ادامه بازی تبلیغاتی:کدام سازمان ذیل جدول 17 از بودجه 1397 حذف شد؟

دولت می‌توانست ترتیب قانونی را مصوب کند که تخصیص کمک‌های مصوب در لایحه بودجه به بخش‌های غیردولتی به ارائه گزارش عملکرد سال گذشته آنها موکول شود و افزایش اعتبارات این دستگا‌ه‌ها برای سال آینده به ارزیابی عملکرد سال پیشین این دستگاه‌ها موکول شود. در شرایط فعلی، الزام قانونی برای ارائه گزارش عملکرد برای مجموعه‌های غیردولتی در نظر گرفته نشده و فقط جدول شماره 17 بودجه حذف شده...
کد خبر: ۷۶۵۱۸۸
|
۲۷ دی ۱۳۹۶ - ۱۰:۲۳ 17 January 2018
|
12318 بازدید
|

کدام سازمان ذیل جدول 17 از بودجه 1397 حذف شد؟پس از مواضع رئیس جمهور و وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درباه حذف جدول شماره 17 قانون بودجه و مانور تبلیغاتی درباره ضرورت استمرار این حذف این پرسش پیش آمد، حذف این جدول در شرایطی که همه دستگاه‌های مندرج در آن جدول برای سال 1397 بودجه دریافت خواهند کرد، چه اهمیتی دارد و تا چه میزان می‌توان از آن بهره برداری تبلیغاتی کرد؟

به گزارش «تابناک»؛ بودجه 1397 نسبت به بودجه 1396 با تغییر چشمگیری در بحث شفافیت مواجه نشده اما حذف جدول شماره 17 مشتمل بر کمک‌های دولتی به شماری از مجموعه‌های غیردولتی عمدتاً فرهنگی و بعضاً علمی، اسباب تبلیغات فراوان پیرامون افزایش شفافیت در بودجه شده و در نگاه اول چنین به نظر می‌رسد که با توجه به انتقادها اساساً دسترسی این مجموعه‌ها به منابع عمومی و کمک‌های مستمر دولتی قطع شده است.

حتی رئیس جمهور هنگام تقدیم لایحه بودجه 97 به مجلس شورای اسلامی درباره شفاف سازی ردیف‌های اعتباری و عملکرد دستگاه های مختلف صحبت کرد و آن را از ویژگی های این لایحه برشمرد و در ادامه نیز وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با ابراز امیدواری درباره عدم بازگشت جدول شماره 17 به بودجه، تاکید کرده بود که تاکنون فشاری درباره بازگشت این جدول به لایحه بودجه وجود نداشته است.

اینکه هیچ کدام از این دستگاه‌ها مقاومتی در مقابل حذف جدول شماره 17 نداشته‌اند، به یک دلیل مشخص است و آن هم حفظ همه آنها در لایحه بودجه است. به تعبیر ساده‌تر، با نیم نگاهی به لایحه بودجه می‌توان دریافت که حتی یکی از دستگاه‌هایی که در قالب جدول بودجه منابع مالی دریافت می‌کرده، از بودجه حذف نشده، بلکه کلیه این دستگاه‌ها با افزایش اعتبارات برای سال آینده نیز مواجه بوده‌اند!

اصل شفاف سازی یک اتفاق مثبت است اما صرف حذف یک جدول و قرار دادن این دستگاه‌ها ذیل ردیف بودجه یک دستگاه اتفاق خاصی رخ نمی‌دهد و زمینه ساز شفافیت نخواهد شد؛ به ویژه آنکه بسیاری از مجموعه‌هایی که در این جدول قرار داشته‌اند و اکنون بودجه شان به ذیل ردیف بودجه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی منتقل شده، از چنان قدرتی برخوردارند که در سال‌های آینده نیز بدون پاسخگویی بتوانند همچنان در قانون بودجه با اعتبارات افزایشی حضور داشته باشند.

در این میان ذکر این نکته ضروری است که سازمان‌های ذیل جدول شماره 17 نیز پیش از این مستقیماً از سازمان برنامه و بودجه منابع دولتی دریافت نمی‌کردند بلکه عمدتاً اعتبارات به یکی از دستگاه‌های دولتی تزریق می‌شود و آن دستگاه دولتی متکی بر قانون بودجه، کسری از رقم کمک‌های دریافتی را به مجموعه غیردولتی که نامش در لایحه بودجه درج شده، پرداخت می‌کرد.

در این شرایط حتی اگر پرداخت برخی دستگاه‌ها به صورت مستقیم از سازمان برنامه و بودجه صورت می‌پذیرفته نیز امکان نظارت وجود داشته و دولت می‌توانست ترتیب قانونی را مصوب کند که تخصیص کمک‌های مصوب در لایحه بودجه به بخش‌های غیردولتی به ارائه گزارش عملکرد سال گذشته آنها موکول شود و افزایش اعتبارات این دستگا‌ه‌ها برای سال آینده به ارزیابی عملکرد سال پیشین این دستگاه‌ها موکول شود.

این قانون قطعاً کارآمدتر و عملیاتی بود و احتمالاً با فشارهایی از سوی برخی از این دستگاه‌ها که کمک‌های میلیاردی دریافتی‌شان به درستی هزینه نمی‌شود، روبرو می‌شد. در شرایط فعلی، الزام قانونی برای ارائه گزارش عملکرد برای مجموعه‌های غیردولتی در نظر گرفته نشده و فقط جدول شماره 17 بودجه حذف شده و بودجه‌ها به ذیل سایر مجموعه‌ها به ویژه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی منتقل شده است.

با ترتیب قانونیِ موجود، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نمی‌تواند مانع از تزریق این اعتبارات به دستگاه‌های ذیل جدول شماره 17 شود و با توجه به آنکه قانونی وجود ندارد که پرداخت این کمک‌ها را به ارائه گزارش‌های مالی موکول کرده باشد، اساساً عدم پرداخت این اعتبارات -در صورت تصویب مجلس- اقدام خلاف قانون بودجه و دارای قابلیت پیگرد قانونی است! بنابراین بهتر است مسئولان ارشد دولتی افکارعمومی را مشغول اتفاقی نکنند که در قانون بودجه در زمینه شفافیت به شکل عملیاتی رخ نداده است.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۲
در انتظار بررسی: ۳
انتشار یافته: ۱۰
ناشناس
|
Armenia
|
۱۰:۵۰ - ۱۳۹۶/۱۰/۲۷
شفافیتی در کار نیست مسولین رگ خواب مردم را بلد است وگرنه موارد حساس بودجه کاملا غیر شفاف است.مثلا کی به بودجه بانکها و مسائل تشریفاتی توجه شده و کجا حسابرسی ها دقیق است
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۰۹ - ۱۳۹۶/۱۰/۲۷
چرا اینقدر پایه حقوق در ایران پایین هست؟ با یک میلیون چکار می شه کرد؟ چرا جلوی فساد مالی گرفته نمی شود؟ یعنی باید ایمان رو کنار گذاشت؟ باید تن فروشی کرد؟ خدایا خودت کمک کن
چرا اینقدر فقیر در ایران زیاد شده؟ چرا کسی چشماش رو باز نمی کنه؟ خداااااا
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۱۲ - ۱۳۹۶/۱۰/۲۷
خب تو روز روشن کذب میگن انتظارم دارن مردم باور کنن!!!
#کمپین ما گوشامون دراز نیست.
فرهاد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۳۰ - ۱۳۹۶/۱۰/۲۷
تابناک جان
آخرش هم ننوشتی کدام سازمانها یا ارگانها یا اشخاص هستند؟ پس لطفا تیترت را عوض کن!!!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۳۴ - ۱۳۹۶/۱۰/۲۷
تبلیغ و هوچیکری خیلی وقته سیاست ثابت مسولان هست . این یکی هم روش
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۴۱ - ۱۳۹۶/۱۰/۲۷
1- اولا قدم دولت در مسیر شفافیت خوب است و باید این شفافیت به مطالبه عمومی مردم تبدیل شود.
2- اگر کسی کمترین اطلاعاتی درباره بودجه کشور داشته باشد میداند که موضوع شفاف سازی در بودجه امسال بیشتر از اینکه واقعیت داشته باشد شوی تبلیغاتی است. با یک سرچ ساده در اینترنت میتوانید متوجه شوید که بودجه سالهای گذشته هم به همین شکل در اینترنت موجود است!
3- به نظر من مانور تبلیغاتی انجام شده بر روی بودجه دستگاه های فرهنگی بیشتر برای منحرف کردن اذهان عمومی از حقایق بودجه است. کل بودجه نهادهای فرهنگی ذیل جدول 17، 4هزار میلیارد تومان، معادل کمتر از 1% بودجه کل کشور است. در حالیکه به عنوان مثال بودجه ای که به ناحق به صندوقهای بازنشستگی داده میشود معادل 60 هزار میلیارد تومان، یعنی حدود 15% بودجه کشور است و هیچ کسی در کشور نمیپرسد که چرا دولت هر ساله به صندوقهای غیردولتی که خود باید تولید ثروت میکردند ردیف بودجه در نظر بگیرد!
4- بودجه کل کشور از سال 92 تا 97 بالغ بر 5 برابر شده است. درست خواندید، 5برابر! این پولها کجا رفته است؟ آیا مردم در زندگی خود این پول را احساس میکنند؟ لطفا کسی بی دلیل این موضوع را به سوریه و عراق هم ربط ندهد، چون کل بودجه نیروهای مسلح مشخص است! تمامی ردیفهای نیروهای نظامی و انتظامی و امنیتی و دفاعی کشور در بودجه شفاف است و حدود 50 هزار میلیارد تومان است که حتی از کمک به صندوقهای بازنشستگی کمتر است! ضمن اینکه در مقایسه با کشوری مانند عربستان که الان جزو دشمنان درجه 1 ماست این مبلغ خنده دار است. عربستان در سال گذشته حدود 87 میلیارد دلار یعنی چیزی بالغ بر 300 هزار میلیارد تومان برای مصارف نظامی هزینه کرده است!
شناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۱۲ - ۱۳۹۶/۱۰/۲۷
آ قربون آدم چیز فهم
محمد صادق
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۱۱ - ۱۳۹۶/۱۰/۲۷
نفت دیگه جوابگو نیست ، درآمد فقط از مالیات میتونه باشه
مالیات هم تا الان زوری بوده بدون جوابگوئی ، اما با اعتراضات اخیر در آینده نه چندان دور مسولین امر به این نتیجه میرسن که داستان مالیات گرفتن با درآمد نفت خیلی خیلی فرق میکنه
باید برای مردم کلی خدمات فراهم کنی مثل ؛ زیر ساخت ها ، امنیت فکری ، شفاف سازی و ...)
تا درآخر بتونی ازشون مالیات بگیری
برای مثال به خیلی از این نهادها نمیگن آقا شما داری با پول مردم تبلیغ سیاسی میکنی یهشون میگن حرفهای شما اکثریت جامعه داره میترسونه امنیت فکری ندارن ، نمیتونن خوب تولید کنن برای همین درآمد مالیاتی ما کم میشه

آینده بحثهای سیاسی در ایران بودجه هست
من ذهنیت مثیتی دارم ، روابط مسولین و مردم رو به تعادل میره چون از نظر مالی به مردم مرتبا داره وابسطه تر میشه



یواش یواش
Allianz
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۲۲ - ۱۳۹۶/۱۰/۲۷
اونقدر برای مردم دروغ گفتن و فیلم بازی کردن که دیگه عادی شده
ول کن آقا دلت خوشه
mm
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۲۳ - ۱۳۹۶/۱۰/۲۷
برای چه به بنیاد سعدی بودجه میدهند؟
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟