مدیر فروش «ایرباس» پیشبینی کرد تحویل دهها هواپیمای این شرکت هواپیماسازی به ایران دیرتر از موعد مقرر انجام شود.
به گزارش فارس، جان لیهی روز دوشنبه پیشبینی کرد تحویل دهها هواپیمای این شرکت هواپیماسازی به ایران انجام خواهد شد، اما انجام مبادلات مالی آن احتمالاً بیش از برنامهریزیهای قبلی زمان خواهد برد.
ایران بعد از توافق هستهای با گروه موسوم به 1+5 از دو شرکت بزرگ هواپیماسازی بوئینگ و ایرباس سفارش خرید دهها هواپیما را داده است.
«دونالد ترامپ»، رئیسجمهور آمریکا به شدت از توافق هستهای برجام انتقاد کرده است. او روز جمعه از شریکان آمریکا در اروپا خواست آنچه به گفته وی «نقائص وحشتناک» برجام است را اصلاح کنند.
شرکت اروپایی «ایرباس» و رقیب آمریکاییاش، «بوئینگ» توافق کردهاند مجموعاً 180 هواپیمای مسافربری به شرکت هواپیمایی حامل پرچم ایران، «ایرانایر» تحویل دهند. ترامپ میتواند مجوز فروش این هواپیماها به ایران را باطل کند.
جان لیهی، مدیر فروش ایرباس در مصاحبه با رویترز درباره فروش 100 فروند هواپیمای این شرکت به ایران گفت: «من فکر میکنم آن معاملات انجام خواهند شد، اما نه بر اساس برنامهریزی زمانی اولیه.»
وی ادامه داد: «ما باید ساز و کارهای تأمین مالی آن را فراهم کنیم؛ آنها باید پیشپرداخت قبل از تحویل هواپیما را در نظر بگیرند.»
ایرباس تا کنون سه فروند هواپیما به ایران تحویل داده است.
بانکهای بینالمللی گفتهاند بیمیلی نهادهای بینالمللی غربی برای انجام تراکنشهای مربوط به ایران تجارت با این کشور را علیرغم رفع برخی تحریمها ذیل «برجام» دشوار کرده است.
شرکت ایرباس در دولت قبلی آمریکا موفق شد از وزارت خزانهداری این کشور مجوز صادرات هواپیما به ایران را بگیرد. این مجوزها اوایل دهه بعد باطل میشوند و ایرباس بایستی در آن زمان، بار دیگر مجوزهای خود را تمدید کند.
دیپلماتها به رویترز گفتهاند فرایند صدور یا تمدید مجوزها، به دلیل ابهامها در سیاست آمریکا در قبال ایران روال کندتری داشته است.
«لیهی» که قرار است ماه آینده از سمتش بازنشسته شود خاطرنشان کرد ایرباس درباره ساخت هواپیما برای ایران قبل از دریافت پیشپرداخت، محتاط عمل خواهد کرد.
مدیر فروش ایرباس تصریح کرد: «لازم است پیشپرداخت انجام شود و از آنجا به بعد است که تولید آغاز شود؛ بنابراین، ما داریم کار را دشوارتر از آنچه انتظار داشتیم پیش میبریم، اما هنوز معتقدیم که مسائل حل خواهند شد.»
منابع آگاه گفتهاند ایران به دلیل عدم تأمین فاینانس خارجی برای خرید این هواپیماها مجبور شده هزینه هواپیماهایی که تا کنون دریافت کرده را از طریق بانک مرکزی خود و به صورت نقد پرداخت کند.