پیمانه اقتصادی؛

از «افزایش واردات نفت سومین مصرف کننده بزرگ جهان از ایران» تا «علت افزایش قیمت برنج از زبان معاون وزیر»

این پیمانه تیتر‌هایی همچون کاهش تعداد دکل‌های نفتی آمریکا، اوج گرفتن بازارهای آسیایی، آمادگی طلا برای شکستن سطح مقاومتی 1366 دلاری، حباب ۱۲۰ هزار تومانی سکه، واردات ۱۰ میلیاردی انواع قرقره، دوک و ماسوره، حرکت بیت کوین در مسیر نابودی و رشد سود بانک های چینی را در بر دارد.
کد خبر: ۷۸۶۱۶۴
|
۱۱ فروردين ۱۳۹۷ - ۰۸:۰۰ 31 March 2018
|
7967 بازدید
|
۳

از «افزایش واردات نفت سومین مصرف کننده بزرگ جهان از ایران» تا «علت افزایش قیمت برنج از زبان معاون وزیر»پیمانه اقتصادی، هر روز بسته‌ای خبری از مطالب اقتصادی با اهمیت و مهم ایران و جهان، همچون تغییرات در بازار آزاد ارز، انرژی، بازار طلا، سکه، مسکن، نفت، خودرو و ... تا خبر‌ها و رویداد‌های جذاب اقتصادی را گردآوری می‌کنیم.

به گزارش «تابناک اقتصادی»؛ این پیمانه تیتر‌هایی همچون کاهش تعداد دکل‌های نفتی آمریکا، اوج گرفتن بازارهای آسیایی، آمادگی طلا برای شکستن سطح مقاومتی 1366 دلاری، حباب ۱۲۰ هزار تومانی سکه، واردات ۱۰ میلیاردی انواع قرقره، دوک و ماسوره، حرکت بیت کوین در مسیر نابودی و رشد سود بانک های چینی را در بر دارد.

افزایش واردات نفت سومین مصرف کننده بزرگ جهان از ایران

بر اساس اطلاعات منتشر شده شرکت اسار (ESSAR) هند در ماه فوریه (یازدهم بهمن تا دهم اسفند)، 223 هزار بشکه نفت خام در روز از ایران وارد کرده است که این مقدار در ماه ژانویه (یازدهم دی تا دهم بهمن) 204 هزار و 500 بشکه نفت خام در روز بوده است. این درحالی است که واردات کل نفت خام هند از ایران در ماه فوریه با 1.3 درصد افزایش به 655 هزار و 500 بشکه نفت خام در روز رسید. در عین حال، در یازده ماه اول سال مالی جاری میلادی (آوریل 2017 تا فوریه 2018) واردات نفت هند از ایران در مقایسه با مدت مشابه سال قبل 15 درصد کاهش داشته و به 461 هزار بشکه نفت خام در روز رسیده است. واردات نفت هند به طور کل در ماه فوریه در مقایسه با سال گذشته آن 14.6 درصد افزایش داشته و به 4.8 میلیون تن بشکه نفت خام در روز رسید. شرکت بزرگ نفتی روسیه 'روس نفت' به همراه شرکای خود از جمله ' ترافیگورا' و 'صندوق روسیه یو سی پی' سال گذشته 98.3 درصد از سهام شرکت نفت اسار هند به ارزش 12.9 میلیارد دلار را خریداری کردند. هند پس از چین بزرگترین مشتری نفتی ایران است و سال میلادی گذشته حدود 510 هزار بشکه در روز نفت از ایران وارد کرد. مجموع تقاضای نفت خام هند حدود 4.6 میلیون بشکه در روز است که این کشور را در رتبه سومین مصرف کننده بزرگ جهان پس از آمریکا و چین قرار می‌دهد. هند یکی از معدود کشورهایی بود که در دوران تحریم‌ها به خرید نفت از ایران ادامه داد.

کاهش تعداد دکل‌های نفتی آمریکا برای نخستین بار از ۳ هفته‌ی گذشته تا کنون

گزارش های موسسه ی بیکر هیوز نشان می دهد که در هفته ی منتهی به ۲۹ مارچ آمریکا با کاهش دادن ۷ دکل نفتی مجموع دکل های نفتی خود را برای نخستین بار از ۳ هفته‌ی گذشته تا کنون به ۷۹۷ عدد رسانده است. همچنین، متوسط تعداد دکل های نفتی و گازی فعال آمریکا در سال جاری میلادی ۹۶۶ عدد ثبت شده است. باید به این نکته اشاره گردد که مجموع دکل های نفتی و گازی این کشور در سال های ۲۰۱۷، ۲۰۱۶ و ۲۰۱۵ میلادی به ترتیب ۸۷۶، ۵۰۹ و ۹۷۸ عدد بوده است. 

بازارهای آسیایی روز جمعه اوج گرفت

روز جمعه در حالی که بسیاری از بازارهای منطقه آسیا به علت تعطیلات رسمی، بسته بودند، با سود وال‌استریت، سهام آسیایی اوج گرفتند. سهام تحت نیکی ژاپن با سود سرشار ۱.۴ درصدی، در این منطقه پیشتاز بودند. سهام کره‌جنوبی ۰.۳۹ درصد، سهام تایوان ۰.۵۶ درصد و سهام شن‌زن چین ۱.۲۹ درصد به ارزش خود افزودند. بازارهای هنگ‌کنگ، استرالیا، سنگاپور و نیوزلند به علت تعطیلات موسوم به «جمعه خوب» بسته بودند. دلار که روزهای گذشته خود را با سود به پایان رسانده بود، روز جمعه تا به اینجای کار، در برابر رقیبان خارجی خود ۰.۲ درصد از ارزش خود را از دست داد و به ۸۹.۹۸۵ واحد رسید. در برابر ین هم نرخ دلار ۰.۲ درصد افت کرد و به ۱۰۶.۲۴۵ ین رسید. دلار در هفته گذشته ۱.۵ درصد افزایش یافت اما در این ربع سال ۵.۷ درصد سقوط داشته است.

طلا برای شکستن سطح مقاومتی 1366 دلاری آماده می شود

موسسه سرمایه گذاری تی دی اس در تازه ترین تحلیل خود اعلام کرد: پس از آنکه طلا هفته ها در محدوده قیمتی 1320 تا 1340 دلار ی قفل شده بود، تجار و سرمایه گذاران بین المللی پیش بینی می کنند که این فلز گرانبها می تواند سطح مقاومتی 1366 دلاری را به چالش بکشد. بر اساس این گزارش بارت ملک تحلیلگر ارشد موسسه تی دی اس تاکید کرد: لحن ملایم بیانیه اخیر فدرال رزرو آمریکا از یک سو و تنش های تجاری در عرصه بین المللی می تواند به ادامه روند صعودی قیمت طلا کمک کند. به نظر می رسد فدرال رزرو آمریکا برای افزایش نرخ بهره طی ماه های آینده عجله ای نخواهد داشت و این مساله می تواند در نهایت به ضرر ارزش دلار و به نفع قیمت طلا باشد. وی در ادامه افزود: تنش های سیاسی و تجاری در عرصه بین المللی نیز می تواند تقاضای مکان امن سرمایه گذاری برای این فلز کرانبها را افزایش دهد. به نقل از سایت طلا، به نظر می رسد قیمت سایر فلزات گرانبها به خصوص نقره نیز در مسیر صعودی قرار خواهد گرفت. قیمت نقره نیز به سوی سطح مقاومتی 16.70 دلاری در حال حرکت است.

سکه حدود ۱۲۰ هزار تومان حباب دارد

محمد کشتی آرای از رسیدن قیمت سکه در بازار به بیش از یک میلیون و ۷۲۰ هزار تومان خبر داد و گفت:‌ البته در این قیمت حدود ۱۲۰ هزار تومان حباب است. عضوی هیات رئیسه اتحادیه طلا و جواهر در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: نوروز امسال بازار سکه و طلا حالت التهابی پیدا کرده و قیمت‌ها واقعی نبود. در  ایام پیش از عید نیز مردم ترجیح می‌دادند دارایی خود را به سکه و ارز تبدیل کند تا ارزش آنها حفظ شود اما با این وجود بازار سکه رکود داشت و اینگونه نبود که مانند سال‌های قبل مردم  به عنوان عیدی سکه بخرند.

واردات ۱۰ میلیاردی انواع قرقره، دوک و ماسوره

آمار مقدماتی گمرک از تجارت خارجی ۱۱ ماهه سال ۹۶، نشان می‌دهد که در این مدت بیش از ۲ هزار و ۷۶ تن قرقره، دوک و ماسوره از کشور‌های مختلف جهان وارد ایران شده است. واردات این حجم دوک، بالغ بر سه میلیون و ۷۶ هزار و ۷۰۸ دلار ارز از کشور خارج شد که بالغ بر ۱۰ میلیارد و ۵۲۸ میلیون و ۳۳۶ هزار و ۱۵۶ تومان در آمار گمرک به ثبت رسیده است. لازم به ذکر است در ۱۱ ماهه سال ۹۶ دوک، قرقره و ماسوره از کشور‌های آلمان، امارات عربی متحده، اندونزی، ایتالیا، بلژیک، ترکیه، چین، سوئیس، نروژ و هند وارد ایران شده است. به نقل از میزان، در بین کشور‌ها، ترکیه با صادرات بیش از یکهزار و ۲۵۵ تن انواع دوک، قرقره و ماسوره به کشور درآمد یک میلیون و ۹۵۷ هزار و ۶۶۹ دلاری را نصیب خود کرده است. 

بیت کوین در مسیر نابودی حرکت می کند

قیمت هر واحد بیت کوین در ۲۴ ساعت گذشته به کمتر از ۷ هزار و ۵۰۰ دلار رسید و مجموع سرمایه بازار ارزهای رمزنگار به ۲۸۰ میلیارد دلار کاهش پیدا کرده؛ ضمن اینکه سرمایه بازار ارزهای رمزنگار در مقایسه با بیشترین حجم خود، ۵۵۰ میلیارد دلار آب رفته است. در حال حاضر بسیاری از سرمایه گذاران نگران این مطلب هستند که حباب بیت کوین در حال ترکیدن است و قیمت بیت کوین با رسیدن به کمتر از ۷ هزار و ۵۰۰ دلار در روز پنج شنبه در مقایسه با بیشترین سیر صعودی خود در دسامبر سال ۲۰۱۷ میلادی که رقم بیش از ۱۹ هزار دلار در هر واحد را ثبت کرده بود، تقریبا دو سوم ارزش خود را از دست داده است. بر همین اساس، نمودارهای بیت کوین حاکی از آن است که این ارز رمزنگار در مسیر مرگ قرار دارد؛ یعنی قیمت آن در ۵۰ روز اخیر بیشتر از حد معمول در ۲۰۰ روز گذشته سقوط کرده است. بر پایه این گزارش، مجموع سرمایه بازار ارزهای رمزنگار در اوایل ژانویه سال جاری میلادی ۸۲۹ میلیارد دلار ثبت شده است. /اسپوتنیک

سود بانک های چینی رشد کرد

سود بانک های چینی در سال گذشته میلادی به دلیل رشد اقتصاد داخلی این کشور با جهش قابل توجهی روبرو شد. همچنین پیش بینی های انجام گرفته شده از رشد اقتصادی چین در سال ۲۰۱۷ میلادی ۶.۹ درصد است که از سال ۲۰۱۰ میلادی به بعد برای اولین بار است که سیر صعودی به خود گرفته است. سود «بانک صنعتی و بازرگانی چین» در سال گذشته میلادی که بزرگ ترین بانک جهان به لحاظ مجموع سرمایه شناخته است با ۲.۸ درصد افزایش به ۲۸۶.۰۵ میلیارد یوآن (۴۵ میلیارد دلار) رسید و سود «بانک کشاورزی» چین با ۴.۹ درصد رشد، ۱۸۲.۹۷ میلیارد یوآن گزارش شد. همچنین برآورد می شود که درآمد «بانک چین» و «بانک احداث چین» هم در سال گذشته میلادی روند صعودی به خود گرفته باشد. کارشناسان اقتصادی معتقد هستند که با اعمال سیاست های بازدارنده اعتباری از سوی دولت چین و کنترل وام های بد و پرخطر، سود بانک های چینی با افزایش بیشتری هم روبرو شود.

علت افزایش قیمت برنج از زبان معاون وزیر

در بازار نوروز امسال برنج به ویژه برنج خارجی جزو محصولاتی بود که با افزایش قیمت روبرو شد که در این خصوص معاون وزیر جهاد کشاورزی در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: بازار برنج در ایام نوروز برای محصول داخلی مناسب بود و فقط با اندکی افزایش قیمت در زمینه برنج خارجی مواجه بودیم که عمده علت آن افزایش نرخ ارز و افزایش نرخ جهانی برنج خارجی بوده است که در این راستا شرکت بازرگانی دولتی اقدام به عرضه دولتی این محصول کرد که این اقدام از طریق فروشگاه‌های زنجیره‌ای و برخی تعاونی‌ها در حال انجام است. علی اکبر مهرفرد افزود: به نظر می‌رسد در زمینه محصولات اساسی مانند برنج، غلات، دانه‌های روغنی و ... بازار مناسب و متعادلی در ایام نوروز داشته باشیم اما برای باقیمانده روزهای فروردین در نیمه دوم برنامه ریزی‌هایی صورت گرفته است به گونه‌ای که با توجه به افزایش قیمت نسبی در برخی غلات و دانه‌های روغنی باید تدابیری اندیشیده شود تا بازار آن را کنترل کنیم. وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه برخی معتقدند اعمال محدودیت در واردات برنج عامل افزایش قیمت این محصول در بازار داخلی بوده است اینگونه توضیح داد که ما سالانه در کشور به حدود سه میلیون تن برنج نیاز داریم که سال گذشته دو میلیون و 200 هزار تن تولید داخلی برنج داشته‌ایم و میزان واردات به بیش از یک میلیون و 300 هزار تن رسید که مجموع آنها 500 هزار تن بیش از نیاز بازار بود. بنابراین هیچ کمبودی در این زمینه وجود ندارد.

 

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۳
mohsen
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۹:۴۰ - ۱۳۹۷/۰۱/۱۱
قیمت ها مرتب افزایش پیدا میکنه . بابا ی کم به داد مردم برسید.
ناصر
|
Sweden
|
۱۲:۱۲ - ۱۳۹۷/۰۱/۱۱
جالب است روزی سکه یک میلیون تومان بود۱۲۰هزارتومان حباب داشت الانم که سکه یک میلیون وهفتصدسی هزارتومانه بازم ۱۲۰ هزارتومان حباب داره دراین بین هفت صدوسی هزارتومان اسمش چی هست یکی بگه من بدونم
hamid
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۴:۴۶ - ۱۳۹۷/۰۱/۱۱
همیشه بهانه واسه گرونی بوده و هست پشت گرونی ارز کسی جز دولت و دولتیها نیست.
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات