رئیس اتحادیه طلا:

۲۰ درصد بازار در اختیار طلای قاچاق است

رئیس اتحادیه طلا و جواهر استان تهران سهم طلای قاچاق از بازار را حدود 20 درصد برآورد کرد و گفت: اخذ مالیات بر ارزش افزوده از طلا و جواهر سبب شده تا این صنعت از رقابت با سایر کشورها باز بماند.
کد خبر: ۷۶۹۱۶۲
|
۰۹ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۱:۱۵ 29 January 2018
|
4549 بازدید

رئیس اتحادیه طلا و جواهر استان تهران سهم طلای قاچاق از بازار را حدود 20 درصد برآورد کرد و گفت: اخذ مالیات بر ارزش افزوده از طلا و جواهر سبب شده تا این صنعت از رقابت با سایر کشورها باز بماند.

«آیت محمدولی» روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، اظهار داشت: هر چند نمی توان منکر وجود مصنوعات طلای قاچاق در کشور شد اما میزان آن در حدی نیست که برخی رسانه ها و مسئولین بیان می کنند بلکه در بدترین حالت 20 درصد است.

وی علت اصلی ورود طلای قاچاق به کشور را اخذ مالیات بر ارزش افزوده از مصنوعات طلا و نیز ابزارها و ماشین آلات مورد نیاز تولید جواهر و طلا در کشور دانست و گفت: در واردات ماشین آلات نوین این صنعت با مشکلات و موانعی رو به رو هستیم در حالی که باید با به روز کردن ابزارهای صنعت جواهر، تولیدات را ارتقا بخشید و محصولاتی را تولید کرد که قابل رقابت با نمونه های مشابه خارجی باشد.

وی از تایلند، ترکیه و ایتالیا به عنوان رقبای صنعت طلا و جواهر ایران نام برد که توانسته اند با استفاده از فناوری های روز و ماشین آلات مدرن، محصولاتی تولید کنند که همه سلیقه ها در بازار را پوشش دهد.

رئیس اتحادیه طلا و جواهر استان تهران که به تازگی در انتخابات این اتحادیه به ریاست آن برگزیده شده است، اظهار داشت: زمانی می توانیم طلای قاچاق را جمع کنیم که بتوانیم برای همه سلیقه ها در بازار کالا داشته باشیم و نیازی به ورود کالای خارجی نباشد.

محمدولی در عین حال از نظارت مستمر این اتحادیه به همکاری مراجع ذیربط برای نظارت بر بازار خبر داد تا با فروشندگان مصنوعات طلای قاچاق برخورد شود.

** مالیات بر ارزش افزوده، طلای ایران را از گردونه رقابت جهانی خارج کرد

رئیس اتحادیه طلا و جواهر استان تهران در ادامه به اخذ مالیات 9 درصدی از طلا اشاره کرد و گفت: پس از برگزاری جلسات فراوان با مسئولان دولتی و نمایندگان مجلس، در نهایت آنها مجاب شده اند که ارزش افزوده در صنعت طلا و جواهر ایرادهای زیادی دارد که باید رفع شود.

محمدولی اظهار داشت: ایراد نخست اینکه این مالیات از سرمایه صنعتگران طلا اخذ می شود در حالی که مالیات بر ارزش افزوده باید از کالا و خدمت تولید شده دریافت شود؛ طلا ابزار کار فعالان طلاست و نباید از آن مالیات اخذ شود بلکه باید آن را به سمت ارزش افزوده ایجاد شده از محل تولید مصنوعات سوق داد.

وی با یادآوری اینکه 90 درصد مردم ایران طلا را به عنوان سرمایه خریداری و نگهداری می کنند، اظهار داشت: در شرایطی که هر مسافر می تواند 150 گرم مصنوعات طلا با خود وارد کشور کند، برخی ترجیح می دهند که طلای مورد نیاز خود را از کشورهای همسایه تهیه کنند که مشمول اخذ مالیات 9 درصدی هم نباشد.

رئیس اتحادیه طلا تاکید کرد: بالا رفتن هزینه های تولید در صنعت طلا سبب شده تا برخی نیز ترجیح دهند از مصنوعات خارجی طلا استفاده کنند تا طلای بیشتری بخرند زیرا در کشورهای رقیب ایران در صنعت جواهرسازی نظیر ترکیه، طلا نه تنها از مالیات معاف است بلکه تسهیلات ارزان قیمت بانکی به تولیدکنندگان نیز اختصاص می یابد که هزینه تمام شده تولید را کاهش داده است.

وی ابراز امیدواری کرد که مجلس با حذف مالیات بر ارزش افزوده از صنعت طلا و یا به حداقل رساندن آن، بار دیگر امکان رقابت تولیدات ایرانی با مصنوعات طلای دیگر کشورها را فراهم کند.

**صادرات طلا را از دست داده ایم

رئیس اتحادیه طلا و جواهر در ادامه با بیان اینکه اخذ مالیات بر ارزش افزوده از صنعت طلا سبب شده تا مزیت صادراتی آن نیز از دست برود، گفت: در گذشته صادرات طلا وجود داشت چون توان تولید و رقابت را داشتیم اما در شرایط فعلی این امکان وجود ندارد.

وی اخذ تعرفه های سنگین از واردات ماشین آلات مورد نیاز صنعت طلا و جواهر را یکی از عوامل بالا رفتن هزینه تولید در این صنعت برشمرد و گفت: چنین سیاست هایی قدرت رقابت را گرفته است زیرا در مقابل، کشورهای رقیب ایران قیمت تمام شده تولید طلا را با سیاست های خود به قدری پایین آورده اند که امکان رقابت با آنها را نداریم.

محمدولی اظهار داشت: قیمت طلا در همه جای دنیا ثابت است؛ آنچه تولیدات کشورها را در زمینه صنعت طلا و جواهر متمایز می کند، تنوع تولید با استفاده از ابزارها و ماشین آلات پیشرفته، هنرمندی صنعتگران و سیاست های حمایتی دولت ها برای کاهش هزینه های تولید آن است.

وی افزود: اگر می خواهیم مانند گذشته در صنعت طلا و جواهر جهان حرفی برای گفتن داشته باشیم و در مقابل رقبای خارجی مقاومت کنیم، باید سیاست های کنونی در قبال این صنعت در حوزه تعرفه گذاری و مالیات را بازنگری کنیم.

به گزارش ایرنا، ایران یکی از قطب های مصرف طلا در جهان به شمار می رود که بخشی از طلای مورد نیاز آن به صورت قاچاق وارد کشور می شود اما در سال های اخیر به دلیل رکود در صنعت طلا و جواهر کشور که دست اندرکاران این صنعت آن را ناشی از مالیات 9 درصدی ارزش افزوده در این بخش می دانند، قاچاق طلای ساخته شده به ایران افزایش یافته در حالی که طبق قانون، واردات انواع طلای ساخته شده به کشور ممنوع است، هر چند هر مسافر می تواند تا 150 گرم مصنوعات طلا با خود وارد کند.

هند، هنگ کنگ، تایلند، ایتالیا، ترکیه و حتی آمریکا از کشورهایی اند که قاچاق طلا از مبداء آنها به ایران انجام می شود.

 

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟