ضرب الاجل مجلس به بانک ها برای کاهش نرخ تسهیلات/ بانک ها به جای کمک به تولید در خدمت سرمایه داران هستند

چند ماه پیش، نرخ سود بانکی بر پایه بخش نامه بانک مرکزی کاهش پیدا کرد، ولی پس از گذشت حدود چهار ماه از اجرای این طرح و با وجود قول های پیاپی از سوی مسئولان بانکی، هنوز نرخ سود تسهیلات یا همان نرخ سودی که بانک ها از مردم می گیرند، کاهش پیدا نکرده است.
کد خبر: ۷۶۳۷۱۱
|
۲۲ دی ۱۳۹۶ - ۱۴:۴۰ 12 January 2018
|
16459 بازدید
|

ضرب الاجل مجلس به بانک ها برای کاهش نرخ تسهیلات/ بانک ها به جای کمک به تولید در خدمت سرمایه داران هستند با وجود اجرای بخشنامه بانک مرکزی درباره کاهش نرخ سود بانکی، هنوز نرخ سود تسهیلاتی انجام نشده است؛ کاهش سود تسهیلاتی که اگر کاهش پیدا کند، فشار آن از کمر تولید و مردمی که از بانک ها وام می گیرند، کم می شود.

به گزارش «تابناک»؛ حدود چهار ماه پیش و از اوایل شهریور ماه مقرر شد که بانک ها به سپرده گذاران بیش از 15 درصد سود ندهند؛ بنابراین، سود سپرده ها بعد از یک فرصت یازده روزه کاهش پیدا کرد؛ یازده روز پرحاشیه ای که حتی باعث شده بود، برخی از بانک ها روز جمعه نیز مشغول کار شوند؛ روزی که ـ نهم شهریور گذشته (پنجشنبه) بانک مرکزی، شلوغ ترین روز بانکی اش را پشت سر گذاشت.

به هر حال، پس از این حواشی نرخ سود بانکی کاهش پیدا کرد؛ اما نرخ سود تسهیلات یا نرخ سودی که بانک از وام گیرنده ها دریافت می کند، همچنان کاهش پیدا نکرده و مسئولان فقط درباره این موضوع وعده می دهند و آن را به آینده موکول کرده اند.

محمدرضا پورابراهیمی، رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در خصوص این اقدامات مسئولان بانکی واکنش نشان داده و با اشاره به برخی راه های در رو بانکی برای کاهش ندادن نرخ سود تسهیلات اظهار داشت: اگر بانک ها تا آخر دی ماه نرخ سود تسهیلات را کاهش ندهند، با آنها برخورد خواهد شد.

این نماینده مجلس در خصوص این موضوع گفت: بر اساس مصوبه و ابلاغیه بانک مرکزی، از زمان ابلاغ بانک ها مکلف هستند که نرخ تسهیلات خود را مطابق با نرخ سود سپرده ها تعدیل کنند؛ اما به هر صورت با بهانه های مختلف این کار را انجام نداده اند، ولی از اول دی ماه ـ که چند روز از آن نیز گذشته است ـ مشمول ضوابط قانونی هستند و اگر تا آخر دی ماه این کار انجام نشود، کمیسیون به این موضوع ورود خواهد کرد.

وی با بیان اینکه کمیسیون اقتصادی برنامه تحقیق و تفحص از بانک ها را در دستور کار خود قرار خواهد داد، گفت: نهایت فرصت بانک ها تا پایان دی است و در غیر این صورت، ما با بانک ها برخورد و آنها را قانونی مجاب به اجری قانون خواهیم کرد.

اما از سوی دیگر، برخی کارشناسان بر این باورند، به دلیل فرصت یازده روزه ای که به سپرده گذاران داده شد که سپرده های خود را یک ساله کنند و با نرخ های قبلی در بانک ها بگذارند، نباید منتظر کاهش سود تسهیلات ماند، زیرا بانک ها نمی توانند سود کلانی که به سپرده گذاران می دهند تأمین کنند.

بنا بر اقتصاد مقاومتی باید از تولید به عناوین مختلف حمایت کرد. یکی از مهم ترین راهکارهای حمایت، کاهش نرخ سود تسهیلات و نرخ سودهایی است که بانک ها از تولید و مردم می گیرند؛ اما با دست فرمانی که اکنون بانک های کشور دارند، به جای حمایت از تولید به سرمایه دارانی کمک می کنند که با مکیدن نقدینگی، هر روز فربه تر می شوند، حال آنکه سایه سود تسهیلات همچنان بر سر تولید کننده های واقعی سنگینی می کند.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۴
در انتظار بررسی: ۱۴
انتشار یافته: ۳۳
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۴۴ - ۱۳۹۶/۱۰/۲۲
عمرا مجلس بتونه حرفش رو به کرسی بنشونه
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۴۷ - ۱۳۹۶/۱۰/۲۲
بانکها تن نمیدن
اردشیر
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۰۶ - ۱۳۹۶/۱۰/۲۲
من به عنوان یک شهروند سوال دارم چرا پول بانک ها و سودی که میگیرن اینقدر مقدسه که کسی حرفی نمیتونه بزنه سودشو کم کنن ولی چهارتا آدم پولدار با نفوذ در ارتباط با پول مردم راحت تصمیم میگیرن و سریع اجرا میشه اینه اون مردمسالاری دینی که میگن؟؟؟بابا کی میخواین دست از سر این مردم بدبخت بردارید
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۱۲ - ۱۳۹۶/۱۰/۲۲
باور کنید کاهش بهره تسهیلات یکی از قوی ترین ابزار های رشد کشور است اما چون به ضرر بعضی نهاد ها است سنگ اندازی می شود.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۱۶ - ۱۳۹۶/۱۰/۲۲
بدبختی رو ببین! عوض اینکه سیستم قضایی مثل همه کشورها وارد این موضوع بشه و از مردم حمایت کنه و گوش بانک ها رو بکشه ، مجلس ضرب اجل تعیین کرده.
کاپیتان اُف
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۳۶ - ۱۳۹۶/۱۰/۲۲
خوب بانک نماد سرمایه داریه بایدم در خدمت سرمایه دار باشه این وسط دولتها هستند که باید با وضع قوانین و همچنین نظارت صحیح نگزارند بانکها زیاد شبیه گودزیلا شوند
به زبان ساده فرمودیم
یاسر
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۴۵ - ۱۳۹۶/۱۰/۲۲
برای ۵۰ تومان وام مسکن ۱۱ میلیون هزینه کردم حالا باید ۳۹ میلیون رو ۱۳۳ میلیون پس بدم حالا روز شب دعا میکنم تورم بشه ۵۵در صد بلکه این مبلغ کوچکتر به نظر بیاد کار دیگه ای به عقلم نمی‌رسه
ناشناس
|
United States of America
|
۱۵:۴۷ - ۱۳۹۶/۱۰/۲۲
با سلام کاربران محترم سوالی دارم آیا ما خودمان و خصوصا روحانیون و کار آفرینان و مدیران صنایع که همیشه از بانک گلایه دارند حاضر میشوند مبلغ ده میلیون تومان سرمایه خود را به بانک با ماهی سه درصد بدهند . من که ندیدم ولی مثلا سود نگیرد یا مثلا با سه درصد 50هزار تومان بگیرد .نرخ سود 15درصد برای سپرده 1ساله مثلا یک میلیون تومان بحساب 12ماه شمسی میشود ماهی 12450تومان هست . مشکل اصلی جای دیگر هست . یعنی همیشه ضرر با سپرده گذاران بوده است . برای کاهش سود تسهیلات اول با توجه به احتساب سه درصد بیشتر از نرخ تورم به سپرده گذار سود پرداخت کند دوم خود بانکها هم بهره خودشان را پایین بیاورند و سوم بانک مرکزی هم از سایر بانکها چند درصد نافع هست باید دریافتی را کمتر کند . درست نیست تمام فشارها را به سپرده گذار تحمیل کنند . لذا اگر فرمول بالا رعایت نشود مردم ناچارند برای جلوگیری از کاهش ارزش سپرده هایشان نسبت به دیگر کالاها و خدمات تبدیل به ارز و طلا و زمین و مسکن میکنند. و دوباره این کار یعنی افزایش رشد نقدینگی خواهد بود پس اگر علم اقتصاد را نباید بازیچه قرار داد . بازی کردن با اصول اثباتی علمی نتیجه معکوس دارد . چه بسیار من در منبر و مسجد میشنوم که بله بهره بانکی چرا زیاد هست . این ربا هست .اما فکر نکردند که مردمی از طرف دیگر با رشد تورم با فاصله یک روز سرمایه مردم در بانک چند برابر ارزشش را از دست داد و دیگرانی که پول تسهیلات را به زمین و مسکن و طلا و ارز و بورس انتقال داده بودند چند برابر سود برده بودند آیا حاضر شدند سودش را عادلانه به سپرده گذاران برگردانند ؟خیر چرا . چون هیچ ارگانی نیامد از سپرده مردم دفاع کند حتی روحانیون در سیما که همیشه از این طرف انتقاد داشتند لب به سخن نگوشودند . چون سخن آنها در حد دروس اخلاقی بود یعنی دوستی یا آشنایی پولی خواست من به ایشان پولی بدهم و با طی وثیقه یا مدرکی فقط همان مبلغ را طی مدت معلوم به من برگرداند . اگر بیشتر خواستم مجرم هستم .آیا اگر مجرم باشم حاضر میشوم پولش را به کسی قرض دهم ؟ اما قضیه بانک فرق دارد چون یک بنگاه اقتصادی هست . اگر امروز مبلغی سپرده را افتتاح کردیم احتمال دارد همان مقدار تسهیلات را کسی که چند شهر یا استان دیگر با ما فاصله دارند تسهیلات بگیرند . و من نمیدانم در کجاها خرج میشود حالا یکباره به کاری زد و سود خوبی هم داشت حاضر میشود در بانک شهادت دهد که اینقدر بهرهمند شدم . خیر . همیشه گلایه مند هستند حتی اگر وضع خوب باشد . ولی فقط به بانک اعتماد کردم . چون شبکه آنلاین هست .در صورتی من ایشان را نمیشناسم . معقوله اخلاق در اینجا به چه کار میاید یا فقط راهکار علمی؟ تولید باشد . تورم نباشد . رقابت باشد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۰۵ - ۱۳۹۶/۱۰/۲۲
چه تولیدی چه کشکی.حداقل پولمونو میزاریم توبانک اونها باش تولید کنن به ماهم سود بدون ریسک بدن.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۰۶ - ۱۳۹۶/۱۰/۲۲
خدا وکیلی این نمایندگان در دوره نمایندگی خیلی زحمت میکشند
این وکیلاالشخص ها انقدر تخصص و دانشمند و زبده هستند که بعد از ده ها سال تازه امروز فهمیدن که
بانک ها در خدمت سرمایه داران هستند و ربا خوارند.
خاک بر سر من که این تحفه های نطنز را انتخاب کردم.....تابناک ترا خدا بعضی خبر های مثل این را
ننوبس.و اعصاب مردم را به هم نریز.
بگذار در خریت خودم بمانم لا اقل عصبی نمشوم.
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟