آیا صرف تغییر نام کافی است؛

اصولگرایان چه تغییراتی باید انجام بدهند تا مورد پسند مردم باشند؟

حال باید دید، اگر قرار باشد تغییراتی در بدنه جریان اصولگرایی، نگاه و شعارها و عملکرد آن صورت بگیرد، با چه نامی خواهد بود؛ اینکه صرفا اسم عوض شود دردی را دوا نخواهد کرد. «نو اصولگرایی، اصولگرایی تحولخواهانه، فعالیت جبهه ای یا انقلابیون نگرا» شدن تنها تغییر یک نام می تواند باشد، مهم تغییر و اصلاحی است که باید اصولگرایان آن را انجام داده و مردم هم آن را پذیرفته، باور کرده و بپسندند.
کد خبر: ۷۹۹۴۸۹
|
۲۶ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۱۲:۰۰ 16 May 2018
|
17423 بازدید
|

اصولگرایان پس از پایان دوران صدارت «محمود احمدی نژاد» به دلایل مختلف از جمله عملکرد او که در نهایت به نام جریان اصولگرایی نوشته شده در دو انتخابات ریاست جمهوری به توفیقی دست نیافته اند و از طرفی در انتخابات مجلس شورای اسلامی، شوراهای اسلامی شهر و روستا و حتی خبرگان رهبری نیز موفقیت نسبی کسب کرده اند، موضوعی که از سوی بسیاری از چهره های اصولگرایی در بوته نقد قرار گرفته و بر لزوم بازنگری، آسیب شناسی و انجام اصلاحات در این جریان تأکید شده است.

به گزارش «تابناک»؛ اولین بار پس از پایان انتخابات ریاست جمهوری و شوراهای اسلامی سال گذشته که چندمین تجربه ناموفق انتخاباتی اصولگرایان به شمار می رفت، بحث تغییر در جریان اصولگرایی از سوی «محمدباقر قالیباف» شهردار وقت تهران که در جریان انتخابات ریاست جمهوری با فشار رئوس جریان اصولگرا از عرصه انتخابات کناره گیری کرد، مطرح شد.

او در ادامه مطرح کردن موضوع «اصولگرایان اصلاح طلب» که سال 84 از سوی حامیانش مورد اشاره قرار گرفت، این بار بحث «نواصولگرایی» را مطرح کرد.

اصولگرایان چه تغییراتی باید انجام بدهند تا مورد پسند مردم باشند؟

قالیباف در نامه‌ای با بیان اینکه "به این باور رسیدم که «تغییرِ اساسی در نحوه کنشِ جریانِ اصول‌گرایی» یکی از مطالباتِ اصلیِ امروزِ شما جوانانِ مؤمن و دلسوزِ انقلاب و کشور است"، تأکید کرد، اصول‌گرایی باید هرچه زودتر با حفظِ مبانی و ارزش‌هایِ انقلابیِ جمهوریِ اسلامی، حرکت در راستایِ «نو‌اصول‌گرایی» را آغاز کند.

این فعال سیاسی اصولگرا در یک سخنرانی دانشگاهی هم با دعوت از اصولگرایان برای تن دادن به این نقد‌های درون گفتمانی و تلاش برای اصلاح روش‌های اشتباه گذشته به آن‌ها اطمینان داده بود «امیدوارم دیگر دوستانِ مسئول و اثرگذار در جبهه اصول‌گرایی این پیام و درخواستِ شما را، برای ایجادِ این تحولِ بزرگ و ضروری، بشنوند و بدانند «خودانتقادی» و تغییر نشانه قوت است و نه ضعف.»

دومین چهره شناخته شده جریان اصولگرایی که پیشتر مسأله ای را با نام «اصولگرایان تحول خوه» برای ایجاد تغییراتی در این جریان سیاسی عنوان کرده بود، می توان «احمد توکلی» نامید که با تکیه بر همین مشی و منش تلاش کرد در دو دوره از رقابت های انتخابات ریاست جمهوری مقابل چهره هایی نظیر مرحوم «آیت الله هاشمی رفسنجانی» و حجت الاسلام «سید محمد خاتمی» قرار بگیرد که البته با همراهی تمامی جریان اصولگرایی مواجه نشد و او هم در نتیجه توفیق جدی در این عرصه نیافت.

توکلی اصولگرایی تحول خواهانه را در مقام رقیب هاشمی رفسنجانی، نخستین بار بحث های مبتنی بر مقابله با فساد، رانت خواری و مخالفت با تعدیل اقتصادی را در سطح عمومی جامعه مطرح کرد و حدود شش میلیون رأی دهنده را نیز در رقابت با سیاستمدار کارکشته با خود همراه ساخت. او پس از چند دوره نمایندگی مجلس همان راه را تحت عنوان «دیدبان شفافیت و عدالت» دنبال می کند.

در همین راستا اصولگرایان، انتخابات اخیر را تلاش کردند، با تغییراتی در بدنه این جریان پیش ببرند و با تشکیل جبهه مردمی انقلاب اسلامی (جمنا) این راهبرد انتخاباتی را مطرح کرده و پی گرفتند، اما با این حال همان سبک و سیاق سابق بر نحوه تصمیم گیری جمنا تا حدود زیادی غالب شد و در نتیجه این ساز و کار انتخاباتی هم منجر به توفیق این جریان سیاسی در سپهر سیاسی و انتخاباتی کشور نشد.

«علی مطهری» که برای اولین بار با لیست اصولگرایان به مجلس راه یافت پس از آن با لیست صدای ملت راهی مجلس شد و سومین بار با قرار گرفتن در لیست امید (اصلاح طلبان) راهی قوه مقننه شد و البته به جایگاه نایب رئیسی هم رسید، در خصوص لزوم انجام اصلاحات در جریان اصولگرایی، گفته است: «اگر جریان اصوگرایی به طور کلی یک اصلاحاتی در خودش انجام ندهد، هر کسی که می‌خواهد رهبر و رأس آنها باشد، راه به جایی نمی‌برند. تا زمانی که آنها در بعضی مسائل حالت دگم و بسته‌ای دارند، نمی‌توانند یک پایگاه اجتماعی قابل توجه پیدا کنند.»

او عنوان کرده که «اصولگرایان اگر دولتی در راستای گرایش آنها باشد، از او انتقاد نمی‌کنند و کارهایش را توجیه می‌کنند، ولی اگر در نقطه مقابلشان باشد، با بدترین روشها به او حمله می کنند و از هر وسیله‌ای برای رسیدن به هدفشان استفاده می‌کنند. ضمن اینکه در مورد دستگاه‌های نهادهای زیرمجموعه رهبری به هیچ وجه انتقاد نمی‌کنند و اصلا این را جایز نمی دانند. یعنی فکر می‌کنند که اگر یک انتقادی از دستگاه های زیرمجموعه ایشان داشته باشند، یا حتی از خود ایشان، خلاف اصل ولایت فقیه است. در صورتی که این طور نیست و هرجا انتقادی دیدیم و نظر مخالفی داشتیم باید بتوانیم بیان کنیم، همان طور که مقام رهبری بر آزاد بودن اظهارنظر مخالف نظر ایشان تأکید کرده‌اند. همین حالت دُگم و بسته بودن اینها نسبت به اصل ولایت فقیه و زیرمجموعه ولی فقیه باعث شده که گروه زیادی از مردم از اینها گریزان باشند. یعنی احساس می‌کنند که اینها یک آدم‌های کلیشه‎ای هستند که از یک طرف فقط باید از یک بخشی از نظام تعریف و تمجید کنند و از طرف دیگر، اگر دولتی هم‎راستای آنها نبود با بدترین روشها به او حمله کنند.»

مطهری یادآور شده که «چنین رویکردی برای مردم مقبول نیست. بیشتر یک حالت مصنوعی دارد. مردم کسانی را دوست دارند که دنبال حق، حقیقت و عدالت باشند و حرف دل آنها را بزنند و واقعیت را بگویند در هر جا که باشد، از زیرمجموعه رهبری گرفته تا دولت‎ها؛ لذا تا اصولگرایان اصلاحی در کار خودشان انجام ندهند، همین مشکلات را خواهند داشت و در انتخابات‌ها باز هم شکست می خورند.»

«امیرمحبیان» تحلیلگر سیاسی، روزنامه نگار و تئورسین جریان اصولگرایی هم اصلاح در جریان اصولگرایی را اجتناب ناپذیر عنوان کرده و گفته که «من معتقدم جریان اصول گرا نه تنها نیاز به تغییر و اصلاح دارد بلکه معتقد هستم که جریان اصولگرا، نیاز نه به بازسازی بلکه نیاز به نوسازی دارد. در بازسازی ما ساختار پیشین را مطلوب ارزیابی می‌کنیم و بر مبنای آن معتقدیم که فقط تنها کاری که باید صورت بگیرد این می‌باشد که ما باید بر اساس روش پیشین نقص‌ها را بر طرف کنیم به تعبیری دیگر الگوی ما در گذشته است.»

این سخنان و رویکردهای چهره های قدیمی تر سیاسی و اصولگرا را در کنار سخنان و انتقادات چهره های جدیدتر و جوان تر این جریان سیاسی که بگذارید، ملاحظه خواهید کرد که قریب به اتفاق سیاسیون اصولگرا نقدهای جدی را از رویکردهای در پیش گرفته شده در این جریان عنوان کرده و خواهان انجام تحولات جدی در بین اصولگرایان و در نگاه و منش اصولگرایی شده اند.

مثلا «وحید جلیلی» برادر «سعید جلیلی» کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری در سال 92 که مورد حمایت جبهه پایداری و جریان نواصولگرایی بود، از وابستگی اصولگرایان به «دوپینگ و رانت انتخاباتی» انتقاد کرده و برای پیروزی این جریان در انتخابات پیش رو خواهان در پیش گرفته شدن رویکردی جدید و نو شده بود.

اخیرا هم «پیام فضلی نژاد» از چهره های جدیدتر جریان اصولگرایی از رویکرد این جریان و جناح در خصوص ماجرای فیلترینگ تلگرام و کند شدن سرعت اینترنت و نحوه مواجهه کشور با جریان جنگ نرم انتقاد کرده و خواسته است که این رویکرد تغییر پیدا کند؛ موضوعی که باعث ادامه روندهای قدیمی و منسوخ در جریان اصولگرایی شده و این مسأله یکی از موضوعاتی است که به منافع جریان مذکور لطمه وارد کرده و از محبوبیت آن کاسته است.

حال باید دید، اگر تغییراتی در بدنه جریان اصولگرایی، نگاه و شعارها و عملکرد آن قرار باشد صورت بگیرد تحت چه عنوانی خواهد بود اینکه صرفا اسم عوض شود دردی را دوا نخواهد کرد. «نو اصولگرایی، اصولگرایی تحولخواهانه، فعالیت جبهه ای یا انقلابیون نگرا» شدن تنها تغییر یک نام می تواند باشد، مهم تغییر و اصلاحی است که باید اصولگرایان آن را انجام داده و مردم هم آن پذیرفته، باور کرده و آن را بپسندند.

 

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۲۱
در انتظار بررسی: ۷۱
انتشار یافته: ۹۳
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۰۱ - ۱۳۹۷/۰۲/۲۶
هیچ و دیگر هیچ
پاسخ ها
دیگه
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۴۳ - ۱۳۹۷/۰۲/۲۶
بهترین حرکت
نداشتن حرکته
بهزاد
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۰۳ - ۱۳۹۷/۰۲/۲۶
این حرفها در سطح بالاتر مشمول اصلاح طلبان هم هست الان متاسفانه با این نارضایتها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۳۹ - ۱۳۹۷/۰۲/۲۶
مگر اصولی که اصولگرایان از آن دم می زنند مشخص نیست؟
تنها راه چاره جوانگرایی است.
چکار باید بکنیم که باز نشسته ها میز و مجلس را رها نمایند؟!
علی
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۵۱ - ۱۳۹۷/۰۲/۲۶
کار به دعواتون ندارم
ولی من و خانواده ام بابت سکه ها و حق ماموریتها راضی نیستیم و فردای قیامت جلوی مسولین را میگیریم
رضا
|
United States of America
|
۱۲:۰۵ - ۱۳۹۷/۰۲/۲۶
اصولگرایان باید بدانند در ایران سرزمین مادری ما بدنیا اومدن
احترام ایران و ایرانی و شرف ما را به هیچ راه و رسم ترجیع ندهند.
در غیر این صورت همینطور غریبه می مانند
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۵۱ - ۱۳۹۷/۰۲/۲۶
رضا جون پرچمت که آمریکاییه!؟
ناشناس
| United States of America |
۱۶:۳۱ - ۱۳۹۷/۰۲/۲۶
اقای ۱۴.۵۱شما دیگه کجا زندگی میکنید؟۴۰میلیون کاربر تلگرام هستن که طبق معمول با یک قانون...مجبور شدن از فیلتر شکن استفاده کنن وپرچمشون میفته برای یه جای دیگه.از داخل پیله ای که تنیدی بیا بیرون برادر
ناشناس
|
Singapore
|
۱۲:۱۰ - ۱۳۹۷/۰۲/۲۶
احمدی نژاد هم یک اصولگرا نبود که ان امروز برای شما روشن شده.مردم با تصور اینکه گزینه نظام هاشمی است به مخالف او رای دادند.اصولگرایان اگر میخواهند سهمی از سیاست داشته باشند باید سطح معلومات خود را بالا برند چون معلومات جامعه بالا رفته.وقتی میگویم معلومات طبیعتا منظور مدرک کاغذ پاره که با سهمیه ورانت وبدون حضور در کلاسها گرفته شده ولی صاحب ان نداند ونیز یا لوور کجاست نیست(مثال). برخی اصولگرایان در همه چیز از فقر معلومات رنج میبرند چه ارزیابی ،چه بر روابط بین الملل وچه در ارزیابی افکار عمومی داخلی ونمونه اش ملاقات ان اقا با ان خواننده شیرین عقل جهت رای اوری!!!
پاسخ ها
ناشناس
| China |
۱۵:۰۵ - ۱۳۹۷/۰۲/۲۶
چه کامنت تهوع آوری. آقای پروفسور همه چیر دان! شیخ دیپلمات و امیرکبیرتون رو دیدیم که گل کاشتن. لطفا سکوت کنید!
کلیدی
| Germany |
۱۵:۱۷ - ۱۳۹۷/۰۲/۲۶
ثمره معلومات و علم شما برجام بود
محمد
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۲۷ - ۱۳۹۷/۰۲/۲۶
اقای ناشناس نشستن شش ساعت روی صندلی چوبی و شرکت کردن در فرپلی کنکور و همه و همه اینها کار سختیه نمی شه برای شیرین عقل نشدن برای دوستان راه حلی بدهی
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۱۱ - ۱۳۹۷/۰۲/۲۶
اصولگراییی یعنی اعتقاد به اصول رده بالاتر.
اصولگرا و اصلاح طلب جایگاهی بین مردم ندارند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۱۳ - ۱۳۹۷/۰۲/۲۶
هیچ کس ذات خود را نمی تواند عوض کند . اصولگرایان هم شامل همین اصل هستند . اصول گرا یا اصلاح طلب ، اگر شخصی می خواهد رای مردم را داشته باشد ، اولا باید واقعا انسانی با اخلاق ، با سواد و مدیر باشد . زیرا مردم می فهمند که کی در زمان انتخابات نقش بازی می کند و ذات خود را پنهان کرده است ، مردم با انواع وعده های کذب آشنایی کامل پیدا کرده اند .
دوما شخص سالمی باشد و به خاطر نداشتن سوء سابقه ، به هم حزبی ها یا جناح مخالف باج ندهد .
حالا تابناک جان ، اگر شما همچنین شخصی سراغ دارید ، به ما معرفی کنید تا به اون رای بدیم .
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۱۴ - ۱۳۹۷/۰۲/۲۶
1- شایسته سالاری و بکارگیری آدم های متخصص و توانمندی که کارشناسی شده و مستند اظهارنظر می کنند.
2- رعایت انصاف و اخلاق و عدم سیاه نمایی و تخریب، نقد منصفانه و دلسوزانه و خیرخواهانه.
3- گفتن حق ولو اینکه ظاهرا به ضرر خود اصولگرایان باشد. عدم مماشات با اصولگرایان متخلف.
4- میدان دادن به جوانان متخصص تحصیل کرده و کنار کشیدن یک سری افراد غیرمتخصص سن بالا.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۱۰ - ۱۳۹۷/۰۲/۲۶
جمع نقیضین !!
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۲۱ - ۱۳۹۷/۰۲/۲۶
رویا پردازی و خیال خام
سام
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۱۴ - ۱۳۹۷/۰۲/۲۶
اصولگرایان باید :
1-قیافه خود را کمی به روزتر نمایند .
2-موقع صحبت کردن باید قیافه خود را بشاش نمایند.
3-خودشان به تنهایی به بهشت بروند و ما را به بهشت نبرند.
4-از پول مردم وبیت المال برای مراسمات مذهبی هزینه ننمایند(الته من خودم مذهبی هستم ولی معتقدم هزینه مراسم مذهبی رو باید مردم تامین کنند نه شهرداری و یا دولت و ...)
5-با مردم صادق باشند و دچار توهم نشوند
6-به مسائلی که برای مردم وجامعه پیش پا افتاده وحل شده هستند الکی گیر ندهند (مثل موسیقی و نوار کاست و سی دی و ماهواره و تلگرام و ...).
7-با جوانها مهربان باشند !
8-سیاست خارجی خود را تغییر دهند.
9-زنان به ورزشگاهها بروند.
10-مسئولی که تلفظ موزه لوووووور را بلد نیست سر کار نگذارند!
11-مسئولان را بر اساس تخصص نه تعهد (مذهبی) به کار بگمارند(شاید شخصی کراوات بزند ولی از پس کاری که به او واگذار شده براید ارجعیت دارد به ان کسی که مومن ولی از دستش کاری بر نمی اید و مردم را نسبت به نظام مقدس بدبین می کند!
والسلام نامه تمام
البته بنده یک طرفدار نظام هستم ولی اصولگرایان ضربات مهلکی را وارد کردند (البته اصلاح طلب ها هم با محافظه کاری خود) مخصوصا" اقای عارف !
تابی جان چاپ کن لطفا" نظر منو چون مسئولان هر روز به دو تا رسانه سرک می کشند
پاسخ ها
سید جلال ایرانی
| Netherlands |
۱۳:۳۴ - ۱۳۹۷/۰۲/۲۶
گل گفتی سام عزیز
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۲۲ - ۱۳۹۷/۰۲/۲۶
احسسسسسسنت
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۵۵ - ۱۳۹۷/۰۲/۲۶
بسیار عالی و ساده و دقیق
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۵۶ - ۱۳۹۷/۰۲/۲۶
از نظر من بهترین پاسخ ممکن است.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۵۹ - ۱۳۹۷/۰۲/۲۶
من هم مسلمانم و شيعه علي (ع) ولي کاملاً موافق موارد بالا هستم.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۳۳ - ۱۳۹۷/۰۲/۲۶
اشتباه منفی زدم
ناشناس
| Saudi Arabia |
۱۶:۰۰ - ۱۳۹۷/۰۲/۲۶
آفرین . خیلی عالی بود
ناشناس
| Saudi Arabia |
۱۶:۰۴ - ۱۳۹۷/۰۲/۲۶
ظاهرا تابناک با انتشار این نظر اولین قدم را برداشته است
مصمم
| Saudi Arabia |
۱۷:۲۲ - ۱۳۹۷/۰۲/۲۶
آقای سام من هم در جواب همه افاضات شما یک توصیه به شما دارم و آن اینکه صادق باش خودت را طرفدار نظام جا نزن این مطالبی که شما گفتید و پیشنهادهایی که دادید اگر عملی بشود نظامی باقی نمی ماند که شما طرفدار آن باشید تغییر سیاست خارجی یعنی چه به نظر تو چکار باید بکنیم باید سیاست خارجی عربستان را دنبال کنیم یا قطر و ترکیه و اردن و ووو را،دوست عزیز یک نظام اسلامی وظیفه دارد که زمینه رستگاری مردم خود در دنیا و رسیدن به بهشت را فراهم سازد البته با روش و شیوه ای که خود اسلام توصیه کرده و اگر انصاف داشته باشیم اقرار می کنیم که جمهوری اسلامی تا کنون سعی کرده و می کند که هم دنیا و هم آخرت مردم را آباد کند که هدف اصلی دین است اما اگر بین دنیا و آخرت چاره ای جز انتخاب یکی از آنها را نداشتیم باید آخرت را انتخاب کنیم دوست عزیز همه آن پیشنهادهای شما نشانگر این است که نه دنیای فعلی را خوب می شناسی و نه اسلام را و نه جمهوری اسلامی را . و حتی نه دغدغه کشور و مردم و انقلاب و اسلام را داری .
محمد
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۳۱ - ۱۳۹۷/۰۲/۲۶
جناب اقای سام در بند 10 اشتیاه تایپی کرده ای موضعه لوووووررررررررکه بدینسان اصلاح می گردد
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۴۶ - ۱۳۹۷/۰۲/۲۶
با این قسمت نوشتۀ شما مخالفم "مسئولان هر روز به دو تا رسانه سرک می کشند" اگر سر می کشیدند که وضه این نبود
ناشناس
|
United States of America
|
۱۲:۱۵ - ۱۳۹۷/۰۲/۲۶
اصولگرایان تغییر ناپذیرند و امتحانشان را به مردم پس داده اند.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۱۵ - ۱۳۹۷/۰۲/۲۶
احمدی نژاد بخاطر رای مردم پیروز شد نه بخاطر حمایت اصولگرایان .... در واقع اصولگرایان در دولت احمدی نژآد ارتقاء پیدا کرده اند و مشکلاتی به وجود آوردن ...
اصولگرا و اصلاح طلب دیگر برای مردم جذابیت نداره
پاسخ ها
محمد
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۳۶ - ۱۳۹۷/۰۲/۲۶
مثبت ندید این نوشته شیطنت امیز است شما احتمالابا قسمتی از این نوشته همراه هستید او با زرنگی دنبال چیز دیگری است . رای مردم ... یادت نیست که در بین مردم با درامد کم 40 روز پیش از انتخابات پول پخش می کرد یا اینهارا شوخی یا تهمت در نظر می گیری برو به روستا ها از چند نفر سوال کن..........
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۱۷ - ۱۳۹۷/۰۲/۲۶
با این اصولگرایی که معلوم نیست چه اصولی هست کشور حال خوبی ندارد
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟