بارش برف و باران شدید در ارومیه و آبگرفتگی معابر

بارش شدید باران و برف بهاری در ارومیه از شنبه شب بعد از آلودگی تا مرز هشدار موجب غافلگیری مردم این شهرستان شده است.
کد خبر: ۷۹۲۳۳۱
|
۰۲ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۰۶:۳۷ 22 April 2018
|
15989 بازدید
|
۲

بارش شدید باران توام با برف و تگرگ که از اواسط شنبه شب بعد از آلودگی هوا در ارومیه که به مرز هشدار نیز رسید علاوه بر غافلگیری مردم این شهرستان موجب بروز مشکلاتی از جمله آبگرفتگی در معابر و سختی تردد در خیابانها و معابر شده است.

به گزارش مهر، شدت بارش ها به حدی است که پس از تنها دو ساعت از آغاز بارش ها خیابانها و معابر اصلی شهر دچار آبگرفتگی تا ارتفاع بیش از ۳۰ سانتیمتر و هجوم آب به منازل و مغازه برخی از شهروندان شد.

سرزیرشدن آب کانال ها و نیز فاضلاب ها در برخی مناطق و هجوم آنها به منازل و مغازه برخی از شهروندان ارومیه نیز موجب نارضایتی و گلایه مردم شده است در این راستا فرماندار ارومیه و برخی از مسئولان با حضور در محل حادثه ابعاد آن را بررسی و دستورات لازم برای رسیدگی را صادر کرده اند.

بارش برف و تگرگ نیز در برخی مناطق به خصوص روستاها و شهرهای مرزی چهره این مناطق را کاملا سفیدپوش کرده و موجب شده مردم به استفاده از وسایل گرمایشی روی بیاورند.

وجود مناطق کوهستانی و بارش های شدید باران و تگرگ در برخی فصول سال از آذربایجان غربی استانی سیل خیز ساخته که همه ساله خسارات مادی و معنوی زیادی را اهالی آن متحمل می شوند.

بررسی ها نشان می دهد تخریب جنگل ها و مراتع، نبود آبخیزداری صحیح، تجاوز به حریم رودخانه ها و برداشت بی رویه شن و ماسه از رودخانه ها از مهم ترین عوامل وقوع سیل در استان است.

هر چند بارش شدید باران در سطح آذربایجان غربی موجب بروز مشکلات اساسی برای شهروندان شده است اما با توجه به هشدارها در خصوص کم آبی و نیز آلودگی امروز هوا مردم و کشاورزان از بارش نعمت الهی خوشحال نیز هستند رعایت برخی نکات ایمنی به همراه بیمه محصولات کشاورزی می تواند موجب کاهش حجم خسارات ناشی از این بارشها شود.

بارش ها تا روز دوشنبه تداوم دارد

رئیس اداره پیش بینی هواشناسی آذربایجان غربی در خصوص آخرین وضعیت آب و هوایی در ارومیه و استان به خبرنگار مهر گفت : با عبور امواج ناپایدار و ورود سامانه بارشی از روز شنبه شاهد بارش باران به طور متناوب رگبار توام با رعد و برق با احتمال بارش تگرگ دراستان خواهیم بود.

مهدی صابری با بیان اینکه بارشها تا روز دوشنبه در سطح استان تداوم دارد اظهارداشت: با توجه به ماهیت بارش های رگباری، احتمال آبگرفتگی معابر عمومی از روز شنبه تا دوشنبه را در سطح استان شاهد خواهیم بود.

وی با بیان اینکه هم اکنون اوج فعالیت سامانه بارشی را در مسیر ارومیه به تبریز شاهد هستیم عنوان کرد: رگبار شدید باران از اواسط روز شنبه آغاز شده و همچنان در مرکز استان ادامه دارد.

صابری همچنین از شکل گیری توده جدید گردوخاک بر روی عراق خبر داد و گفت: احتمال وقوع پدیده گردو غبار در برخی از شهرهای استان پیش بینی می شود.

رئیس اداره پیش بینی هواشناسی آذربایجان غربی همچنین در خصوص وضعیت جوی استان افزود: آبگرفتگی معابر عمومی، سیلابی شدن مسیل ها و رودخانه ها،بارش تگرگ همراه با رعد و برق در نقاط مستعد و کاهش نسبی دما و بارش برف در ارتفاعات تا روز دوشنبه در سطح استان پیش بینی می شود.

سیل و سیلاب در راه است/لزوم رعایت نکات ایمنی

مدیرکل مدیریت بحران آذربایجان غربی نیز با اشاره به آغاز و تدوام بارش ها در سطح استان به خصوص ارومیه گفت: احتمال وقوع سیلاب در کنار رودخانه ها وجود دارد که به همین خاطر مردم باید هوشیار بوده و موارد ایمنی را رعایت کنند.

امیرعباس جعفری با بیان اینکه بر اساس پیش بینی هواشناسی آذربایجان غربی مبنی بر تداوم بارشها تا روز دوشنبه افزود: در این راستا احتمال بارش متناوب باران در تمامی مناطق استان و برف در ارتفاعات تا روز دوشنبه سوم اردیبهشت وجود دارد که رعایت برخی نکات ایمنی الزامی است.

وی ادامه داد: با توجه به اینکه بارش های بهاری رگباری بوده ودر عرض چند دقیقه موجب جاری شدن سیل می شود از توقف و استقرار در حاشیه ی رودخانه ها و مسیل ها و کوهپایه ها خوداری شود.

جعفری همچنین از اهالی روستاها خواست از چرای دام در حاشیه رودخانه ها و مسیل ها و برپایی چادر در مناطق مرتفع بدلیل بارندگی های رگباری موقت توام با رعد وبرق خودداری کنند.

مدیرکل مدیریت بحران آذربایجان غربی عنوان کرد: بت مشاهده سیلاب در مسیرهای عبوری از ورود با خودرو به درون سیلاب خوداری کنید زیرا به سبب گل آلودبودن،عمق سیلاب ها مشخص نیست.

وی با بیان اینکه با توجه به شدت بارشها وقوع سیل و سیلاب در استان پیش بینی می شود افزود: در صورت بروز مشکل همه نیروهای امدادی در حال آماده باش هستند و در صورت تماس به موقع، به سرعت به محل حادثه اعزام می شوند.

هنوز به دلیل ضعف آموزش، آگاهی و اطلاع رسانی کافی به همراه عدم فرهنگ سازی موثر اهالی این منطقه هر سال بخشی از ظرفیت کاری خود را به برآورد و جبران میزان خسارات بالای بلایای طبیعی سپری می کنند خساراتی که بخش عظیمی از آنها را می توان کنترل و پیشگیری کرد.

متاسفانه آذربایجان غربی به دلیل موقعیت ویژه جغرافیای در معرض حوادث و بلایای طبیعی قرار گرفته که سیل، ‌ رانش زمین، ‌ زلزله، ‌ سرمازدگی و … مهمترین مخاطرات طبیعی استان محسوب می شوند.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۱۰
انتشار یافته: ۲
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۶:۴۹ - ۱۳۹۷/۰۲/۰۲
با توجه به اینکه همه ساله خسارات زیادی از بابت باراش ها وایجاد سیل متحمل شده اند تعجب دارد که چطور تا به امروز فکری برای آن نشده است . لطفا راه اشتباه رو همیشه اشتباه نروید.
محمد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۳۸ - ۱۳۹۷/۰۲/۰۲
البته این بارون جای شکر بسیار داره
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟