سخنگوی وزارت امور خارجه تمدید یک ساله ماموریت گزارشگر ویژه حقوق بشر در ایران را فاقد وجاهت و پشتوانه حرفه ای عنوان کرد و گفت: گزارشگری که با چنین پشتوانه شبهه داری به این سمت منصوب شود، با مشکل اساسی در اصالت و مشروعیت خود مواجه است.
به گزارش ایرنا از مرکز دیپلماسی رسانه ای وزارت امور خارجه بهرام قاسمی تصویب قطعنامه حقوق بشری علیه کشورمان در جریان نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد در ژنو که براساس آن ماموریت گزارشگر ویژه وضعیت حقوق بشر در جمهوری اسلامی ایران برای یکسال دیگر تمدید شد را محکوم و آن را نشانه ای از سوء استفاده تعداد محدودی از کشورها از ساز و کارهای حقوق بشری ملل متحد دانست.
سخنگوی وزارت امور خارجه افزود: این قطعنامه علیرغم عدم حمایت تعداد قابل توجهی از اعضای شورای حقوق بشر از آن و صرفا با اتکاء به آرای یک بلوک سیاسی خاص و تعدادی از کشورهای منطقه که خود در شمار ناقضین اساسی حقوق بشر در سطح جهان و منطقه هستند، صادر شده است که از نظر ما محکوم و غیرقابل قبول است.
وی ادامه داد:از نظر ما تمدید یکساله ماموریت گزارشگر ویژه وضعیت حقوق بشر در ایران فاقد وجاهت و پشتوانه حرفه ای است و اقدامی غیرضروری بود و بنابراین گزارشگری که با چنین پشتوانه شبهه داری به این سمت منصوب شود، با مشکل اساسی در اصالت و مشروعیت خود مواجه است.
قاسمی سازو کار بررسی دوره ای جهانی موسوم به «یو پی آر» را نزدیک ترین سازو کارِ بین المللی به عدالت برای بررسی مسائل و موضوعات حقوق بشری همه کشورها در چارچوب سازمان ملل متحد بر اساس اصول جهانشمولی، عدم تبعیض، اصل برابری، غیرگزینشی بودن و عدم سیاسی کاری دانست و سیاست کشورمان را تقویت این سازو کار و همکاری و تعامل با آن اعلام کرد.
به گزارش ایرنا شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد در ژنو روز جمعه با تصویب قطعنامه ای مدت ماموریت گزارشگر ویژه برای ایران را به مدت یک سال دیگر تمدید کرد.
طبق این قطعنامه که با 21 رای موافق، 7 رای مخالف و 19 رای ممتنع به تصویب رسید، از گزارشگر حقوق بشر خواسته شده که گزارشی درباره اجرای دستور کار خود در ایران به نشست چهلم این شورا و همچنین نشست هفتاد و سوم مجمع عمومی سازمان ملل متحد ارائه کند.
«عاصمه جهانگیر»، گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور حقوقبشر ایران بهمن ماه سال گذشته به دلیل ایست قلبی در شهر لاهور درگذشت.