وقتی وزارت نیرو نیز دقیقاً نمی داند چه می کند؛

چرا برای احیای تالاب پریشان و توسعه کازرون، حقابه مردم بوشهر را قطع می کنید؟

متولیان آب کشور با چراغ سبزی که به مدیران محلی شهرستان کازرون نشان داده اند، می خواهند توسعه این شهرستان و احیای تالاب پریشان را به قیمت حذف اندک منابع آب شهرستان دشتستان و استان بوشهر تأمین کنند؛ حقیقتی تلخ که تداعی کننده حرکت در مسیرهای غلط گذشته است و اثبات می کند، آنها هنوز از سیاست های گذشته خود عبرت نگرفته اند.
کد خبر: ۷۸۱۱۷۶
|
۱۹ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۲:۰۶ 10 March 2018
|
11857 بازدید
|

چرا برای احیای تالاب پریشان و توسعه کازرون، حقابه مردم بوشهر را قطع می کنید؟از سال 1389 وزارت نیرو در صدد است با احداث سدی به نام «نرگسی» در بخش جره شهرستان کازرون وحوضه آبریز حله، برنامه هایی مثل افزایش سطح زیر کشت، تأمین آب تالاب پریشان و تأمین منابع آب صنعتی را در این شهرستان دنبال کند؛ برنامه هایی که شاید در نگاه محلی، زمینه توسعه شهرستان کازرون شود، اما از نگاه ملی چیزی جر افزایش تنش های آبی بین استانی نخواهد بود.

به گزارش «تابناک»؛ روز جمعه هجدهم اسفندماه و در حالی که در شرق استان اصفهان، تنش ها بر سر نبود منابع آب بالا گرفته بود و به درگیری های فیزیکی کشاورزان با مأموران یگان ویژه منجر شد، وزیر نیرو به عنوان مقام ارشد منابع آب کشور در شهرستان کازرون حاضر شد و از نزدیک از روند رو به پیشرفت احداث سد نرگسی دیدن کرد.

سد نرگسی که عملیات احداثش در بخش جره شهرستان کازرون از سال 1389 آغاز شده است، بر اساس برنامه های پیش بینی شده باید تا سال 1397 به پایان برسد و نویدبخش تحولی عظیم در اقتصاد و محیط زیست شهرستان کازرون باشد؛ سدی که شخص وزیر نیرو نیز به آن بسیار امیدوار است و گویی در آن جز خیر و برکت چیزی نمی بیند.

در همین رابطه، رضا اردکانیان، وزیر نیرو روز جمعه در حاشیه بازدید از سد نرگسی اظهار داشت: پروژه سد نرگسی، طرح ارزشمندی است؛ هم برای تأمین آب شرب و کشاورزی و هم در زمینه احیای محیط زیست می‌تواند نقش آفرین باشد.

به گفته اردکانیان، موضوع تداوم و شتاب بخشی احداث سد نرگسی از سوی مسئولان استان فارس و نماینده کازرون در مجلس و مدیران آب دنبال می‌شود و یک اولویت برای شهرستان کازرون است.

اردکانیان خاطرنشان کرد: امسال سد نرگسی 5 میلیارد تومان اعتبار اجرا دارد و با توجه به ظرفیت موجود، این اعتبارات افزایش خواهد یافت.

وی گفت : بهره‌برداری از سد نرگسی، مستلزم تداوم کار و استفاده از منابع مالی است و امیدواریم در این زمینه گشایش های بیشتر ایجاد شود.

گفته می شود، با اتمام عملیات ساخت سد نرگسی که بر روی سرشاخه های اصلی رود دالکی احداث می شود و حجم مخزن آن 113 میلیون مترمکعب است و سالانه 223 میلیون مترمکعب آب تنظیمی دارد، برنامه هایی چون مهار سیلاب های فصلی، آبیاری 15 هزار هکتار از اراضی شهرستان کازرون، بهره برداری صنعتی از آب پشت سد و نیز استفاده از آن برای احیای تالاب پریشان در دستور کار قرار دارد.

بررسی ها نشان می دهد، مسئولان سیاسی استان فارس از جمله استاندار، فرماندار شهرستان کازرون و نماینده مردم در مجلس به شدت پیگیر ساخت سد نرگسی هستند و همگی آن را تحولی بزرگ در استان فارس قلمداد می کنند که می تواند اکوسیستم از دست رفته تالاب پریشان را به آن بازگرداند.

این البته تنها نیمی از ماجرای مربوط به سد نرگسی و نحوه مدیریت منابع آب حوضه آبریز حله است که در درون مرزهای سیاسی استان فارس جریان دارد و هیچ یک از مسئولان فارس و صد البته وزیر نیرو به خسارات و تبعات این اقدام در پایین دست و استان بوشهر توجهی نمی کنند.

سد نرگسی کازرون در حالی بر روی یکی از سه سرشاخه اصلی رود دالکی در حوضه آبریز حله احداث می شود که این رود در ادامه مسیر خود وارد شهرستان استان بوشهر می شود و پس از آنکه منابع آب آن مورد استفاده صدها هزار کشاورز، دامدار و شهروند دشتستانی قرار می گیرد در ادامه به خلیج فارس می ریزد.

به گفته مردم و مدیران استان بوشهر احداث سد نرگسی اقدامی غیرکارشناسی و غیر اصولی است که با حمایت دولت در حال انجام است و از ورود اندک آبي که به استان خشک و کم آب بوشهر سرازير مي شود نیز جلوگيري خواهد کرد و مناطق کشاورزی بوشهر را با چالشی جدی روبه رو خواهد کرد.

نمايندگان مردم استان بوشهر در مجلس شوراي اسلامي هم به همين علت در گفت وگو با رسانه هاي استاني نگراني خود را از ساخت سد روي رودخانه دالکي در محدوده استان فارس اعلام کرده و از مديران وزارت نيرو خواسته اند، حق کشاورزان استان بوشهر را از اين منبع آبي حفظ کنند.

بررسی های بیشتر نشان می دهد، مدیران سیاسی استان بوشهر که در رابطه با رود دالکی و منابع آبی آن موضع پایین دستی دارند، در صدد هستند تا با احداث سدی با نام دالکی در شهرستان دشستان مسئولان وزارت نیرو را متقاعد کنند که از احداث سد نرگسی صرف نظر کنند.

مرتضوي یکی از مدیران احداث سد دالکی پیشتر در ارتباط با تأثير سد نرگسي در استان فارس بر سد دالكي اظهار داشت: با توجه به اينكه براي سد نرگسي فارس، هم نيازهاي شرب، هم صنعت و هم آبياري 11 هزار و 700 هكتار از اراضي كشاورزي منطقه ديده شده است لذا اين موضوع شرايطي منفي براي اين طرح به وجود مي‌آورد.

وي ادامه داد: مشاور سد نرگسي هيچ توجهي به پايين دست اين سد نكرده و تمامي هدف خود را معطوف به آبياري 11 هزار و 700 هكتار از اراضي كشاورزي منطقه كرده است.

مشاور سد دالكي با بيان اينكه احداث سد نرگسي در استان فارس ممكن است پيامدهاي منفي اجتماعي براي استان بوشهر داشته باشد، خاطرنشان كرد: احداث سد دالكي در استان بوشهر تا حدود زيادي مي‌تواند اين پيامدها را كاهش دهد، به طوري كه هم در بالادست و هم در پايين دست امنيت كامل برقرار باشد.

آنچنان که از آخرین تحولات آبی حوضه آبریز حله برمی آید، متولیان آب کشور هنوز نتوانستند در این رابطه به یک نگاه ملی، فرابخشی و فرا استانی دست یابند و هنوز قادر نیستند این موضوع مهم را یکپارچه مدیریت کنند.

حضور وزیر نیرو در محل احداث سد نرگسی و تعریف و تمجیدهای محلی گرایانه ای که او از این سد کرد، در حالی است که امروز خسارات احداث سد برای مردم پایین دست های آبریز برای همگان آشکار شده است و این اقدام با حذف اندک حقابه های مردم دشستان در آینده امکان بروز تنش ها را در منطقه افزایش خواهد داد.

بر این اساس، متولیان آب کشور با چراغ سبزی که به مدیران محلی شهرستان کازرون داده اند، می خواهند توسعه این شهرستان و احیای تالاب پریشان را به قیمت حذف اندک منابع آب شهرستان دشتستان و استان بوشهر تأمین کنند؛ حقیقتی تلخ که تداعی کننده حرکت در مسیرهای غلط گذشته است و اثبات می کند، آنها هنوز از سیاست های گذشته خود عبرت نگرفته اند.

 

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۳
انتشار یافته: ۵۱
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۱۵ - ۱۳۹۶/۱۲/۱۹
اب شیرین کن برای بوشهر در حالی که نیروگاه اتمی هم اونجا هست بهترین کاره
پاسخ ها
مراد
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۰۹ - ۱۳۹۶/۱۲/۱۹
کسی آب شیرین رو رها نمیکنه بعد به بیاد هزینه کنه و آب شور دریا رو شیرین کنه
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۱۷ - ۱۳۹۶/۱۲/۱۹
متاسفم که نگاه شما هم بخشی و غیر کارشناسی و جامع هست
همین استان بوشهر از سرشاخه رود شاهپور لوله کشی کرده و تمام آب ای رودخونه رو علاوه بر چاه های زیادی که در کازرون حفر کرده برا مصرف خودشون میبرن. به همین دلیل سطح آب زیر زمینی کازرون به 250 متر زیر زمین رسیده. دریاچه پریشان خشک شده. کشاورزی داره از بین میره. بعد شما میگی پایین دست مشکل میخوره؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

بالادست خیلی وقته با بحران مواجه هست
پاسخ ها
مراد
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۱۱ - ۱۳۹۶/۱۲/۱۹
خشکی آب بالا دست مربوط به برنجکاری چمپای کازرون هست عزیز من. وگرنه آب شرب که عدد و رقمی نمیشه
مصطفی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۲۲ - ۱۳۹۶/۱۲/۱۹
متاسفانه عامل اصلی بروز بحران آبی در سراسر ایران در دولت ضعیف فعلی به عنوان وزیر نیرو مشغول فعالیت است. برای اینده ایران متاسفم
پاسخ ها
احسان
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۲۴ - ۱۳۹۶/۱۲/۱۹
همیشه پای ضعف مدیریت در میان است اما مردم الان آنرا پررنگتر میبینند. گویی عنان کار از دستشان دررفته با آن همه ادعا که امید بسته بودیم
ناشناس
| Netherlands |
۱۷:۰۲ - ۱۳۹۶/۱۲/۱۹
برای کدام آینده متاسفی برای همین امروز باید متاسف بود و زار زار برای بچه هامون باید بشینیم گریه کنیم.
از کوی دانشگاه
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۳۱ - ۱۳۹۶/۱۲/۱۹
جای خوشحالی داره که سایتی همچون تابناک چند وقتی است (هرچند دیر) به مسئله آب و تبعات کمبود آن می پردازه که این نشان از این داره که به اهمیت موضوع پی برده (برخلاف مسؤلان).
نکته دوم اینکه شوربختانه نگاه تصمیم گیرندگان ما به آب در طول سه دهه گذشته یک نگاه سازه ای (ساختن سدهای بیشمار بدون توجه به پیامدهای مکانی و فضایی آن و بیشتر بخاطر بدست آوردن منافع شخصی، گروهی و بعضا قومی) و همچنین نگاه محلی و استانی(مثل انتقال آب از غرب و جنوب غرب کشور به فلات مرکزی خصوصا یزد و قم که آنهم تنها به این دلیل که تصمیم گیرندگان قدرت عمدتا از این قسمت کشور بوده اند) در پروژه های مربوط به آب بوده است.
نادیده انگاشتن رشته های کارآمد در این خصوص مثل جغرافیا و آمایش سرزمین (که برخلاف کشور ما در سایر دنیا از جایگاه بالایی در امورات اجرایی برخورد اند) ضربه ای جبران ناپذیر به این سرزمین وارد کرده.

نکته دیگه اینکه برخی اقدامات مسئولین در طول این سه چهار دهه به حدی در تضاد با عقل و واقعیات موجود بوده، که گویی آینده برای ایشان فاقد اهمیت است و تنها بدنبال برنامه‌های کوتاه مدت برای کسب رضایت مردم بمنظور تداوم کرسی نشینی قدرت و ثروت بوده متاسفانه....
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۴۲ - ۱۳۹۶/۱۲/۱۹
آقا يا خانم تابناك عزيز! بايد ياد بگيريد كه هر منطقه با اقليم خودش بايد جمعيت خودش را داشته باشد كه با آن منابع موجود خودش منطبق باشد. خدا لعنت كند كساني كه انتقال آب كارون به سمت زاينده رود را در زمان شاه كليد زدند تا در يك ناحيه كم آب صنعت فولاد بنا كنند وبيشتر لعنت كند كساني كه اين نهضت را با سدسازي و تونل سازي ادامه دادند و اين بلا را بر سر خوزستان آوردند. آب را از اصفهان به يزد منتقل كردند و الان اصفهان هم دچار تنش آبي و تامنيتي است و يزدي ها هم تنشان بايد بلرزد. براي تامين آب بوشهر هم يك پروژه آبي بزرگ ژياده شد كه انتقال آب در 4 استان را در بر مي گرفت. احداث نيروگاه در كنار درياچه هم دست گل ديگري از عزيزانمان بود كه همه اينها باعث شد يك شهر آباد و سبز به شهري بياباني تبديل شود. احداث اين سد هم فقط يك پروژه ديگر است كه دردي بر دردها اضافه مي كند اما خلاصه مطلب اين است كه به جاي حل مشكل هر منطقه به روش درست و علمي و متناسب با آن منطقه داريم با وصله زدن كارهايي مي كنيم كه در آينده به جز دشمني و تنش از آن چيزي به جا نمي ماند. رسانه هايي مثل شما هم در اين مواقع كاملا پوپوليستي عمل مي كنند و آتش بيار معركه مي شوند.
پاسخ ها
alireza
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۲۴ - ۱۳۹۶/۱۲/۱۹
موافقم
احسنت
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۳۹ - ۱۳۹۶/۱۲/۱۹
چطور در مورد نفت و گاز اینطور نمی بینند پس ما هم همین نظر رو داریم نفت و گاز هم فقط برای بوشهر
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۵۱ - ۱۳۹۶/۱۲/۱۹
تمام سرمایه ایران فقط صرف تهران، تبریز، شیراز، اصفهان و یزد میشه و بقیه استان ها متاسفانه از بعد از انقلاب بدون تغییر موندن و بعضا وضعیت اونها بدتر هم شده/
پاسخ ها
ناشناس
| Netherlands |
۱۷:۰۳ - ۱۳۹۶/۱۲/۱۹
ببخشید اول از همه صرف مشهد و قم میشه...
ناشناس
| Germany |
۱۹:۰۳ - ۱۳۹۶/۱۲/۱۹
خود اصفهان بزرگترین ضربه را از انتقال آب خورده. همه از مدیریت نادرست صدمه می بینند
ناشناس
|
United States of America
|
۱۲:۵۶ - ۱۳۹۶/۱۲/۱۹
مديران ما اگر كاردان بودند بعد از انقلاب كشور ما گاستان ميشد متاسفانه در اثر عدم توانايي درياچه ها خشكيدند رودخانه ها وتألاب ها ووووووو ويران شدند ثروت كشور را بين خود تقسيم وبه خارج از كشور انتقال دادند .
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۰۱ - ۱۳۹۶/۱۲/۱۹
تمام کشورهای حاشیه خلیج فارس و خیلی از کشورهای ساحلی دنیا کمبود آب را با احداث تصفیه خانه از طریق دریا جبران می کنند بعد ما باید نگران بوشهر بوشیم که تو دل دریا واقع شده!!!
پاسخ ها
ناشناس
| United States of America |
۱۹:۰۷ - ۱۳۹۶/۱۲/۱۹
:با تفکر امثال شما باید گفت
خیلی از شهرها و کشورهایی که نفت وگاز
ندارن از انرژی خورشیدی و دیگر منابع تجدید پذیر استفاده میکنند
اون وقت چرا باید بوشهریا و دیگر استانهای جنوب فکر بقیه استانها باشن که هم گاز ونفت وهم پول گاز و نفت و به شما ها بدن
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۲۰ - ۱۳۹۶/۱۲/۱۹
ماهم اگه باید روی خط لوله گاز سد بزنیم
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۲۴ - ۱۳۹۶/۱۲/۱۹
یعنی سد نرگسی نزنن تا در یاچه پریشان بخشکد و کازرون نابود و دشستان اباد شود /
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟