنامه‌های مهم در دستور کار آنها بوده است، به دنبال راه‌هایی برای نزدیک شدن به ترامپ بوده‌اند.

اعمال فشار بر آمریکا بر سر موضوع استفاده از پایگاه اینجرلیک و همچنین اعطای زمینی جذاب به ترامپ برای ساخت هتل در منطقه بسفر از جمله گزینه‌های مدنظر مقامات ترکیه برای تاثیرگذاری بر ترامپ بوده است.

6- ریشه نفرت ترامپ از ایران: اظهارات خصمانه ترامپ در خصوص ایران، نمایانگر سیاست خارجی وی در قبال ایران است. ولف مدعی است که مایکل فلین اولین مشاور امنیت ملی ترامپ که در اولین روزهای کاری خود مجبور به استعفا شد، این باور را در ترامپ نهادینه کرده است که «ایران آدم بد منطقه است». وی همچنین به ترامپ باورانده که هر کسی که با ایران مخالف است، خوب است!

7- خاورمیانه فقط چهار بازیگر دارد:  برداشت حلقه اطرافیان ترامپ این است که خاورمیانه فقط چهار بازیگر واقعی دارد: مصر، اسرائیل، عربستان و ایران.

تصور تیم ترامپ این بوده است که سه بازیگر اول علیه ایران متحد خواهند شد و امید داشته‌اند که مصر و عربستان سعودی کار علیه منافع آمریکا انجام ندهند. به نوشته ولف، این ملغمه افکار تیم ترامپ در خصوص خاورمیانه تحت تاثیر سه عامل بوده است: انزواطلبی بنون، ضدایران بودن فلین و تلاش کوشنر برای حرف‌شنوی از کیسینجر.

8- ترامپ چگونه تصمیم حمله به سوریه را گرفت؟ بعد از اعلام خبر استفاده از سلاح شیمیایی در خان شیخون سوریه در چهارم اوریل 2017، ترامپ تصمیم بی‌سابقه حمله به یک فرودگاه نظامی سوریه را عملیاتی کرد. به نوشته تولف، ترامپ در ابتدا چنین تصمیمی نداشت. این ایوانکا ترامپ و دینا پاول از کارکنان شورای امنیت ملی آمریکا بودند که پاورپوینتی در این خصوص را به ترامپ نشان دادند که در آن تصویری از کودکانی وجود داشت که در نتیجه حمله شیمیایی از دهان آنها کف خارج می‌شد. ترامپ چندین بار این تصاویر را بالا و پایین کرد و به نظر می‌رسید که گیج شده است. در همین زمان بود که بنون متوجه شد، اتفاقی خواهد افتاد.

9- ممنوعیت ورود مسلمانان: بنون بروز تظاهرات در فرودگاه را دوست داشت!

استیو بنون سرسختانه به دنبال این بود که فرمانی اجرایی برای ممنوعیت مسافرت اتباع کشورهایی خاص به آمریکا توسط ترامپ صادر شود ولی مساله این بود که روند قانونی انجام این کار چگونه است. بنا به ادعای ولف، بنون تاکنون هرگز از کامپیوتر استفاده نکرده است و بنابراین یکی از مشاوران سیاستگذاری کاخ سفید به نام استفن میلر را مامور کرد تا روش پیش نگارش این فرمان اجرایی را در اینترنت جستجو کند.

وقتی که این فرمان اجرایی در روز 27 ژانویه امضا شد، بسیاری از کارکنان کاخ سفید می‌خواستند بدانند چرا این کار در یک روز جمعه شروع خواهد شد که سخت‌ترین روز برای فرودگاه‌ها خواهد بود و بیشترین معترضین در فرودگاه خواهند بود. پاسخ بنون ظاهرا این بوده است که این گونه می‌توان بارش برف و آشوب در فرودگاه‌ها را همزمان مشاهده کرد.

10- داستان انتصاب احتمالی نیکی هیلی به وزارت خارجه: نیکی هیلی نماینده ایالات متحده در سازمان ملل که همکارانش وی را بسیار جاه‌طلب می‌دانند، توسط ایوانکا ترامپ به حلقه اطرافیان ترامپ راه یافته است.

بنا به ادعای ولف، خانم هیلی در این خیال است که ترامپ رئیس‌جمهوری یک دوره‌ای است و می‌تواند جانشین وی شود ولی ظاهرا خانواده ترامپ ایده متفاوتی دارند. با توجه به شناخته شدن خانم هیلی و کسب تجربه وی در دستگاه سیاست خارجی، ترامپ‌ها که فکر می‌کنند استعفا و یا برکناری رکس تیلرسون قطعی است، قصد دارند هیلی را به وزارت خارجه رسانده و دینا پاول را به جای وی به سازمان ملل بفرستند.

ولف مدعی شده است که بنون در مقطعی چنان از عبور هیلی از ترامپ نگران بوده است که به شدت دنبال این بوده که اگر زمانی تیلرسون استعفا کرد، مایک پمپئو رئیس سی‌آی‌ای جایگزین وی شود.

11- ماشین‌های طلایی گلف: در اولین سفر خارجی ترامپ در دوره ریاست جمهوری که در ماه می و به عربستان سعودی انجام شد و به سبب دست گذاشتن مقامات چند کشور بر یک گوی جنجالی شد، خانواده ترامپ و از جمله جارد کوشنر و ایوانکا نیز حضور داشتند و با ماشین‌های طلایی رفت و آمد می‌کردند. سعودی‌ها همچنین جشنی با هزینه 75 میلیون دلار به افتخار ترامپ ترتیب دادند و مهمان‌نوازی خود را با یک صندلی خاص که شبیه تخت پادشاهی بود و ترامپ روی آن نشست تکمیل کردند.

ترامپ، با واشنگتن تماس گرفت تا به دوستانش بگوید که این تخت پادشاهی چقدر راحت بوده است

 

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب ها
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۴
در انتظار بررسی: ۲
انتشار یافته: ۲۶
رضا
|
Germany
|
۱۰:۰۵ - ۱۳۹۶/۱۰/۱۸
بسیار جالب بود.
پاسخ ها
سروش
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۴۷ - ۱۳۹۶/۱۰/۱۸
جالب تر بود سهم هر کشور در ایجاد جنگ وخونریزی و ترور وکودتا در این کتاب مشخص می شد، اونایی که رسانه های بزرگ دنیا دست شونه، دست از انحراف افکار برنمی دارند، قصد اینکه کتاب اینه چرا با آمدن ترامپ سهم ما در ایجاد جنگ و چپاول ثروت ملتها کمتر شده، به همین خاطر دارند به ترامپ حمله می کنند یا اونو احمق جلوه می دن.
محمد
|
Germany
|
۱۰:۱۷ - ۱۳۹۶/۱۰/۱۸
این چیزهایی که گفته شده اگر راست باشه، که احتمال میدم راست باشه، نشون میده چه دیوانه‌هایی در حال حکومت بر این دنیا هستن.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۲۸ - ۱۳۹۶/۱۰/۱۸
به نظر می اید بعضی از بنده ها و تحلیل های آن ساده و بچگانه است اخه مگر میشود رئیس جمهور یک کشور که آن هم برد آن جهانی است با نگاه کردن به یک پاور پوینت و چند عکس که اون هم دخترش که دارای تجربه سیاسی و..نیست تصمیم به همچین حمله ای در همچین جای پیچیده ای مانند خاورمیانه بگیرد پس نظرات این همه متخصص از روان شناس گرفته تا استراتژیست ومشاوران کار کشته که در دولت ونهادهای اطلاعاتی و نظامی گسترده امریکا حضور دارند چه میشه...به نظر من ترامپ نه دیوانه است نه نادان تازه اگر هم باشد این همه متخصص دور و بر او هم نادان و دیوانه هستند..در واقع نه ..این رفتارا و سیاست ها توسط حاکمیت ایالات متحده حساب شده است و یک نوع سیاست غیر متعارف در تاریخ امریکا است که میخواهن سیاست هایی که بر اساس عرف و قانون جامعه بین الملل نیست و نمیشود انجام داد با دیوانه جلوه دادن و کلاش بودن ترامپ انها را به پیش برد تا کسی جوابگو به این مجامع نباشد...
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۳۹ - ۱۳۹۶/۱۰/۱۸
آره ...احتمال داره اینجوری هم باشه ***باریکلا
ناشناس
| China |
۱۶:۰۶ - ۱۳۹۶/۱۰/۱۸
باورت میشد بشه رئیس جمهور؟؟؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۳۱ - ۱۳۹۶/۱۰/۱۸
40 ساله شب و روز میگیم مرگ بر آمریکا و دشمن بزرگ و... اونوقت درپی کشف نفرت آمریکاییها هستیم!!!!!!!؟؟؟؟
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۴۰ - ۱۳۹۶/۱۰/۱۸
نفرت داشتن غیر از دشمن بودن است. در واقع انها بدنبال این هستند که بگویند ترامپ بجای یک دشمنی حساب شده از یک دشمنی کور برخوردار است. هردو جناح مسلما در اصل لزوم مبارزه با ایران هیچ اختلافی ندارند.
ناشناس
|
Turkiye
|
۱۰:۳۷ - ۱۳۹۶/۱۰/۱۸
امروز هم صدای کینه و نفرت و مرگ به گوش میرسد . او بما در یک کلمه میگوید مردم تشنه دمکراسی و غذا هستند ما نفرین میکنیم و او هم پاسخ بسیار خلاصه میدهد چون میداند زیاد سخنرانی کند تاثیر ندارد دقیقا میزند به وسط خال . در جریان برجام امام جمعه تهران گفت هم با آمریکا مذاکره میکنیم هم مرگ بر آمریکا میگوییم .
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۳۸ - ۱۳۹۶/۱۰/۱۸
ملت ایران خواهان قطع کمکهای ایران به بشاراسد وحوثیها وحسن نصراله ودولت دست نشانده عراق هستند ودرآمدکشورباید بطور عادلانه بین ملت تقسیم شود تا80درصد ملت اززیرخط فقر خارج شوند ملت شریف ایران شایسته چنین زندگی نیستند
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۴۳ - ۱۳۹۶/۱۰/۱۸
تا انجا که من میدانم این امریکا و اسرائیل است که خواستار مواردی است که شما گفتید نه ملت ایران. ملت ایران بخوبی میداند که این کمکها اولا کمک به مظلوم است و از این نظر افتخار امیز است. ثانیا باعث حفظ کشور و ارتقای قدرت بازدارندگی شده است و ثالثا حجم انها انقدر کم است که عملا تاثیری بر سطح زندگی و رفاه مردم ندارد و حتی باعث افزایش رفاه مردم شده است (عمده صادرات ایران به عراق و سوریه است که حتی شامل صادرات پراید هم میشود)
با این حساب ها بمن اجازه بدهید که بگویم مرگ بر منافق
سروش
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۴۹ - ۱۳۹۶/۱۰/۱۸
یکی از علت مهم پیشرفت امریکا بخاطر وجود مجراها قانونی انتقاد در آن کشور است.
علی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۵۱ - ۱۳۹۶/۱۰/۱۸
چقدر راحت از رییس جمهورشان انتقاد می کنند، بخاطر همین فضای جامعه آنجا پویا هست، پویا در فلسفه رومان سینما روانشناسی جامعه شناسی و علوم دیگر.
Allianz
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۴۱ - ۱۳۹۶/۱۰/۱۸
عالی
سید حسنی3نیک
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۵۵ - ۱۳۹۶/۱۰/۱۸
همه از هم عصبانیند
لعنت بر فتنه انگیزیه انگلیس
که مصدق را هم برباد داد
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

captcha
برچسب منتخب
# قیمت دلار # فیلترینگ # قاضی مقیسه # علی رازینی # ترور # ترامپ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
چه حسی به آتش سوزی مهیب لس‌آنجلس دارید؟