رایزنی تلفنی اردوغان و پوتین درباره «ادلب»، ابراز نگرانی فرانسه از برنامه موشکی و فعالیتهای منطقهای ایران، بازدید هیأت سعودی برای بازگشایی گذرگاه مرزی با عراق، عربستان، امارات و کویت بزرگترین سرمایه گذاران عربی در آمریکا و گفت وگوی تلفنی اردوغان و روحانی درباره عفرین و ادلب، از جمله مهم ترین خبرها و رویدادهای خاورمیانه در 24 ساعت گذشته بوده اند. در این میان، باید به درخواست «یگانهای مدافع خلق» از ارتش سوریه نیز اشاره کرد.
به گزارش «تابناک»؛ «یگانهای مدافع خلق» کُرد سوریه خبر منتشره درباره توافق کردها با دمشق برای ورود نیروهای ارتش سوریه به منطقه عفرین را برای کمک به کردها در مبارزه با حملات ترکیه تکذیب کرده است.
حملات ترکیه و عناصر تروریستی ارتش آزاد سوریه به شبهنظامیان کُرد در منطقه عفرین، واقع در استان حلب همچنان ادامه دارد.
منابع خبری طی چند روز گذشته اعلام کرده بودند، قرار است ارتش سوریه برای مقابله با حملات ترکیه در عفرین مستقر شود.
شبکه الاخباریه سوریه روز دوشنبه خبر داد تا ساعات آتی نیروهای مردمی این کشور وارد عفرین خواهند شد.
روز گذشته، رسانه های وابسته به کُردهای سوریه اعلام کردند، توافق ورود ارتش سوریه به عفرین نهایی شد.
«ریزان حدو»، شنبه هفته جاری، مشاور اطلاع رسانی یگان های مدافع خلق کُرد از دولت سوریه خواست، برای سرنگونی جنگنده های ترکیه از پدافند هوایی خود استفاده کند.
خبرگزاری رویترز نیز روز گذشته به نقل از منبع کردی اعلام کرد، ارتش سوریه تا دو روز دیگر وارد منطقه عفرین خواهد شد.
این منبع که وابسته به نیروهای «نیروهای دموکراتیک سوریه» است، اظهار داشت: نیروهای ارتش سوریه بر پایه توافق بین دولت این کشور و شبه نظامیان کرد، برای مقابله با حملات و عملیات ترکیه در منطقه عفرین مستقر خواهد شد.
رایزنی تلفنی اردوغان و پوتین درباره «ادلب»
طبق گزارش منابع ترکیهای، رئیسجمهور این کشور با همتای روس خود درباره روند ایجاد مراکز دیدبانی و بازرسی در ادلب سوریه و همچنین مقابله با تروریسم رایزنی تلفنی کرد.
رویترز به نقل از یک منبع ترکیهای، از رایزنی تلفنی رؤسای جمهور روسیه و ترکیه درباره سوریه و مقابله با تروریسم خبر داد.
در حالی که رایزنیهای دیپلماتیک درباره سوریه ادامه دارد، رویترز از تماس تلفنی رؤسای جمهور ترکیه و روسیه درباره این کشور خبر داد.
این رسانه به نقل از یک منبع در دفتر رجب طیب اردوغان خبر داده که رئیسجمهور ترکیه و همتای روس او درباره فرایند ایجاد مراکز دیدبانی و بازرسی در شهر «ادلب» سوریه صحبت کردند.
بنا بر این گزارش، اردوغان و ولادیمیر پوتین همچنین بر عزم ترکیه و روسیه برای مقابله مشترک با تروریسم و تحولات اخیر در «ادلب» و «عفرین» تأکید کردند.
این خبر در حالی منتشر شده که پیش از این، برخی منابع خبری معارض سوری، از تدارکات ترکیه برای ایجاد مراکز دیدبانی و بازرسی در استان ادلب سوریه خبر داده بودند.
در همین ارتباط، یک منبع که خواست نامش فاش نشود، از سفر یک هیأت نظامی وابسته به ارتش ترکیه به استان ادلب سوریه ـ که تحت اشغال تروریستهای جبهه النصره است ـ خبر داده بود.
رایزنی تلفنی اردوغان و پوتین درباره سوریه در حالی صورت گرفته که ترکیه، روسیه و ایران کشورهای ضامن آتشبس در سوریه طبق توافقات آستانه و سوچی هستند.
ابراز نگرانی فرانسه از برنامه موشکی و فعالیتهای منطقهای ایران
روز دوشنبه، وزارت خارجه فرانسه بر پایبندی این کشور به توافق هسته ایِ چهاردهم جولای سال ۲۰۱۵ (۲۳ تیرماه ۱۳۹۴) به نام «برجام» تأکید و اعلام کرد خواستار اجرای دقیق آن بوده و لذا به رایزنی هایش با شرکای اروپایی و آمریکایی خود ادامه خواهد داد.
وزارت خارجه فرانسه بدون اشاره به تداوم محاصره ظالمانه یمن توسط متجاوزان سعودی با ادعای اینکه ایران از انصارالله در یمن حمایت تسلیحاتی می کند (!)، همچنین از برنامه موشکی و فعالیت های منطقهای ایران ابراز نگرانی کرد.
لازم به ذکر است، رکس تیلرسون، وزیر خارجه آمریکا حدود یک ماه پیش در سفر دوره ای خود به اروپا اعلام کرده بود، کارگروههای مشترکی با تروئیکای اروپایی متشکل از فرانسه، انگلیس و آلمان برای بررسی نگرانی های واشنگتن درباره توافق هستهای ایران تشکیل داده است.
این در حالی است که ایران نیز بارها اعلام کرده، هیچ مذاکره ای با کشورهای غربی درباره موضوعات مرتبط با برنامه دفاع موشکی خود نخواهند داشت.
بازدید هیأت سعودی برای بازگشایی گذرگاه مرزی با عراق
یک هیأت عربستانی از گذرگاه عرعر در مرز عراق و عربستان بازدید کرده و بر پایه این خبر، این بازدید با حضور نمایندگان شرکت های مهندسی به منظور بررسی و نظارت بر پروژه بازسازی و آماده سازی این گذرگاه صورت گرفته است.
سخنگوی هیأت گذرگاه های مرزی عراق اعلام کرده که تلاش های زیادی برای بازسازی گذرگاه عرعر انجام شده است و روز گذشته هیأتی ۲۵ نفره که سه تن از آنها از مسئولان وزارت دارایی عربستان بودند، در این بازدید حضور پیدا کردند.
گذرگاه مرزی عرعر در استان الانبار از سی سال قبل بسته شده بود و هر ساله به منظور ادای فریضه حج، به روی حجاج عراقی باز و پس از پایان این مراسم دوباره بسته می شد.
سال گذشته این گذرگاه پس از سی سال بازگشایی شد و هدف از این اقدام، انجام تبادلات تجاری میان عربستان و عراق بوده است.
عربستان، امارات و کویت بزرگترین سرمایه گذاران عربی در آمریکا
عربستان سعودی، امارات متحده عربی و کویت به ترتیب بیشترین سرمایه گذاری در میان کشورهای عربی در آمریکا دارند.
روز دوشنبه روزنامه الشاهد کویت در گزارشی نوشت: براساس گزارش ماه دسامبر خزانه داری آمریکا، کویت با 36.8 میلیارد دلار در رتبه سوم کشورهای عربی سرمایه گذار در این کشور قرار دارد.
در این گزارش آمده است، بر پایه اسناد خزانه داری آمریکا، امارات با 57.7 میلیارد دلار در رتبه دوم و عربستان با 147.4 میلیارد دلار در رتبه نخست کشورهای عربی سرمایه گذاری کننده در آمریکا قرار دارند.
کشور عمان با 11.70 میلیارد دلار، بحرین با 546 میلیون دلار و قطر با 301 میلیارد دلار در رتبه های بعدی کشورهای عربی سرمایه گذاری کننده در آمریکا قرار دارند.
الشاهد افزود: بنا بر گزارش ماهانه خزانه داری آمریکا، سرمایه گذاری کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس در ماه دسامبر 2017 نسبت به ماه نوامبر1.3 درصد کاهش داشته و از 257.65 میلیارد دلار به 254.4 میلیارد دلار کاهش یافته است.
گفت وگوی تلفنی اردوغان و روحانی درباره عفرین و ادلب
رئیس جمهوری ترکیه در تماسی تلفنی درباره تحولات عفرین و ادلب با همتای ایرانی خود به رایزنی پرداخت.
به گزارش النشره، رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه امروز دوشنبه در تماسی تلفنی با حسن روحانی رئیس جمهوری کشورمان در خصوص تحولات اخیر سوریه به ویژه عفرین و ادلب گفت وگو کرد.
طرفین همچنین اهمیت همکاری در زمینه مبارزه با تروریست ها را در این رایزنی تلفنی مورد تأکید قرار دادند.