عوارض خطرناک قرص شب‌های امتحان

کد خبر: ۸۰۳۶۴۲
|
۰۸ خرداد ۱۳۹۷ - ۰۹:۲۹ 29 May 2018
|
6001 بازدید

هفته گذشته بود که سخنگوی وزارت بهداشت، در آستانه برگزاری امتحانات پایان سال تحصیلی دانش آموزان و دانشجویان، نسبت به مصرف قرص ریتالین در شب های امتحان هشدار داد.

به گزارش مهر، کارکرد اصلی قرص ریتالین برای بچه های بیش فعال است و مصرف خودسرانه این دارو، با عوارض ناگواری همراه است. بطوریکه برخی پزشکان معتقدند ترک کردن داروهای محرک آمفتامینی نظیر ریتالین و اکستازی، بسیار سخت تر و پیچیده تر از ترک کراک، هروئین و...، است.

دکتر ایرج حریرچی سخنگوی وزارت بهداشت، نسبت به مصرف ریتالین در فصل امتحانات هشدار داد و گفت: بررسی ها نشان می دهد میزان مصرف ریتالین در فصل امتحانات ۵۰ درصد بالا می رود.

وی افزود: این دارو برای کودکان بیش فعال موثر است اما مصرف آن برای سایر افراد عوارض خطرناکی به دنبال دارد در حالی که ۵ درصد دانشجویان و ۴.۵ درصد دانش آموزان سال آخر دبیرستان در فصل امتحانات ریتالین مصرف می کنند.

قرص ریتالین از مشتقات آمفتامین بوده که برای کودکان مبتلا به بیش فعالی مقاوم به درمان تجویز می‌شود و متاسفانه به دلیل اثراتی که بر سیستم اعصاب مرکزی دارد به عنوان داروی محرک مورد استفاده قرار می‌گیرد.

همایون هاشمی عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، در واکنش به مصرف ریتالین به عنوان قرص شب امتحان، گفت: این دارو با دیدگاهی اشتباه به عنوان دارویی که خواب را برطرف می‌کند و تمرکز را افزایش می‌دهد در شب‌های امتحان در بین نسل جوان مورد استفاده قرار می‌گیرد.

وی با اشاره به مضرات مصرف ریتالین، افزود: مصرف این دارو باعث حرکات تکانه‌ای در بین افراد شده و در دراز مدت نیز تاثیر بدی در سیستم روانی دارد تاجاییکه به نوعی اختلال توجه و تمرکز ایجاد می‌کند و خلقیات و عواطف انسانی را تحت تاثیر قرار می‌دهد، همچنین زمینه ساز بروز اضطراب و گاه افسردگی می‌شود.

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، خاطرنشان کرد: مصرف ریتالین می‌تواند روی سیستم قلب و عروق نیز اثرگذار باشد که با علائمی همچون خشکی دهان تظاهر پیدا می‌کند و به صورت نادر می‌تواند تاثیرات بیشتری بر سیستم قلب و عروق داشته باشد تاجاییکه موجبایست قلبی شده یا بر سیستم تنفسی فرد اثر نامطلوبی بگذارد.

وی تاکید کرد: مصرف ریتالین به دلیل عوارض کوتاه مدت و دراز مدتی که دارد حتی در دوز پایین نیز به هیچ وجه توصیه نمی‌شود و فقط این دارو باید برای کودکان مبتلا به بیش فعالی مقاوم به درمان تحت نظر پزشک تجویز شود.

هاشمی یادآورشد: اگر داروخانه‌ای به غیر از داروهای otc (بدون نسخه پزشک) اقدام به عرضه سایر داروها به ویژه داروی ریتالین کند به دلیل قرار دادن این دارو در سبد فروش بدون تجویز پزشک مجرم محسوب شده و در صورت ارائه گزارشی در این مورد قانونگذار، مدعی‌العموم، با تخلفات برخورد کنند.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳
بلیط هواپیما
برچسب ها
مطالب مرتبط
برچسب منتخب
# جنگ ایران و اسرائیل # قیمت طلا # مهاجران افغان # یارانه # حمله اسرائیل به ایران # خودرو
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
به نظر شما چه کسی در انتخابات آمریکا پیروز خواهد شد؟