تحقیقات جدید نشان می دهد خاک ماه برای انسان خطرناک است و در آزمایشی این خاک ۹۰ درصد سلول های ریه انسان و اعصاب موش ها را از بین برد.
به گزارش مهر به نقل از نیواطلس، به تازگی بحث های زیادی درباره بازگشت فضانوردان به ماه و ساخت یک مقر دائمی در آنجا شکل ایجاد شده است اما محققان دانشگاه استونی بروک معتقدند قرار گرفتن در برابر گرد و خاک ماه آن هم به مدت طولانی خطر ساز است. در آزمایش ها قرار گرفتن در برابر ذرات خاک ماه آزمایش شد و نشان داد این ذرات ۹۰ درصد سلول های ریه انسان و اعصاب موش ها را از بین می برد. علاوه بر آن احتمال ابتلا به سرطان را نیز افزایش می دهند.
هنگامیکه نخستین فضانورد آمریکایی در سال ۱۹۶۹ میلادی وارد ماه شد، یکی از نخستین موارد جالب توجه ویژگی های خاص گرد و خاک ماه بود. خاک ماه برخلاف زمین محصول میلیون ها برخورد شهاب سنگ های کوچک با سطح سیاره، تغییرات ناگهانی و زیاد دما و همچنین بارش اشعه های کهکشانی است.
اکسیژن، خاک و فعالیت های بیولوژیکی بر خاک ماه تاثیر نگذاشته اند و در نتیجه ذرات گرد و غبار روی ماه بسیار ریز، فعال از لحاظ شیمیایی و حاوی شارژ الکتریکی استاتیک بالا هستند.
در نتیجه خاک این سیاره پودری به رنگ خاکستری است که به لباس فضانوردان می چسبد و علائم تب یونجه را در بدن آنان به وجود می آورد.
به گفته محققان تاثیر گردو خاک ماه بر انسان شبیه بیماریsilicosisاست. این بیماری در کارگران معدن یا افرادی دیده می شود که گرد وخاک سمی تندبادها یا فوران های آتشفشانی را استشمام کرده اند.