کاهش نسبی قیمت نفت با کاهش میزان واردات نفت خام توسط چین

روز جمعه قیمت نفت به طور نسبی کاهش یافت. این در حالی است که اواخر روز پنجشنبه، قیمت نفت نسبت به اوایل این روز افزایش یافت وبه بشکه ای ۶۹.۲۶ دلار رسید. در حالی که در روزهای اخیر قیمت نفت به بالاترین سطح خود از سال ۲۰۱۴ تا کنون رسیده است، از دلایل کاهشی نسبی قیمت نفت در روز جاری کاهش میزان واردات نفت توسط چین عنوان شده است.
کد خبر: ۷۶۳۸۰۲
|
۲۲ دی ۱۳۹۶ - ۱۷:۴۴ 12 January 2018
|
5407 بازدید

روز جمعه قیمت نفت به طور نسبی کاهش یافت. این در حالی است که اواخر روز پنجشنبه، قیمت نفت نسبت به اوایل این روز افزایش یافت وبه بشکه ای ۶۹.۲۶ دلار رسید. در حالی که در روزهای اخیر قیمت نفت به بالاترین سطح خود از سال ۲۰۱۴ تا کنون رسیده است، از دلایل کاهشی نسبی قیمت نفت در روز جاری کاهش میزان واردات نفت توسط چین عنوان شده است. 

به گزارش تابناک اقتصادی به نقل از رویترز، امروز قیمت آتی نفت خام برنت بین الملل، نسبت به قیمت بسته شده در اواخر روز پنجشنبه ۲۹ سنت کاهش یافت (۰.۴ درصد) واین نفت در بازار بشکه ای ۶۸.۹۷ دلار معامله شد، این در حالی است که معاملۀ آتی نفت وست تگزاس اینترمدیت با کاهشی ۴۶ سنتی (۰.۷ درصد) بشکه ای ۶۳.۳۴ دلار صورت گرفت. لازم به ذکر است که اوایل روز گذشته قیمت نفت برنت با رسیدن به ۷۰.۰۵ دلار در هر بشکه رکوردی جدید را از ماه دسامبر سال ۲۰۱۴ تا کنون به نام خود ثبت کرد. همچنین، اوایل دیروز نفت وست تگزاس اینترمدیت با قیمت ۶۴.۷۷ دلار در هر بشکه معامله شد. رسیدن قیمت نفت وست تگزاس اینترمدیت به این سطح از أواخر سال ۲۰۱۴ تا کنون سابقه نداشته است. 

 کاهش نسبی قیمت نفت با کاهش میزان واردات نفت خام توسط چین

تحلیلگران بازار نفت هشدار داده بودند که بازار این محصول از اوایل سال ۲۰۱۸ میلادی با یک روند نزولی مواجه خواهد شد. در عین حال، این تحلیلگران خاطر نشان کرده اند که به دلیل بیشتر بودن میزان تقاضا نسبت به عرضه، قیمت این محصول به طور کلی (در هفته های اخیر) افزایش داشته است. از دلایل افزایش قیمت نفت در هفته های اخیر ادامه ی اجرای قرارداد کاهش تولید نفت توسط اوپک و کشورهای هم پیمان آن از جمله روسیه عنوان شده است. 

افزون بر این، تحلیلگران بازار نفت معتقدند که کاهش میزان تقاضای نفت از سوی چین بر قیمت ها تاثیر گذاشته است. در این خصوص، آمار منتشر شده از سوی اداره ی گمرک چین نشان می دهد که در ماه دسامبر سال گذشته ی میلادی میزان واردات نفت توسط این کشور با کاهش ۷.۹۷ میلیون بشکه در روز به مجموع ۳۳.۷ میلیون تن رسیده است. این در حالی است که در ماه نوامبر سال ۲۰۱۷ این کشور اقدام به واردات ۳۷.۰۷ میلیون تن نفت خام کرده بود. همچنین، لازم به ذکر است که چین با صادرات ۶.۱۷ میلیون تن محصولات نفتی در ماه دسامبر رکورد جدیدی را به نام خود ثبت کرد. در سنگاپور نیز میانگین افزایش ''حاشیه ی سود پالایش نفت''  به ۶ دلار در هر بشکه کاهش یافته است. این میزان کمترین بازه ی حاشیه ی سود به طور فصلی از ۵ سال گذشته تا کنون بوده است. در هر حال، پس از افزایش ۱۳ درصدی قیمت نفت از ماه دسامبر تا کنون، برخی از تحلیلگران بازار نفت معتقدند که قیمت این محصول بیش از این افزایش نخواهد یافت و در ماه های آتی روندی نزولی را طی خواهد کرد. 

علاوه بر این، لازم به ذکر است که از دلایل افزایش قیمت نفت در ماه های اخیر ادامه ی اجرای قرارداد کاهش تولید اوپک بوده است. سازمان کشور های صادر کننده نفت و ۱۱ کشور دیگر از جمله روسیه در اواخر سال ۲۰۱۶ توافق کرده بودند تا برای ایجاد تعادل میان عرضه و تقاضا و در پی آن افزایش قیمت نفت، تولید خود را از اول سال ۲۰۱۷ در مجموع روزانه ۱.۸ میلیون بشکه کاهش دهند. در تاریخ ۲۵ می سال ۲۰۱۷، تولید کنندگان تصمیم گرفتند که قرارداد کاهش تولید نفت را که در ابتدا ۶ ماهه بود، برای ۹ ماه دیگر تمدید کنند، و تا ماه مارس ۲۰۱۸ به کاهش تولید ادامه دهند. علاوه بر این، در روز ۳۰ ام نوامبر سال ۲۰۱۷ اعضای اوپک به همراه کشورهای غیر عضو به رهبری روسیه توافق کردند که تا پایان سال ۲۰۱۸ میلادی قرارداد مزبور را تمدید کرده و تولید نفت را کاهش دهند. 

در این خصوص، سنجیف بال یکی از تحلیلگران بازار نفت اذعان کرده است که '' اوپک در کوتاه مدت نسبت به کاهش مازاد عرضه و بالا نگه داشتن میزان تقاضا در بازار موفق عمل کرده است''. وی پیش بینی کرده است که با بازگشت میزان موجودی نفت جهانی به شرایط عادی خود قیمت این محصول افزایش یابد. علاوه بر این، یکی از شرکت های مدیریت ریسک که در بازار نفت فعال است عنوان کرده که به دلیل افزایش ریسک سیاسی در لیبی، ونزوئلا و ایران و همچنین ادامه ی اجرای قرارداد کاهش تولید اوپک ''احتمال افزایش یافتن قیمت نفت بسیااز سویی دیگر، بر اساس گزارش های رسمی، میزان موجودی نفت خام در آمریکا در هفته ی منتهی به ۵ ژانویه ی سال ۲۰۱۸ میلادی با کاهشی ۵ میلیون بشکه ای به مجموع ۴۱۹.۵ میلیون بشکه رسیده است. باید به این نکته اشاره شود که میانگین ۵ ساله ی موجودی نفت در آمریکا بیش از ۴۲۰ میلیون بشکه است. افزون بر این، به گزارش سازمان اطلاعات انرژی آمریکا، علیرغم وجود انتظارات در خصوص آنکه تولید نفت آمریکا از مرز ۱۰ میلیون بشکه در روز خواهد گذشت، تولید این محصول در آمریکا با کاهش غیر منتظره ی ۲۹۰،۰۰۰ بشکه ای به مجموع ۹.۵ میلیون بشکه در روز رسیده است. 
این در حالی است که نظرسنجی ها از حدود ۱۰۰۰ متخصص فعال در بازار نفت نشان می دهد که به اعتقاد آنان قیمت این محصول در سال ۲۰۱۸ در بازه ی قیمتی ۶۰ تا ۷۰ دلار در هر بشکه ثابت خواهد ماند.ر زیاد است''.

 

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
مطالب مرتبط
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟