سنگین‌تر شدن جریمه به‌کارگیری اتباع غیرمجاز

کد خبر: ۸۰۱۴۳۰
|
۰۱ خرداد ۱۳۹۷ - ۰۷:۲۸ 22 May 2018
|
11798 بازدید
|
۹

رییس کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران با هشدار نسبت به پیامدهای ورود مهاجران غیرقانونی،‌ گرفتن وجه از اتباع خارجی غیرمجاز و صدور کارت اشتغال برای آن‌ها را اشتباه محض دانست و گفت: مجازات و جریمه به کارگیری اتباع غیرمجاز باید سنگین‌تر شود.

به گزارش ایسنا، ابوالفضل فتح الهی اظهار کرد: موضوع اتباع بیگانه تابع یکسری تحولات جهانی و منطقه‌ای است و سیاست‌های دولت در این است که بپذیرند اتباع کشورهای مسلمان همسایه به دلیل شرایط ناشی از جنگ وارد ایران می‌شوند، یکسری مباحث هم مربوط به تعهدات بین‌المللی است که کشور ما به سازمان‌های بین‌المللی داده که پذیرای اتباع خارجی و مهاجرین باشد ولی حقیقت آن است که شرایط این کشورها نسبت به گذشته بهتر و مساعدتر شده و بسیاری از آن‌ها با وجود آنکه می‌توانند به کشور خود بازگردند، همچنان در ایران باقی می‌مانند.

وی گرفتن وجه از اتباع خارجی غیرمجاز و صدور کارت اشتغال برای آن‌ها را اشتباه محض دانست و گفت: متاسفانه رقمی که برای جریمه کارفرمایان در ازای به کارگیری اتباع غیرمجاز درنظر گرفته می‌شود، بسیار ناچیز است و ظلم به کارگر ایرانی است، در حالی که باید برای جریمه کارفرمایان متخلف، مجازات‌ها یا جرایم سنگین‌تری وضع کرد.

رییس کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران با اشاره به حوادث ناشی از کاری که برای اتباع بیگانه در خلال کار رخ می‌دهد، گفت: فارغ از فرصت‌های اشتغال نیروهای کار ایرانی که اتباع بیگانه اشغال می‌کنند، به دلیل آنکه آموزش‌های ایمنی لازم را نمی‌بینند و کارفرمایان هم عمدتا به آن‌ها به چشم نیروی ارزان و زودگذر نگاه می‌کنند و کمترین میزان دستمزد را به آن‌ها می‌پردازند، منجر به وقوع حوادث کار به ویژه در حوزه ساختمان می‌شوند.

به گفته فتح‌الهی حضور اتباع بیگانه در کشور ناهنجاری‌هایی در جامعه به وجود می‌آورد که اگر این مساله به طور جدی در دستور کار قرار نگیرد، برای کشور تبعات زیانباری خواهد داشت.

این مقام ارشد کارگری با بیان اینکه نباید امنیت کشور که مرهون خون شهیدان و از خودگذشتگی مرزداران و نیروهای نظامی و امنیتی است، با حضور غیرقانونی مهاجران و ورود بی رویه آن‌ها از بین برود، گفت: متاسفانه عده‌ای از مهاجران غیرقانونی وارد کشور می‌شوند و از طریق مرزها به جریان‌ها و گروه‌های خطرناک می‌پیوندند و بعضی دیگر ایران را به چشم ترانزیت و دروازه مهاجرت به اروپا نگاه می‌کنند تا از طریق مرزهای مشترک با کشورهای همسایه بتوانند خود را به کشورهای اروپایی برسانند، در حالی که معتقدم مرزهای کشور باید طوری بسته باشند که حتی یک مهاجر غیرقانونی هم نتواند وارد شود.

به اعتقاد وی مهاجران غیرقانونی نباید از ورود به ایران این احساس را داشته باشند که وارد کشوری شده‌اند که در آن تابع هیچ قانونی نیستند، هر زمان بخواهند از مرزها خارج می‌شوند و ابایی از اینکه مرتکب جرم و بزه شوند نداشته باشند.

به گزارش ایسنا، در طول سه دهه گذشته اشتغال اتباع بیگانه در ایران به یکی از چالش‌های بازار کار تبدیل شده است. کارشناسان اقتصادی با هشدار نسبت به پیامدهای ورود بی رویه اتباع بیگانه به کشور، اشغال فرصت‌های شغلی جوانان جویای کار توسط مهاجران را یکی از این تبعات می‌دانند. نمایندگان مجلس نیز از وزارت کشور خواسته‌اند تا با توجه به تحمیل هزینه‌های بسیار ورود غیرقانونی اتباع بیگانه به کشور، در جهت تدوین لایحه ساماندهی اتباع بیگانه اقدام کند.

در حال حاضر بسیاری از اتباع کشورهای همسایه با کمترین حقوق و مزایا، پایین‌ترین و سخت‌ترین کارها را برعهده می‌گیرند و بازار کار نیروی کار ایرانی را از بین می‌برند، این امر سبب شده تا بسیاری از کارفرمایان تمایل کمتری به جذب نیروی کار ایرانی نشان بدهند. بر اساس ماده ۱۸۱ قانون کار، هرگونه به کارگیری اتباع خارجی در واحدهای کارگاهی ممنوع است و کارفرمایانی که اتباع بیگانه فاقد پروانه کار را به خدمت بگیرند یا در کاری غیر از آنچه در پروانه کارشان ذکر شده بپذیرند، برابر قانون از ۹۱ روز تا ۱۸۰ روز حبس و پرداخت چند برابر دستمزد یک کارگر جریمه می‌شوند.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب ها
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۱۹
انتشار یافته: ۹
ناشناس
|
Oman
|
۰۷:۴۴ - ۱۳۹۷/۰۳/۰۱
افغاني هشت ساعت كارمفيدانجام ميدهدولي ايراني نيم ساعت ماتجربه داريم
مهرداد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۰۰ - ۱۳۹۷/۰۳/۰۱
مشاغلی که در عمدتا در اختیار اتباع خارجی (بالاخص افاغنه) است هیچ ایرانی حاضر به انجام آنها نیست. چندین سال است که کار جایگزینی کارگران ایرانی با اتباع خارجی در ادارات کار انجام میشود ولی عمدتا کسی حاضر به انجام این کارها نمیباشد.
پاسخ ها
pesare afghan
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۵۲ - ۱۳۹۷/۰۳/۰۱
کلمه افاغنه کلمه ای غلط و بی معنی میباشد اما همه این کلمه غلط را در مورد افغانها استفاده میکنند .مثل این که ما بگوییم ایراینه .ایا ایراینه معنای ایرانی میدهد ؟
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۰۰ - ۱۳۹۷/۰۳/۰۱
تمام کارهای خدماتی از قبیل ساختمان، سرایه داری، خیاطی،‌مبا،‌کارخانه ها، کشاورزی و... در دست کارگران افغانی افتاده. هیچ شغلی برای ایرانیها نمانده
احمد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۵۹ - ۱۳۹۷/۰۳/۰۱
بیایید انبارهای احمد اباد کهریزک چندین هزار نفر افغانی اونجا مشغول به کار هستند عمدتا سرایدارند یعنی چندین هزار شغل را برا ایرانیها از بین برده اند ضمن اینکه امنیت را هم از بین میبرند چون تابع خیچ قانونی نیستند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۱۷ - ۱۳۹۷/۰۳/۰۱
انصافا گر نبودند هیچ کار ساختمانی پیش نمیرفت - ما در گیلان برای پیدا کردن کارگر بیچاره شدیم و هیچ فردی حاضر نمی شه کارگری کنه - عملا کار ساختمان در گیلان یعنی زجر و به همین خاطر توان رقابت با مازندران را اصلا نداره
ایرانی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۵۰ - ۱۳۹۷/۰۳/۰۱
آقای رییس بنده برای کار ساختمانی از سر میدان و توی خیابان کارگر میبرم سرکارم و نمیپرسم هم که کجایی هست. کارگری که توی مرکز شهر یزد ایستاده برای کار طی طریق که نکرده برسه یزد. غیب هم نیست که فقط من ببینمش. پس به عوامل نیروی انتظامی بفرمایید از مرز یا یزد حلوی وردشونو بگیرن تا ما ازشون استفاده نکنیم
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۵۶ - ۱۳۹۷/۰۳/۰۱
به هر حال این مطلب که افغانی بیشتر از ایرانی کار می کنه دلیل نمیشه که این قماش در کشور بمونند و قصد بازگشت نداشته باشند.اگر آسیب های بی شمار و جبران نا پذیر حضور اتباع بیگانه افغانی در کشور را بر شماریم حتی یک لحظه هم برای اخراج افغانی درنگ نخواهیم کرد.
هر کشوری قانون خودش رو داره و باید محترم شمرده بشه.
هیچ معنایی نداره که میلیون ها افغانی بیان داخل کشور در حالی که نزدیک به پنج دهه است از سکونت آن ها می گذرد و هیچ اقدامی برای اخراج آن ها انجام نمی شود. افغانستان امروز به مراتب از ایران امروز وضع بهتری دارد چرا درک نمی کنند و به وطن خودشون بر نمی گردند!
ناشناس
|
Germany
|
۱۵:۴۴ - ۱۳۹۷/۰۳/۰۱
شرکت های ساختمانی در تهران ؛ با کمترین دستمزد و رعایت ایمنی چه برای کارگر ایرانی چه برای کارگر افغانی کار خود را پیش میبرند ... هیچ ارگان نظارتی نیست ...
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟