درصد بالایی از بازماندگان تحصیل فاقد شناسنامه‌اند

کد خبر: ۷۸۶۱۸۱
|
۱۱ فروردين ۱۳۹۷ - ۰۹:۴۴ 31 March 2018
|
2537 بازدید

فرماندار شهرستان قصرقند با اشاره به اینکه درصد بالایی از بازماندگان از تحصیل، فاقدین شناسنامه هستند، گفت: برخی از این افراد ایرانی هستند که به دلیل مشکلات اقتصادی و فرهنگی نتوانستند، صاحب شناسنامه شوند و بخشی دیگر اتباع بیگانه هستند که به دلیل هم مرز بودن در سیستان و بلوچستان زندگی می‌کنند و بچه‌هایشان متولد ایران هستند، از سوی دیگر اتباع بیگانه‌ای هستند که با زنان ایرانی ازدواج کرده‌اند و بچه‌های آنها فاقد هویت هستند. البته من در شهرستانم سعی کردم این موضع را حل کنم.

به گزارش ایلنا، حمیرا ریگی، اولین فرماندار زن ایران که مسوولیت فرمانداری شهرستان قصرقند استان سیستان و بلوچستان را برعهده دارد درباره ازدواج دختران در سنین پایین و ترک تحصیل آنها اظهار داشت: این موضوع به دلیل رسوب یک باور قدیمی و مشکلات اقتصادی و معیشتی است؛ برخی باورهای غلط و برداشت‌های ناصحیح و سطحی دارند، برخی دیگر هم نگرانی دارند از اینکه دخترشان از یک رنج سنی، بالاتر برود و دچار آسیب اجتماعی شود.

وی با اشاره به اینکه خوشبختانه این روند (ازدواج دختران در سنین پایین) در قصرقند رو به کاهش است، گفت: با توجه به اینکه سطح دانش اجتماعی و علمی مردم بالا رفته و وضعیت معیشت نسبت به گذشته بهبود یافته است، این روند رو به کاهش است که البته با سرعت نیست و تدریجی است.

فرماندار شهرستان قصرقند در استان سیستان و بلوچستان ادامه داد: برای اینکه این روند را کاملا به صفر برسانیم؛ باید سعی کنیم نسبت به افزایش سطح اجتماعی مردم و بهبود وضعیت اقتصادی و معیشتی مردم اقدام کنیم.

ریگی با بیان این مطلب که در سال ۹۴، ۳ هزار بازمانده از تحصیل داشتیم و وضعیت فضای آموزشی خیلی نامناسب بود، خاطرنشان کرد: در آن سال درصد بالایی از فضای آموزشی موجود تخریبی و با قدمت بالا بود و بخشی دیگر از دانش آموزان در کانکس و کپر بودند.

وی با اشاره به اینکه مهمترین موضوع درک اهمیت و ضرورت تحصیل در بین والدین است، گفت: امکان تردد دانش آموزان ابتدایی از مسیر ۲ کیلومتری کوهستانی وجود نداشت؛ آن‌هم بچه‌ای که از نظر شرایط معیشتی و اقتصادی در شرایط مناسبی نیست و ممکن است در طول مسیر غش کند. به عنوان نماینده دولت اولین اقدام ما این بود که دسترسی مردم را به مدارس افزایش دادیم. سعی کردیم در اکثر روستاها مدارس را بازگشایی کنیم که البته در اینجا یک اشکال قانونی وجود دارد که آن هم به حد نصاب رسیدن مدارس برای بازگشایی است که البته در شهرستان قصرقند این نسخه جواب نمی دهد. حتی اگر یک مدرسه با یک دانش‌آموز دایر کنیم یک اقدام مثبت است. این موضوع باعث شد که بچه‌های واجب التعلیم به کلاس های درس بروند.

فرماندار قصرقند اضافه کرد: در این بخش از مشارکت خیرین مدرسه ساز استفاده کردیم و دسترسی‌ها را افزایش دادیم و روی باورهای مردم با ارائه الگوهای عینی کار کردیم، در نهایت وضعیت بهتر شد و آمار بازماندگان از تحصیل کاهش یافت.

ریگی ادامه داد: در بحث بازماندگان از تحصیل ها توفیقاتی حاصل شده اما هنوز این شرایط وجود دارد و الان درصد بالایی از بازماندگان از تحصیل افراد فاقد شناسنامه هستند. برخی‌ها ایرانی هستند که به دلیل مشکلات اقتصادی و فرهنگی نتوانستند، صاحب شناسنامه شوند و بخشی دیگر اتباع بیگانه هستند که به دلیل هم مرز بودن در سیستان و بلوچستان زندگی می‌کنند و بچه هایشان متولد ایران هستند، از سوی دیگر اتباع بیگانه‌ای هستند که با زنان ایرانی ازدواج کرده‌اند و بچه های آنها فاقد هویت هستند. البته من در شهرستانم سعی کردم این موضع را حل کنم.

وی در ادامه تصریح کرد: خوشبختانه گروه‌های خیرین به موضوع ورود پیدا کرده اند و مدارس بازماندگان از تحصیل را راه اندازی کرده اند و از طرفی دیگر دولت اعتبار خوبی را گذاشته و در مجموع خیلی از این بچه‌های بی شناسنامه به سرکلاس آمده اند.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب ها
مطالب مرتبط
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟