مافیای آبی که این استاد یاد می کند، شناسایی و به مردم معرفی کنید!+ فیلم

مافیایی که برای چندین دهه و در میان بی توجهی های مردمی برای خود قدرت و ثروت سرشاری رقم زده اند، قطعاً به سادگی شناسایی نخواهند شد، اما به هر حال، باید مسئولان اجرایی و دستگاه های نظارتی میان منافع ملی و آینده روشن ایران با منافع شخصی مافیای آب و آینده تاریک ایران، یکی را انتخاب و برای تحقق آن تلاش کنند.
کد خبر: ۷۷۰۴۹۵
|
۱۴ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۲:۵۱ 03 February 2018
|
18566 بازدید
|

مافیای آبی که این استاد یاد می کند را شناسایی و به مردم معرفی کنید! بحران آب ایران به روزهای نگران کننده خود رسیده و به زعم بسیاری از کارشناسان، تابستان سال 1397 برای بسیاری از ایرانیان شرایط بسیار سختی به وجود خواهد آمد. در این شرایط اسفناک، آنچه بر نا امیدی هر ایرانی می افزاید، حضور و فعالیت مافیا آبی است که گفته می شود، با فراغ بال منافع مادی خود را دنبال می کنند و هیچ کس نیز عزمی برای برخورد با آنها ندارد.

به گزارش «تابناک»؛ در دورانی که خشکسالی و بارش های اندک سرتاسر جغرافیای ایران را در برگرفته است، یکی از معدود راه های موجود برای ادامه حیات در این جغرافیای دیرین، مدیریت درست منابع آب و مصرف بهینه آن خواهد بود؛ موضوع مهمی که بسیاری از کارشناسان بر این باورند که نه تنها نشانه ای از آن در مدیریت منابع آب ایران نیست، بلکه این حوزه مهم در اختیار برخی منفعت طلبان است که جز تأمین منافع حداکثری خود به چیز دیگری نمی اندیشند.

تا کنون و در رابطه با مدیریت های غلط منابع آبی در ایران، بسیاری از اساتید و کارشناسان لب به سخن گشوده اند و آنچه هم اکنون به عنوان بحران آب در ایران پدید آمده است، حاصل همین اشکال بزرگ می دانند؛ اما با این حال، همچنان مدیریت سنتی و پر اشتباه منابع آب در جریان است و هیچ نشانه ای از اصلاح در آن دیده نمی شود؛ حقیقت تلخ و دردناکی که استمرار آن ایران را تا مرز نابودی خواهد کشید و بزرگ ترین تهدید آینده نزدیک کشور بدل خواهد شد.

از جمله افرادی که در این رابطه بارها سخن گفته و در رابطه با تهدیدات منابع آبی ایران هشدار داده است، می توان به دکتر محمد حسین پاپلی یزدی، استاد دانشگاه مدرس اشاره کرد؛ استادی که به دلیل مطالعات تخصصی در حوزه جغرافیا و ارتباط با دانشگاه های معتبر جهانی در این حوزه، از اعتبار علمی قابل قبولی برخوردار است.

پاپلی بزرگ ترین مشکل بحران آب ایران را نه کاهش بارندگی و رخدادهای طبیعی همانند تغییر اقلیم، بلکه حضور مافیا آب در ساختار وزارت نیروی کشور می داند که برنامه های کلان و کوتاه مدت خود را بر اساس منافع شخصی تنظیم می کنند و به اجرا می گذارند.

این استاد دانشگاه عقیده دارد، مافیا آب با علم بر منافذ بزرگی که در اقتصاد آب ایران وجود دارد و با حمایت برخی نهادهای حاکمیتی، مسیر افزایش منافع شخصی را بر پایه افزایش مصرف شهروندان دنبال می کنند و این افراد هیچ علاقه ای به کاهش مصرف آب در ایران ندارند، چون افزایش مصرف آب شهروندان ایرانی برای این افراد، معادل افزایش منافع مادی خواهد بود.

پاپلی یزدی برای اثبات ادعای خود به جزئیات بودجه سالیانه وزارت نیرو در سال های گذشته اشاره می کند و می افزاید: تنها 3 درصد کل بودجه وزارت نیرو به منابع آب زیرزمینی و مطالعه و برنامه ریزی در این حوزه اختصاص دارد و 97 درصد مابقی بودجه سالیانه این وزارتخانه به مدیریت، برنامه ریزی و اجرای طرح های کلان در حوزه آب های سطحی اختصاص دارد.

استاد دانشگاه تربیت مدرس، با اشاره به طرح های عظیم آبی کشور همچون تونل های انتقال آب، سد، کانال و... که در سال و دهه های گذشته اجرایی شده و خروجی چندان مثبتی در محیط زیست کشور نداشته، می افزاید: این طرح ها به قدری برای مجریان منافع مادی داشته که آنها از توجه به برخی مسائل اصلی و مهم همچون مدیریت و برنامه ریزی صحیح مصرف در رابطه با آب های زیر زمینی غافل شده اند.

وی در رابطه با اصرارهای گاه و بیگاه برخی نمایندگان مجلس برای اجرای طرح های عظیم آبی چون پروژه های انتقال آب و احداث سد، می افزاید: در شرایطی که مافیا آب ایران بدون لحاظ کردن منافع جمعی و مصالح آینده ایران، برنامه های خود را پیش می برند، در این میان، برخی مقامات سیاسی مثل نمایندگان مجلس نیز تلاش می کنند، با همراهی با آنها از این منافع موجود بهره ببرند.

پاپلی با اشاره موردی به قیمت تمام شده تأمین آب شهر مشهد در سال1394 ـ که هر متر مکعب 3800 تومان تمام می شود، اما به دست مردم با قیمت 500 تومان می رسد ـ اضافه می کند: در این مورد برای هر مترمکعب آب، دولت به مافیا آب 3300 تومان یارانه می دهد که این خود به خوبی گویای آن است که این افراد از مصرف بیشتر استقبال خواهند کرد، چون افزایش مصرف توسط شهروندان به معنای افزایش یارانه برای مجریان طرح های عظیم تأمین آب نیز خواهد بود.

در دورانی که تقریباً سوء مدیریت در حوزه منابع آبی برای همگان روشن شده و خسارات سنگین و ملی این نابخردی ها و سوء استفاده ها جغرافیای کهن ایران را به روزهای غم انگیز و ترسناک نزدیک می کند، دیگر فرصت آن است که نیروهایی دلسوز و میهن پرست وارد ماجرا شوند و با شناسایی مافیا آب ایران و معرفی آنها به مردم، نسبت به مجازات آنها اقدام کنند.

این موضوع قطعاً کار آسانی نیست و مافیای که برای چندین دهه و در میان بی توجهی های مردمی برای خود قدرت و ثروت سرشاری رقم زده اند، قطعاً به سادگی شناسایی نخواهند شد، اما به هرحال باید مسئولان اجرایی و دستگاه های نظارتی میان منافع ملی و آینده روشن ایران با منافع شخصی مافیا آب و آینده تاریک ایران، یکی را انتخاب و برای تحقق آن تلاش کنند؛ مسأله ای بسیار مهم که در تاریخ به قضاوت ابعاد مختلف آن خواهد نشست.

تعداد بازدید : 742

 

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب ها
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۹
در انتظار بررسی: ۴
انتشار یافته: ۵۰
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۵۸ - ۱۳۹۶/۱۱/۱۴
مافیای فوتبال، مافیای شکر، برنج، دارو، دست بیل، اسمارتیز، آب. بابا چه خبره؟ کی به کیه؟
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۴۵ - ۱۳۹۶/۱۱/۱۴
تابناک عزیز، تو این مملکت طرف دزدی کرده و به خارج کشور فرار کرده بازم رسانه ها با حروف اختصار (ب. ز.، م. ج ....) از این افراد اسم برده میشه و عکسشون رسانه ای نمیشه، اونوقت شما میگی مافیا رو شناسایی و به مردم معرفی کنید!
عبود خصاوی
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۰:۵۰ - ۱۳۹۶/۱۱/۱۵
اضافه کن مافیای گوشت کوب
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۰۲ - ۱۳۹۶/۱۱/۱۴
یا خدا
کجا داریم میریم ما؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۰۹ - ۱۳۹۶/۱۱/۱۴
اگه ممکنه در دهه فجر از این خبرها نگذارید افسرده میشیم
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۱۱ - ۱۳۹۶/۱۱/۱۴
مافیای ابی وسیاه وقرمز را ول کنید مافیای خودی هارا نابود کنید
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۱۲ - ۱۳۹۶/۱۱/۱۴
این که هر جا سود باشه ایجاد انگیزه میکنه کاملا درسته
اما اینکه مثلا آب رو منتقل نکنند هم که میشه دست رو دست گذاشتن
در هر کار تجاری که از جیب مردم هزینه میشه بایستی هزینه ها زیر زره بین باشه و مختص آب نیست
راه حل درست مصرف بهینه همه چیزه
مشهدی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۱۴ - ۱۳۹۶/۱۱/۱۴
سلام

درود بر استاد پاپلی

اوباید وزیر می شد نه بعضی مدیران کم سواد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۱۶ - ۱۳۹۶/۱۱/۱۴
اگر می خواهیم سراغ فسادی برویم باید با برنامه ریزی و دست پر برویم ، چون مطمئنا طرف مقابل از اطلاعات و امکانات بیشتری برخوردار است و این کار ما صرفا لوث کردن مساله است همان گونه که در موارد مشابه مثل حقوهای نجومی و ادعای بودن لیست مفسدین اقتصادی در جیب بعضی افراد شاهد بوده ایم . ونکته کوچک دیگر این که واحد اندازه گیری آب متر مکعب است نه متر مربع و این خود ضعف استدلال نویسنده را نشان می دهد
جهان
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۲۳ - ۱۳۹۶/۱۱/۱۴
من چند بار گوش دادم برداشتم اینه استاد عزیز تو عمرشون حتی یک پروژه اجرایی انجام نداده اند و فقط تئوری تدریس کرده اند. متاسفانه اساتید صاحب نام ما برخلاف سایر کشورها رابطه ای با بخش صنعت و اجرا ندارند و عملا مباحثشون چیزی از توش بیرون نمیاد.
نمونه بارز آن وقتی وزارت راه در زمان احمدی نژاد به بزرگترین استاد راه ساز کشور جناب دکتر بهبهانی محول شد ثابت کرد عملکرد اجرایی ایشان کارایی لازم را ندارد.
این افراد شبیه علی کریمی هستند که از همه طلبکارند و معتقدند همه چیز باید آنطور که آنها ادعا دارند باشد تا بتونند مدیریت کنند در صورتیکه کار اجرایی هزار پیچ و خم دارد و فقط مدیران شایسته عملگرا میتونند در این مسیر پرتلاطم حرکت کنند.
پاسخ ها
تبریز
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۰۶ - ۱۳۹۶/۱۱/۱۴
ببخشید آقای جهان : یک محقق و پژوهشگر نباید ولازم نیست کار اجرائی
اانجام دهد این وظیفه میدیر اجرائی قوی است که با ابتکارات مدیریت خود
محصول تحقیقات نخبگان را اجرائی کند
و مشکلات پیش آمده را به نخبگان انتقال بدهد یک مدیر اجرائی یک پژهشگر و یک محقق و پژوهشگر
یک مدیر اجرائی نمی تواند باشد
هر کشوری که در پژوهش و تحقیقات پیشگام بوده موفقتر بوده. قبول دارم و طبیعی است که تئوری در عمل با
تناقصاتی مواجه است و دقیقآ همین
جاست که نقش مدیر اجرائی مهم
و با ابتکارات مدیریتی راه را باید هموار
کند به این میگن نبوغ مدیریتی
ناشناس
|
Netherlands
|
۱۳:۲۷ - ۱۳۹۶/۱۱/۱۴
تابناک عزیز
ما تو واردات سگ دست و سیفون هم مافیا داریم چه برسه به اینا.کار از این حرفا گذشته.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۴۳ - ۱۳۹۶/۱۱/۱۴
باید خیلی از طرح های اجرا شده مورد تحقیق و تفحص قرار بگیرند و در صورت وجود فساد یا رانت باید شدیدترین برخورد با مسببان آن صورت بگیرد.
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟