مدیر برنامه جهانی مراقبت پاک و ایمن سازمان بهداشت جهانی گفت: سالانه ۱۶ میلیون نفر در جهان براثر عفونتهای بیمارستانی جان خود را ازدست میدهند.
به گزارش ایسنا، دیدیر پیتت امروز در کنفرانس علمی عفونتهای بیمارستانی و آموزش بهداشت دست که در بیمارستان فوق تخصصی رضوی برگزار شد، اظهار کرد: روزانه حداقل ۵۰۰ هزار نفر در بیمارستانها دچار عفونت میشوند و ۱۶ میلیون نفر هم سالانه در جهان از این عفونتها جان خود را ازدست میدهند.
وی افزود: این مشکل نهتنها در کشورهای دورافتاده و بدون امکانات رایج است بلکه در کشورهای پیشرفته هم اتفاق میافتد. هیچ کشور، سیستم درمانی و بیمارستانی وجود ندارد که ادعا کند توانسته این مشکل را حل کند.
مدیر برنامه جهانی مراقبت پاک و ایمن سازمان بهداشت جهانی در ادامه اظهارکرد: در گذشته دست شستن مهم بود اما اکنون از بهداشت دست سخن میگوییم. انتقال آلودگی هنگام رعایت بهداشت دست کمتر از ۴۰ درصد است.
پیتت با بیان اینکه به طور متوسط در بیمارستان هر فرد باید ۲۲ بار دستش را در طول روز بشوید،گفت: شستن دست بسیار زمان بر است و هر شستن دست یک تا یک و نیم دقیقه زمان میبرد. اما پس از یکسری مطالعات، روش بهداشت دست را پیشبردیم که تنها ۱۵ تا ۲۰ ثانیه زمان میبرد.
وی ادامه داد: این روش بسیار راحت است و فرد زمان بیشتری دارد. ضدعفونی کردن دست با الکل بهتر است، سریعتر عمل میکند و تاکنون مقاومتی دربرابر آلودگی گزارش نشده است و حتی حداقل کاری که انجام میدهد این است که در آب صرفهجویی میکند.
مدیر برنامه جهانی مراقبت پاک و ایمن سازمان بهداشت جهانی با اشاره به اینکه «بهداشت دست با مایع ضدعفونی دست بهترین روش و استاندارد است»،اظهارکرد: پاسخ به این پرسش که آیا ضدعفونی کردن دست تنها با الکل کار ساز است، منفی است.