زمان زیادی به چهارشنبه سوری باقی نمانده است؛ شبی که به مرور از یک جشن آیینی به مراسمی بدل شده است که با خود حوادث تلخ بسیاری را به همراه دارد.
به گزارش مهر، بررسی های آماری در ارتباط با حوادث چهارشنبه سوری و نوع مصدومیت آسیب دیدگان، نشان می دهد که اغلب آسیب دیدگان در حوادث این شب را جوانان و نوجوانان تشکیل می دهند و بیشترین آسیب ها هم از ناحیه چشم و دست و صورت است.
پیرحسین کولیوند سرپرست سازمان اورژانس کشور در این باره گفت: بیشترین آمار آسیب ها مربوط به بازو و اندامهای فوقانی است و ۲۹ درصد چشمشان آسیب دید و ۱۷ درصد نیز سر و صورتشان آسیب دید و ۹ درصد نیز دچار آسیب در اندام تحتانی شدند.
کولیوند به این نکته هم اشاره کرد که آقایان ۴ برابر بیشتر از خانمها دچار آسیب میشوند.
۱۴ تریلی قاچاق مواد محترقه را شناسایی و توقیف کرده ایم
رئیس پلیس تهران بزرگ نیز در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به کشفیات مواد محترقه در روزهای اخیر گفت: همه این مواد کشفی قاچاق و تقریبا همه چینی است. بر روی پوشش آن ها عکس برج آزادی و المان های ایرانی نمود پیدا کرده است که این کشورها طراحی، چاپ و به ایران فرستاده می شود.
وی با بیان این مطلب که ما در ایران به صورت مجاز هم به تولید مواد محترقه برای چهارشنبه سوری اقدام می کنیم گفت: همه مواد محترقه غیراستاندارد نیستند و ما مخالف حضور مردم در این شب نیستیم بلکه مخالف آسیب رساندن به مردم و سلب آرامش دیگران هستیم.
سردار رحیمی با بیان این مطلب که استانداردها را مهمات سازی و وزارت دفاع مشخص می کند، گفت:۱۱ انبار تاکنون شناسایی شده که حاوی ۱۷تن انواع مواد محترقه پرخطر و غیرمجاز است که این انبارها در شورآباد و مناطق جنوبی تهران قبل از توزیع شناسایی شده است.
رئیس پلیس تهران بزرگ ادامه داد: همه این ها از مرزها به صورت قاچاق وارد شده اند و ما کامیون ها و تریلی هایی هم شناسایی کردیم و تا این لحظه ۱۴ دستگاه خودرو هم توقیف شدند.
کاهش آسیب ها به دلیل ورود خانواده ها و اشرافیت پلیس بوده است
سردار رحیمی در پاسخ به سوال خبرنگار مهر مبنی براینکه دلیل کاهش آسیب ها در دو سه سال گذشته چه بوده است گفت: قطعا دلیل اصلی این موضوع را باید در اهتمام و توجه خانواده ها جست و جو کرد. خانواده ها فهمیدند این مراسم و مواد محترقه خطرناک می تواند آسیب های جبران ناپذیری را به فرزندان آن ها وارد سازد. خطرات این مراسم و به حال خود رها ساختن فرزندان را درک کرده اند و آسیب های این شب خوب جا افتاده است.
وی تاکید کرد: ما از همکاری بسیار خوب مردم تشکر می کنم و همین حضور و مراقبت عامل اصلی در کاهش آسیب ها شده است.
رئیس پلیس تهران بزرگ در ادامه گفت: اما نکته دوم این است که ما سال به سال اشرافیت مان نسبت به سال قبل بیشتر می شود. ما قبل از هر گونه اقدام، با اشرافی که ایجاد شده نسبت به کشف ورود می کنیم.
وی گفت: اشرافیت پلیس باعث شده است که ما بتوانیم بسیاری از این مواد را در مسیر ترانزیت شناسایی یا انبارها را کشف و پلمب کنیم.
سردار رحیمی با تاکید بر این مطلب که ایجاد مزاحمت و ایجاد شرایط آسیب برای دیگران خط قرمز پلیس است، گفت: به همه کسانی که چنین رفتارهایی را ترویج یا انجام می دهند به طور جدی هشدار می دهیم.
وی گفت: کسانی هستند که هنجارها را رعایت کرده و مزاحمت ایجاد نمی کنند، پلیس به هیچ روی مانع حضور آن ها و شادی شان نیست. آن جایی که آزار ایجاد و آرامش دیگران سلب شود، اقدام غیرمجاز است و پلیس ورود می کند یا جایی که به خود یا دیگران آسیب برسانند پلیس برخورد می کند.
رئیس پلیس تهران در خاتمه گفت: شهرداری می تواند جاهایی را برای حضور مردم و مراسم چهارشنبه سوری طراحی کند که این البته در حیطه وظایف پلیس نیست.
نقش اصلی در کاهش آسیب را خانواده ایفا می کند
جلال ملکی سخنگوی سازمان آتش نشانی نیز در گفتگو با مهر عنوان کرد: فته رفته به روزهای پایانی سال نزدیک می شویم و همه ساله در چنین روزهایی تب و تاب برگزاری جشن شب چهارشنبه آخر سال یا شب چهارشنبه سوزی همه جا و همه کس را فرامی گیرد.
وی افزود: البته بیشتر قشر کودکان، جوانان و نوجوانان درگیر این قضایا می شوند زیرا بزرگترها و والدین یا این سبک جشن و شادی را قبول ندارند و بیشتر سبک دوران خود می پسندند و یا فرصت انجام این کارها را ندارند. اما جوانترها انرژی و فرصت لازم را برای پرداختن به این برنامه ها دارند.
ملکی ادامه داد: امیدوارم امسال شب چهارشنبه سوری آرامی داشته باشیم تا شادی در آستانه سال نو به تلخکامی نینجامد.
سخنگوی سازمان آتش نشانی در ادامه گفت: سوال این است که ایا واقعا یک لذت چند دقیقه ای به آسیب طولانی مدت مانند سوختگی های شدید یا قطع عضو می چربد و این لذت ارزش دارد؟
ملکی با بیان اینکه خانواده ها مهمترین نقش را در کاهش آسیب های چهارشنبه سوری دارند افزود: مهمترین نکته این است که خانواده ها در شب چهارشنبه سوری در کنار هم باشند و افراد جدا از خانواده نباشند.
وی توضیح داد: خواهش ما از خانواده ها این است که فرزندانشان را از مراسم منع نکنند، منع نوجوانان باعث می شود آن ها به دور از چشم خانواده ها به گروه هایی ملحق شوند که واقعا می تواند آسیب زا باشد.
سخنگوی سازمان آتش نشانی در ادامه گفت: باید بدانیم این گروه ها دلسوزی خانواده ها را ندارند. نوجوانان را با تهییج به سمت آتش های بزرگ و مواد غیر استاندارد می برند، پس بهتر است خانواده مانع از این اقدامات شود.
وی افزود: خانواده ها می توانند با فرزندانشان در این مراسم شرکت کنند، لذت ببرند و حتی به کودکانشان آموزش دهند، اینکه آتش در کجا باید روشن شود، چگونه خاموش شود، و... .
ملکی با اشاره به کمپین نه به چهارشنبه سوری خطرناک گفت: در حال حاضر اقشار مختلفی به این کمپین ملحق شده اند و امید ما این است که بتوانیم چهارشنبه سوری شاد با حداقل آسیب داشته باشیم.
افزایش ۳۰درصدی کشفیات مواد محترقه
فرمانده ناجا نیز چند روز پیش در جمع خبرنگاران و در پاسخ به سوالی در باره چهارشنبه سوری و اقدامات پلیس اظهار کرد: نیروی انتظامی حتما با برنامه ریز ی اقدام کرده و مانع از حرکتافرادی خواهد شد که قصد ایجاد مزاحمت و خطر چه صوتی و انفجار برای خانوادهها را دارند.
اشتری با بیان اینکه پلیس در این ایام آمادگی لازم را دارد، درباره کشفیات مواد محترقه نیز گفت: امسال کشفیات پلیس در این حوزه نسبت به سال گذشته بیش از ۳۰ درصد افزایش یافته پیدا کرده است وطی روزهای آتی نیز به نظر میرسد کشفیات دیگری نیز داشته باشیم
وی از مردم و کسبه خواست که در این ایام مراقبت بیشتری در مورد خرید و فروش مواد محترقه و به ویژه مواد محترقه دست ساز داشته باشند و خانوادهها نیز ناظر بر رفتار فرزندانشان باشند.