توضیحی درباره یک شایعه ضد ایرانی در کویت، چراغ سبز آمریکا به اسرائیل برای حمله به حزب الله لبنان، توافق نامه همکاری قطر و ناتو، بیانیه ضد ایرانی کمیته چهار جانبه عربی و تعویق نشست سران عرب، از جمله مهم ترین خبرها و رویدادهای خاورمیانه در 24 ساعت گذشته بوده اند. در این میان، باید به توافق بن سلمان و ترزا می برای مقابله با ایران نیز اشاره کرد.
به گزارش «تابناک»؛ نخستوزیری انگلیس اعلام کرد، «ترزا می» و ولیعهد سعودی بعد از دیدار خود در لندن بر اهمیت تقویت همکاری برای مقابله با آنچه «فعالیت های ثبات زدای ایران در منطقه» خوانده شده است، توافق کردند.
نخست وزیری انگلیس در بیانیه ای از امضای توافقنامه های تبادل تجاری و سرمایه گذاری به ارزش ۶۵ میلیارد پوند توسط «محمد بن سلمان» ولیعهد عربستان سعودی و «ترزا می» نخست وزیر انگلیس خبر داد.
در این بیانیه آمده است، نخستوزیر انگلیس و ولیعهد عربستان سعودی بعد از دیدار در لندن در خصوص تقویت همکاری برای مقابله با آنچه «فعالیت های ثبات زدای ایران در منطقه» خوانده شده است، توافق کردند.
گفتنی است، محمد بن سلمان ولیعهد عربستان سعودی، سه شنبه شب پس از پایان سفر خود به مصر وارد انگلیس شد.
بر اساس این گزارش، محمد بن سلمان هنگام ورود به فرودگاه لندن مورد استقبال بوریس جانسون وزیر خارجه انگلیس و سایمون کولز سفیر انگلیس در عربستان قرار گرفت.
توضیحی درباره یک شایعه ضد ایرانی در کویت
وزارت کشور کویت اعلام کرد، موافقتی در زمینه برگزاری تجمع در برابر سفارت ایران در این کشور به عمل نیامده است.
به گزارش النشره، وزارت کشور کویت اخبار منتشر شده در شبکه های اجتماعی درباره موافقت با برگزاری تجمع در برابر سفارت ایران در کویت به مدت یک ساعت را تکذیب کرد.
وزارت کشور کویت اعلام کرد: موافقت رسمی با این تجمع نشده و همه باید به قانون کویت پایبند باشند و از دعوت ها و درخواست هایی که در شبکه های اجتماعی می شود، دنباله روی نکنند و مسئولیت پذیر باشند و از صحت اخبار اطمینان حاصل کنند.
چراغ سبز آمریکا به اسرائیل برای حمله به حزب الله لبنان
منابع موثق از چراغ سبز آمریکا به رژیم صهیونیستی برای حمله به حزب الله و موج گسترده ترور که قبل از انتخابات پارلمانی ۲۰۱۸ در لبنان رخ می دهد، خبر دادند.
به گزارش رأی الیوم، منابع موثق در محور مقاومت از اعلام آماده باش حزب الله طی دو روز گذشته به دنبال تحرکات صهیونیستها خبر دادند و اعلام کردند: آمریکایی به اسرائیلی ها برای حمله به حزب الله چراغ سبز نشان داده اند، ولی ترس رژیم صهیونیستی از عواقب و ندانستن نتیجه سبب شده است که دست به این تحرک نزنند.
این منابع بیان کردند: بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی آمریکایی ها را قانع کرده است که ارتش این رژیم علیه حزب الله وارد عمل شود و حمله ای انجام دهد؛ اما احتمالاتی وجود دارد که این حمله به شعله ور شدن جنگ فراگیر در منطقه تبدیل شود، زیرا واکنش حزب الله شدید و قوی خواهد بود.
منابع مذکور در عین حال احتمال موج گسترده ترور در لبنان قبل از انتخابات پارلمانی ۲۰۱۸ را بعید ندانستند.
به گفته این منابع، شخصیت هایی در جریان ۱۴ مارس و رقیب آن هشت مارس هدف قرار می گیرند که این موجب ایجاد فتنه و بی ثباتی در لبنان می شود و بر روند انتخابات و ثبات لبنان تأثیر منفی می گذارد.
توافق نامه همکاری قطر و ناتو
«شیخ تمیم بن حمد آل ثانی»، امیر قطر در توئیتی از امضای موافقتنامه «همکاری راهبردی نظامی » میان این کشور و سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) خبر داد.
امیر قطر در این توئیت نوشت: این پیمان به منظور انجام همکاری های راهبردی نظامی برای تثبیت امنیت و صلح در منطقه و توسعه همکاری و تلاش علیه تنش های امنیتی در جهان به امضا رسید.
این گزارش حاکی است؛ این موافقتنامه از سوی امیر قطر و «ینس استولتنبرگ» دبیرکل ناتو در بروکسل به امضا رسید.
امیر قطر از روز دوشنبه هفته جاری به اروپا سفر کرده است. او ابتدا به بلژیک رفت و سپس به بلغارستان خواهد رفت. قطر و ناتو 27 دی ماه امسال هم پیمان امنیتی امضا کردند.
این توافق با حضور «طارق خالد العبیدی»، رئیس بخش همکاری نظامی بینالمللی در وزارت دفاع قطر و «روسا گوتیمولر» معاون دبیرکل ناتو امضا شد و دو طرف در مراسم امضای این توافقنامه، «بر ضرورت همکاری میان ناتو و قطر در چهارچوب طرح همکاری استانبول» تأکید کردند.
به گفته سخنگوی ناتو این توافق در زمینه امنیتی، اساسی را برای حمایت از روند تبادل اطلاعات محرمانه، که مطابق با اصول تصویبشده از سوی تمامی 29 کشور عضو در این پیمان است، تشکیل میدهد.»
بیانیه ضد ایرانی کمیته چهار جانبه عربی
روز گذشته، کمیته موسوم به چهارجانبه عربی طی نشستی، بیانیه ای ضد ایرانی صادر کرد که در آن ادعاهای بی اساسی مطرح شده است.
به گزارش الیوم السابع، کمیته چهارجانبه عربی آنچه دخالت های ایران در امور داخلی کشورهای نامیده شده را محکوم و مدعی شده، مواضع برخی مسئولان ایرانی ضد کشورهای عربی مورد انزجار است.
در بیانیه پایانی کمیته چهار جانبه عربی (کمیته چهار جانبه عربی یک سال پیش تشکیل شد و وزرای خارجه امارات، بحرین، عربستان، مصر و دبیرکل اتحادیه عرب آن را تشکیل میدهند) که به ریاست امارات در مقر اتحادیه عرب برگزار شد، ادعا شده است: نگران اقدامات ایران در کشورهای عربی و حمایت از شبه نظامیان در برخی کشورهای و بی ثباتی در منطقه که تهدید کننده امنیت عربی است و حل و فصل بحران ها را از طریق مسالمت آمیز به خطر می اندازد، هستیم. ادامه حمایت ایران از اقدامات تروریستی و خرابکارانه در کشورهای عربی از جمله ادامه شلیک موشک بالستیک از اراضی یمن به عربستان محکوم و نقض قطعنامه ۶۲۱۶ است. از اقدامات عربستان و بحرین ضد اقدامات خرابکارانه حمایت می کنیم.
این بیانیه همچنین آنچه دخالت های ایران در امور داخلی بحرین خوانده شده را محکوم و از اقدامات آل خلیفه حمایت کرده است.
کمیته چهارجانبه عربی همچنین از عدم پایبندی ایران به برجام و اینکه توافق هسته ای بتواند مانع از دستیابی ایران به سلاح هسته ای در آینده شود، به ویژه با توجه به آنچه سیاست های خصمانه ایران در منطقه خوانده شده است، ابراز نگرانی کرد!
در بیانیه پایانی همچنین ادامه فعالیت های موشک های بالستیک ایران و آنچه شلیک موشک های ساخت ایران از سوی حوثی ها به عربستان خوانده شده، محکوم شده است.
کمیته چهارجانبه عربی بر ضرورت پایبندی ایران به قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت درباره برنامه موشکی و آنچه به کار بستن سازوکاری در زمینه بازرسی و نظارت و اعمال سریع و فعال تحریم در صورت نقض توافق از سوی ایران و اهمیت پیوستن ایران به همه منشورهای سلامت هسته ای و توجه ایران به مشکلات زیست محیطی منطقه و آنچه قطعنامه مذکور درباره عدم آزمایش موشک های بالستیک و توسعه آن به موشک های میان برد و قابل حمل کلاهک هسته ای تأکید کرده است!
تعویق نشست سران عرب
«احمد قطان»، سفیر عربستان در مصر و اتحادیه عرب اعلام کرد، نشست سران اتحادیه عرب که قرار بود اواخر ماه جاری در ریاض برگزار شود، به تعویق افتاد.
قطان در نشست مشترک با احمد ابوالغیط، دبیرکل اتحادیه عرب اظهار داشت: بیست و نهمین نشست سران اتحادیه عرب به جای ماه مارس در ماه آوریل (11 فروردین تا 10 اردیبهشت) برگزار خواهد شد.
او به تاریخ دقیق این نشست اشاره نکرد، ولی گفت که رایزنی ها برای تعیین تاریخ دقیق این نشست ادامه دارد.
به نظر می رسد، تعویق این نشست به دلیل اختلافاتی باشد که بین اعضای اتحادیه عرب به ویژه کشورهای عربستان، امارات، بحرین و مصر با قطر ایجاد شده است.
محمد بن عبدالرحمن آل ثانی، معاون نخست وزیر و وزیر خارجه قطر پیشتر اعلام کرد که در نشست سران اتحادیه عرب صرف نظر از محل برگزاری شرکت خواهد کرد.
از سوی دیگر، ولیعهد عربستان که به مصر سفر کرده بود، گفت: این نشست در ریاض بدون توجه به حضور یا عدم حضور قطر برگزار خواهد شد.
حمد بن عیسی آل خلیفه، شاه بحرین اما در دیدار با فرستادگان وزارت امور خارجه آمریکا به منطقه گفت، موضوع قطر صرفا باید در نشست ریاض حل و فصل شود.
عربستان، بحرین، امارات و مصر از پنجم ژوئن 2017 ( 15 خرداد 96 ) با متهم کردن قطر به حمایت از تروریسم، روابط خود با این کشور را قطع کردند و مرزهای زمینی، دریایی و هوایی با قطر را هم بستند.
این کشورها برای ازسرگیری روابط خود با قطر سیزده شرط تعیین کردند.
قطر طی 9 ماه گذشته با رد اتهامات وارده اعلام کرد، تحریم کنندگان مدرک قابل اعتنایی برای ادعای خود در اختیار ندارند.
تنش کلامی میان کشورهای شورای همکاری خلیج فارس طی چند روز گذشته و پس از توهین محمد بن سلمان ولیعهد عربستان به مردم قطر افزایش یافته است. او در مصر گفت، کل جمعیت قطر اندازه یک خیابان مصر نیست.
جوعان بن حمد آل ثانی برادر امیر قطر و رئیس کمیته ملی المپیک هم در پاسخ به این توهین، ولیعهد عربستان را با ابوجهل مقایسه کرد.