معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه شریف ضمن اشاره به شعار «دانشگاه کارخانه آدمسازی است»، نیروی انسانی را محصولی با ارزش توصیف کرد و گفت: در صورتی که فکری به حال سیل عظیم فارغالتحصیلان نشود انباشتگی ایجاد میشود.
به گزارش ایسنا، داوود رشتچیان در جشنواره ملی نوآوری محصول برتر ایرانی که امروز در دانشگاه صنعتی شریف برگزار شد در سخنانی با بیان اینکه دانشگاه شریف از نوآوران محصول ایرانی است، تاکید کرد: در حال حاضر چهار میلیون و 500 هزار دانشجو در کشور در حال تحصیل هستند.
وی با در نظر گرفتن هزینههای حداقلی برای تحصیل این دانشجویان و با بیان اینکه در چنین صورتی سالانه 10 میلیون تومان صرف هزینه تحصیل هر دانشجو میشود، خاطرنشان کرد: در مجموع سالیانه بیش از 10 میلیارد دلار در کشور صرف تربیت نیروی مورد نیاز صنایع و جامعه میشود.
معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه شریف ضمن تشبیه ملزومات توسعه به عوامل ضروری برای رخ دادن انفجار، دانش را یکی از ملزومات توسعه عنوان کرد و توضیح داد: در صورتیکه یکی از عوامل هیدروکربن، اکسیژن یا جرقه وجود نداشته باشد، انفجار رخ نخواهد داد. در مورد توسعه نیز چنین میتوان گفت که دانش یکی از ملزومات آن است.
رشتچیان تحصیل حدود چهار میلیون و 500 هزار دانشجو در کشور را نشان دهنده سرمایهگذاری هنگفت در حوزه دانش دانست و افزود: از دیگر ملزومات توسعه میتوان به پول و ثروت اشاره کرد که یا موجود است یا قدرت جذب آن وجود دارد.
وی در همین رابطه به پولها سرگردان، معادن و ذخایر و ... اشاره کرد و ادامه داد: در تهران حدود دو میلیون و 500 هزار آپارتمان خالی وجود دارد این به معنی سرمایهگذاری (حدودا) 300 میلیون دلاری کشور در حوزه مسکن است.
معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه شریف عوامل مدیریت و تکنولوژی در تحقق توسعه را به عامل جرقه در رخ دادن انفجار تشبیه کرد و گفت: این نکته حائز اهمیت است که دنیا مسیر خودش را میرود و ما نیز اگر آگاهانه عمل نکنیم از بقیه عقب میمانیم.
رشتچیان ادامه داد: نخستوزیر فنلاند زمانی ادعا کرد که شرکت اپل صنعت فنلاند را دچار مشکل کرده و اقتصاد این کشور را یک درجه پایین کشانده است.
وی علت این امر را رقابت شرکت اپل با شرکت نوکیا (مربوط به فنلاند) و مهمتر از آن پایین آوردن مصرف کاغذ در این کشور عنوان کرد و توضیح داد: زمانی که هر کس یک آیفون، آیپد و ... به دست بگیرد مصرف کاغذ از جمله تیراژ روزنامهها و ... پایین میآید.
معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه شریف با بیان اینکه چنین اموری به صورت غیرمستقیم اتفاق میافتد و محصول ضعیفتر به صورت اتوماتیک از مسیر خارج میشود، شرکتهای نوآور را در مسیر توسعه و ارائه محصولات برتر دانست و گفت: لازمه طی مسیر نمودن در دنیای صنعتی و نیز دانشگاهها به صورت سالم کنار گذاشتن شیوههای مدیریتی گذشته و اعمال مدیریت نوین در تمامی بخشهای اقتصادی، آموزشی، صنعتی، اجتماعی، سیاسی و ... است.
رشتچیان ضمن ابراز امیدواری از اینکه چنین تغییری به استفاده درست از ظرفیتهای بالای کشور بینجامد و با بیان اینکه کمتر کشوری تا به این اندازه برای تربیت نیروی انسانی سرمایهگذاری کرده است، ادامه داد: ما مردمانی هستیم که همه چیز خود را برای فرزندانمان میگذاریم. دولت نیز در این بخش سرمایهگذاری عظیمی کرده است.
وی تصریح کرد: با همه اینها بیکاری در کشور یک مشکل جدی است. اگر فکری به حال سیل عظیم فارغالتحصیلان در کشور نشود همان مشکلی که برای سپردههای مردم در موسسات مالی و اعتباری رخ داد برای فارغالتحصیلان هم اتفاق میافتد.
معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه شریف با مطرح کردن این نکته که تربیت فارغالتحصیلان زیاد انباشتگی ایجاد خواهد کرد، تعداد فارغالتصیلان اضافه شده به جامعه در هر سال را (در صورت ماندن در دانشگاه) یک میلیون نفر عنوان کرد و گفت: در صورت عدم ایجاد یک میلیون شغل در سال با این انباشتگی روبرو خواهیم بود.
رشتچیان در پایان به آفات این موضوع اشاره کرد و گفت: این آفات بدون بازده بودن هزینههای هنگفت در زمینه تربیت نیروی متخصص و نیز بیکار بودن نیروی تحصیلکرده در کشور است.