بایدها و نبایدهای تغذیه‌ای روزه‌داران در وعده سحری

کد خبر: ۸۰۳۴۱۶
|
۰۷ خرداد ۱۳۹۷ - ۱۴:۵۴ 28 May 2018
|
2873 بازدید

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی درباره نکات تغذیه‌ای در ماه رمضان گفت: یکی از موارد شایعی که در روزهای اول روزه‌داری و معمولا بعد از سحری، برای برخی از روزه‌داران ایجاد مشکل می‌کند، سردردهای متوسط یا شدید است که با رعایت موارد تغذیه‌ای می‌توان از بروز آن جلوگیری کرد.

به گزارش ایسنا، دکتر منصور رضایی - دکترای تخصصی علوم تغذیه و رژیم درمانی بیمارستان دکتر مسیح دانشوری افزود: به همین دلیل، اولین توصیه جدی این است که روزه داران از مصرف غذاهای ادرارآور به ویژه چای، قهوه و شکلات پرهیز کنند. این مواد غذایی چون مدر هستند، سبب دفع آب و املاح از بدن می‌شوند و همین مسئله، باعث کاهش ذخایر آبی بدن شده و فرد را دچار عطش فراوان می‌کند.

رضایی اذعان کرد: از طرفی بهتر است یک هفته قبل از شروع ماه مبارک رمضان، به تدریج مصرف چای و سایر مواد غذایی ادرار آور را در وعده صبحانه کم کنند تا سیستم عصبی مرکزی آنها به میزان کمتری از دریافت کافئین عادت کند و روزهای اول روزه‌داری دچار مشکل جدی نشوند.

این متخصص علوم تغذیه و رژیم درمانی خطاب به روزهداران، بیان کرد: اغلب افرادی که صبحانه میل نمی‌کنند، معمولا بدون وعده سحری هم روزه می‌گیرند که این امر سبب کاهش ذخائر قندی در بدن فرد می‌شود. سحری نخوردن، باعث کاهش ذخائر مواد قندی در بدن می‌شود و چون ذخائر قندی برای سوخت مغز ضروری است، فرد دچار بی‌حالی، مشکلات گوارشی و سردردهای شدید می‌شود و در درازمدت هم معده این افراد دچار مشکل می‌شود.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی افزود: توصیه بعدی به روزهداران این است که بعد از وعده سحر نخوابند و خواب بعد از سحر، فرد را دچار نوسانات قند می‌کند و این امر سردرد و مشکلات گوارشی را برای روزه‌داران به همراه دارد.

رضایی با بیان اهمیت مصرف مواد غذایی فیبردار در وعده سحری، عنوان کرد: فیبرها در داخل غلات، نان سنگک، انواع سبزی، ‌میوه‌ها و سالاد وجود دارد. محصولات حاوی فیبر وقتی که وارد بدن و روده‌ها می‌شوند، مواد مورد نیاز بدن مثل آب، قند، ویتامین و املاح را آهسته وارد خون می‌کند و سبب می‌شود که فرد دچار نوسانات قند و فشار خون نشود و این در حالی است که متاسفانه مردم در زندگی شهری، فیبر مواد غذایی حاوی فیبر را حذف می‌کنند.

این متخصص علوم تغذیه و رژیم درمانی بیمارستان دکتر مسیح دانشوری در این خصوص اظهار کرد: متاسفانه بسیاری از مردم به جای مصرف میوه طبیعی، آبمیوه می‌نوشند و به جای استفاده از ساقه سبریجات که دارای مقادیر زیاد فیبر است ساقه سبزیجات را دور می‌ریزند. برنج سفید، نان سفید و آرد سفیدی مصرف می‌کنند که فیبر ندارد و این همه سبب یبوست می‌شود و خود یبوست عامل ابتلا به بیماری‌های دیگر است.

رضایی تصریح کرد: روزهداران در وعده سحر، از غذاهای فرآوری شده و کارخانهای و شور، مثل تن ماهی، انواع سوسیس و کالباس و همبرگر استفاده نکنند. این مواد غذایی غالبا فیبر کم دارند و در عین حال غنی از نمک پنهان هستند که سبب تشنگی و عطش فراوان می‌شود.

بنابر اعلام روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، وی با تاکید بر اینکه در وعده سحر، مصرف غذای خیلی چرب و سرخ شده توصیه نمیشود، ادامه داد: در وعده سحر، مردم از مصرف غذاهای بسیار چرب پرهیز کنند؛ چرا که با مصرف این مواد بدن برای سوخت و ساز نیاز به مایعات بیشتر دارد و همین امر سبب تشنگی و عطش می‌شود.

این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در ادامه گفت: در وعده سحر غذاها را با لیمو ترش، نارنج، سیر و پیاز و برخی از ادویه‌ها مزه دار کنید. همچنین توصیه میشود در این وعده لبنیات مصرف کنید، غذا را آرام آرام و جویده میل کنید، آب زیاد ننوشید و به جای قندهای ساده از قندهای کامل و پیچیده مثل نشاسته موجود در نان سنگک، برنج و ماکارونی استفاده کنید. سعی کنید بیشتر از آجیلهای تازه و بینمک، لبنیات کم چرب و کم نمک، تخم مرغ کاملا پخته یا حبوبات خیس کرده و ترجیحا جوانه زده استفاده و کمتر از پروتئین حیوانی به ویژه گوشت قرمز در این وعده استفاده کنید.

رضایی در پایان اظهار امیدواری کرد که روزهداران با رعایت هرچه بیشتر نکات تغذیهای فوق، کمتر دچار نوسانات خلق و خویی شده و سبب افزایش آستانه تحمل روزهداران عزیز شود و سراسر این ماه پرفضیلت با خلق محمدی سپری شود

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟