دکتر خضری، نماینده مجلس شورای اسلامی:

مجلس برای افزایش حمایت از مادران باردار آماده است

"بارداری" یک روند طبیعی است، اما هر روز و هر ساعت می‌تواند تبدیل به یک بحران برای جنین، مادر و یا هر دو شود، مثل "مسمومیت‌های بارداری" که بسیار کشنده است. بر اساس دقت در این موارد مهم است که می‌گوییم باید حمایت لازم از مادران باردار و خانواده هایشان صورت گیرد.
کد خبر: ۷۹۷۲۳۳
|
۱۸ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۲۰:۰۵ 08 May 2018
|
5374 بازدید
حمایت‌هایمان از مادران باردار، «ناقص» است؛ این جمله کلیدی را پزشکی می‌گوید که قضا نماینده مجلس است و از نزدیک با مشکلات آشناست.

به گزارش «تابناک»، به رغم آنکه پس از اظهارات روشن‌گرانه رهبر انقلاب، سیاست‌های جمعیتی در کشورمان تغییر کرد و تحدید جمعیت جایش را به سیاست‌های افزایش جمعیت داد، اما عملا تغییری را در این زمینه شاهد نبودیم و نیستیم. چه در حوزه باروری و چه پس از آن، در زمینه حمایت از مادران باردار و باقی ماجرا.

رسول خضری در گفتگو با «تابناک» در خصوص این موضوع اظهار داشت: امروز متاسفانه حدود 21 درصد از زوج‌های جوان ما از مشکل نازایی و ناباروری رنج می‌برند و اصولاً کار‌هایی که برای این‌ها انجام می‌شود بسیار ناچیزاست و هر بار که این‌ها به پزشک مراجعه می‌کنند، مختصر کار‌هایی که روی این افراد انجام می‌شود -اعم از دارو، هزینه‌های پزشکی، و غیره، بین 6 تا 8 میلیون تومان هزینه دارد و به طور متوسط باید 3 بار این اقدام صورت گیرد تا یک زوج نابارور صاحب فرزند شود.

این نماینده مجلس شورای اسلامی افزود: یعنی شاید برای یک فرزند چیزی حدود 20 میلیون تومان باید هزینه کنند، البته تا حدودی حمایت می‌شوند و به صورت بیمه‌ای تا حدودی از هزینه‌های آن‌ها پرداخت می‌شود، اما در کل حمایت آن‌چنانی صورت نمی‌گیرد. این حمایت‌ها می‌بایست افزایش پیدا کند چراکه در تلاشیم نرخ ازدواج را افزایش دهیم و نرخ باروری را بالا ببریم تا تهدید جمعیتی از بین برود، اما متاسفانه می‌بینیم که این اتفاق روی نمی‌دهد.

خضری در خصوص حمایت از ماردان باردار نیز گفت: در حال حاضر خدمات مراقبت‌های دوران بارداری به صورت رایگان در مراکز بهداشتی در همه مراکز درمانی از روستا‌ها گرفته تا شهر‌های بزرگ انجام می‌شود، اما این میزان حمایت به هیچ عنوان کافی نیست.

این نماینده که پزشکی خوانده و در این باره تخصص دارد، افزود: در واقع حمایت ما «ناقص» است، برای مثال سونوگرافی رایگان نیست که این خود یک تهدید به حساب می‌آید چراکه می‌بایست بسیاری از آنومالی‌ها یا اختلالات جنینی را در سه ماه یا 4 ماه که زیر 20 هفته است، تشخیص داده شود و جنین سقط گردد، اما می‌بینیم که خیلی‌ها توان مالی ندارند و بابت این مبلغ در آینده متضرر می‌شوند.

وی در ادامه با اشاره به وارد آمدن این آسیب‌ها به اقشار کم بضاعت تر، گفت: معمولا اقشار ضعیف جامعه بیشتر علاقه به فرزند آوری دارند و مطابق آمار، روستائیان بیشتر از شهرنشین‌ها به فرزند آوری علاقمندند. همچنین افراد کم سواد هم به همان میزان نسبت به افراد تحصیل کرده و پولدار، بیشتر علاقه‌مند به فرزند آوری هستند، بنابراین حمایت از این افراد می‌بایست بیشتر باشد، اما متناسفانه این گونه نیست و موجب بروز برخی نارسایی‌ها می‌شود.

وی در پاسخ به این سوال که متولی این کار چه کسی است؟، گفت: متولی این کار سازمان‌های بیمه‌گر و وزارت بهداشت است، اما آن گونه که گفته شد این نهاد‌ها در این خصوص ضعیف عمل کرده‌اند و ضرورت دارد به کمک خیرین یا نهاد‌های حمایتی جبران صورت گیرد. این در حالی است که برخی نهاد‌ها عملکرد خوبی در این خصوص ارائه می‌کنند؛ برای مثال بانک‌ها و یا دستگاه‌های که دستشان به دهنشان می‌رسد حمایت‌های خوبی از زیرمجموعه هایشان به عمل می‌آورند و بیمه‌های تکمیلی خوبی دارند، اما بقیه -که حدود 95 درصد از جمعیت جامعه را تشکیل می‌دهند، کسی نیست که به دادشان برسد.

این نماینده در پاسخ به این سوال که آیا مجلس طرحی در این باره ندارد؟، گفت:، چون این قضیه بار مالی برای مجری (دولت) به همراه دارد، مجلس نمی‌واند ورود خاصی به آن داشته باشد، بلکه می‌بایست چشم انتظار لایحه‌هایی باشد که به این منظور به مجلس ارائه می‌شوند. البته در «طرح تحول نظام سلامت» برخی از این موارد دیده شده است.

این نماینده مجلس افزود: روند زایمان و روند بارداری یک روند فیزیولوژیک است که هر آن احتمال تبدیل به روند پاتولوژیک در آن وجود دارد. یعنی در ظاهر "بارداری" یک روند طبیعی است، اما هر روز و هر ساعت می‌تواند تبدیل به یک بحران برای جنین، مادر و یا هر دو شود، مثلا "مسمومیت‌های بارداری" که بسیار کشنده است از این دست موارد است، یا "دیابت حاملگی" که برای مادر یک تهدید است و ممکن است باعث بالا رفتن وزن فرزند شود که بسیار خطرناک است.

وی در خاتمه گفت: بر اساس دقت در این موارد مهم است که می‌گوییم باید حمایت لازم از مادران باردار و خانواده هایشان صورت گیرد. البته مجلس حاضر به همکاری در خصوص این موضوع است مشروط بر اینکه اراده‌ای برای آن در دولت وجود داشته باشد و لایحه آن تقدیم مجلس شود.
 
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟