بار دیگر انتشار یک فیلم تاثر برانگیز و بازتاب وسیع آن در شبکههای اجتماعی با واکنش مسئولان همراه شد. واکنشی که این بار یک نکته جالب توجه و خاص دارد.
به گزارش «تابناک»، امروز فیلمی در فضای مجازی منتشر شد که در آن تلاش چند مامور انتظامی برای دستگیری دختری که حجابش را رعایت نکرده به تصویر کشیده شده، اما نه تلاشی عادی، که از نوع کشمکشی تلخ و ناراحت کننده که به ضرب و شتم دختر کشیده میشود تا همگان را متاثر کند.
آن گونه که در این فیلم دیده میشود، زمانی که ماموران میکوشند دختر خاطی را به سمت خودروی ون پلیس هدایت کنند، با مقاومت او و همراهانش مواجه میشوند و در این بین، دختر به یکی از ماموران خانم فحش میدهد؛ اقدامی که نتیجه آن واکنش تند و خارج از کنترل مامور انتظامی و کتک زدن دختر است.
اتفاقی که با جیغ و فریاد دختر و التماس همراهانش آمیخته میشود، اما پایان بخش این غائله نیست، بلکه تنها توجه رهگذران را بیش از پیش جمع میکند تا کشیدن دختر به سمت خودرو روی زمین توسط مامور عصبانی در مقابل چشم دیگر ماموران پلیس و حاضران، تصویر زشتِ پایانی باشد. تصویری به شدت تند و گزنده و البته فراموش ناشدنی.
اتفاقی که موجب شده این فیلم بازتاب وسیعی در شبکههای اجتماعی بیابد و به سرعت مرزهای کشورمان را درنوردد و جهانی شود. بازتابی که موجب میشود که خیلی زود مسئولان در جریان امر قرار گرفته و نسبت به آن واکنش نشان دهند. از سخنگوی ناجا گرفته تا دستیار رئیس جمهور در حقوق شهروندی و در نهایت وزیر کشور.
دفترِ سردار منتظرالمهدی، سخنگوی ناجا در واکنش به این رویداد، ضمن تایید فیلم، محل وقوع ماجرا را یکی از پارکهای تهران اعلام کرد و افزود که فیلم منتشر شده تنها بخشی از یک رویداد است نه تمام آن. با این ملاحظه که تاکید شده بود «پلیس بههیچ وجه چنین رفتارهایی را تایید نمیکند.»
«ابراز تاسف» و «بررسی موضوع در بازرسی ناجا» دو فراز مهم دیگر واکنش این دفتر به رویداد رخ داده بود که در انتهای آن تاکید شده بود «نتیجه متعاقبا اعلام میشود» و «انتطار میرود همه دختران و بانوان جامعه نیز شئونات اجتماعی را رعایت کنند»؛ واکنشی از نوع "میانداری" که در آن هم رفتار دختر تقبیح شده بود و هم واکنش مامور پلیس!
این واکنش در حالی رسانهای میشد که پیش از آن شهیندخت مولاوردی، دستیار رئیس جمهور در منشور حقوق شهروندی از پیگیری این کلیپ از وزارت کشور خبر داده و انتشار آن را نشانه ضرورت تغییر رویکرد نهادهای فرهنگی و انتظامی از «باید» به «باور»، از «تبلیغ» به «تعمیق»، از «ظاهر» به «معنا» و از «فعالیت محوری» به «اثربخشی» خواند.
همچنین معصومه ابتکار، معاونت زنان ریاست جمهوری در پی انتشار این فیلم ضمن محکوم کردن این «رفتار خشن و غیردینی» از پیگیری ماجرا خبر داد و پرسید: «این رفتار چه توجیهی دارد؟ دایره عمل یک مامور حتی در صورت اهانت به وی، تا کجاست؟» سوالاتی که معاون رئیس جمهور در ادامه آنها تصریح کرده که این رفتارها در شان هیچ انسانی نیست.
اما موثرترین واکنش به این ماجرا را رحمانی فضلی، وزیر کشور نشان داد که دستور داد «برخورد نامتعارف مامور نیروی انتظامی"گشت ارشاد" با یکی از بانوان که متظاهر به عدم رعایت قانون بود»، به طور جامع بررسی شده و گزارش آن تا روز شنبه صادر شود. دستوری که این بار به صراحت زمان اعلام نتیجه آن هم ذکر شده است. موضوعی که موجب خواهد شد بسیاری چشم انتظار روز شنبه و اعلام فرجام این دستور باشند.
بررسیای که میتواند پایانی بر ضرب و شتمهایی باشد که هر از چندگاهی رسانهای میشوند و در بطن آنها مامورانی قرار دارند که از جایگاه خود برای اعمال دیدگاههای شخصی شان بهره میبرند نه اینکه به قانون عمل کرده و نقش ضابط یا مامور را ایفا کنند.