نمایندگان کشورهای عضو شورای امنیت سازمان ملل متحد، برخودداری از رفتار تحریک آمیز، رفتارهای یکجانبه و ادامه اشغالگری در سرزمین های اشغالی تاکید و اعلام کردند: یک دهه محاصره غزه را نمی توان نادیده گرفت.
به گزارش ایرنا، در نشست بعدازظهر چهارشنبه به وقت محلی شورای امنیت سازمان ملل متحد که به درخواست آمریکا و برای بررسی حملات متقابل از غزه و سرزمین های اشغالی برگزار شد، هر یک از اعضای این شورا به بیان نظرات خود پرداختند.
واسیلی نبنزیا نماینده روسیه در سازمان ملل متحد با انتقاد از اینکه شورای امنیت به جای رسیدگی به این موضوع مشغول تصمیمات یک طرفه برخی شده است، گفت: باید رفتار تحریک آمیز، رفتار های یک جانبه، خشونت، ادامه اشغالگری و شهرک سازی متوقف شود.
دولت آمریکا در 14 ماه مه 2018 در اقدامی یکجانبه و برخلاف مقررات بین المللی سفارت خود را از تل آویو به قدس منتقل و به طور رسمی قدس را پایتخت رژیم صهیونیستی اعلام کرد.
وی افزود: راه حل دو کشور و تاسیس کشور فلسطین با پایتختی قدس شرقی باید نتیجه کارهایی باشد که تحت پیشنهاد صلح اعراب در این شورا مطرح شده است.
نماینده روسیه در سازمان ملل متحد با بیان این که رنج، راه را برای تندروی و رادیکالیزم باز می کند، ادامه داد: باید سازمان ملل برای رساندن کمک های انسانی به فلسطینی ها اقدام کند. وضعیت کنونی نشان می دهد که جامعه بین الملل حق ندارد موضوع فلسطین را نادیده گرفته و آن را به موارد دیگر گره بزند.
فرانسه
فرانسوا دلاتره نماینده فرانسه در سازمان ملل متحد هم در این نشست گفت: ما چندین هفته است که در مورد افزایش تنش هشدار داده ایم و روز گذشته دوباره دیدیم که طرف های این درگیری هر لحظه کنترل خود را از دست می دهند. این طرفها در سالهای گذشته سه بار جنگ داشته اند.
وی افزود: پرتاب موشک از غزه اهداف غیرنظامی دارند و فرانسه آنها را محکوم می کند. ما به امنیت اسرائیل متعهدیم. هر دو طرف باید خویشتندار باشند و به جان غیرنظامیان اهمیت بدهند.
نماینده فرانسه در سازمان ملل متحد با اشاره به حملات رژیم صهیونیستی به راهپیمایی کنندگان فلسطینی در غزه، ادامه داد: بیش از 12 هزار نفر زخمی شده اند و بیش از 100 نفر توسط اسرائیل کشته شده اند. استفاده غیر متعادل از زور باعث این نتایج شده است. دلاتره اضافه کرد: اسرائیل به عنوان یک طرف اشغالگر به این موارد توجه کرده و جلوی چنین اقداماتی را بگیرد و به اصول دمکراسی متعهد باشد. یک دهه محاصره غزه را نمی توان نادیده گرفت. این تظاهرات و اعترض ها نشان از حجم رنج و غم این مردم دارد.
وی تاکید کرد: باید احترام و عزت این مردم به رسمیت شناخته شود و به آنها کمک کرد تا از این رنج رها شوند. آنروا(آژانس امداد رسانی به آوارگان فلسطین) در این راه نقش مهمی دارد. ما از دوستان آمریکایی خود می خواهیم که کمک خود از آنروا که سابقه ای تاریخی دارد را قطع نکند.
سفیر فرانسه در سازمان ملل متحد از پیشنهاد هماهنگ کننده سازمان ملل در روند صلح خاورمیانه برای کاهش تنش ها و مذاکره بین رژیم صهیونیستی، فلسطین و مصر حمایت کرد و گفت: محاصره غزه باید با حفظ احترام به امنیت اسرائیل قطع شود و فرآیند حل منازعه ادامه یابد.
دلاتره افزود: من بار دیگر مسئولیت این شورا را گوشزد می کنم. ما برای رسیدگی به درگیری اسرائیل و فلسطین وظیفه داریم و نباید اجازه دهیم رفتارهای یک طرفه مانع این نقش شود. پذیرفتنی نیست که ما نسبت به افزایش این درگیری سکوت کنیم. اعتبار این شورا برای اقدام هماهنگ در خطر است.
وی با اشاره به پیش نویس قطعنامه کویت درباره اعزام کمیته حقیقت یاب به سرزمین های اشغالی اظهار کرد: پیشنهاد کویت، به ما فرصتی داده است به این سکوت پایان داده و نقش خود را به خوبی در این راه انجام دهیم.
انگلیس
کارن پیرس نماینده انگلیس با تکرار آنچه که نماینده آمریکا گفت ما حملات غزه به اسرائیل را محکوم می کنیم. این حملات پذیرفتنی نیست و انگلیس کاملا از حق اسرائیل در دفاع از خود حمایت می کند.
وی افزود: رفتار غزه نشان می دهد که احتمال جنگ وجود دارد. این حملات باعث شده اند که بیش از 100 نفر کشته شوند و مسیر صلح تهدید شود. ما باید جلوی این آسیب ها را بگیریم.
نماینده انگلیس در سازمان ملل متحد با بیان اینکه چرخه تامین مالی این حملات باید قطع شود و رهبران و مردم غزه باید خشونت را کنار بگذارند، اظهار کرد: این جلسه باید از حماس بخواهد از هر حرکتی که جان غیرنظامیان را به خطر می اندازد، اجتناب کند.
پیرس ادامه داد: البته نباید محدودیت رفت و آمدی که بر غزه حاکم است را نادیده گرفت. این محدودیت ها باعث بدتر شدن اوضاع شده است و باید راهی برای رساندن کمک های انسانی به غزه باز شود.
وی اضافه کرد: فرایندی که مصر برای حل موضوع خاورمیانه پیشنهاد داده است باید ادامه پیدا کند. دو میلیون دلار برای کمک به غزه در نظر گرفته شده است. اسرائیل و فلسطین باید به میز مذاکره برگردند و این تنها راهی است که ما به راه حل دو کشور برسیم.
نماینده انگلیس بدون توجه به اقدامات خلاف مقررات بین المللی متحد آمریکایی خود در به رسمیت شناختن قدس به عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی و انتقال سفارت به این شهر، مدعی شد: آنهایی که به این راه آسیب می زنند محکومیت این شورا و تمام دنیا را خواهند داشت.
چین
ما ژائوشو نماینده چین در سازمان ملل متحد نیز در این نشست به بیان دیدگاه های خود پرداخت و گفت: این کشور نگران افزایش تنش و تهدید در فلسطین واسرائیل است و از طرفین می خواهد که نظامی گری را کنار گذاشته و به میز مذاکره باز گردند.
وی افزود: چین از هر اقدامی که به روند صلح ضربه بزند و جان مردم را به خطر بیندازد حمایت نمی کند. نماینده ویژه خاور میانه چین اخیرا با اسرائیلی ها و فلسطینی ها مذاکراتی داشته و بر حمایت چین از صلح تاکید کرده است.
نماینده چین در سازمان ملل متحد ادامه داد: در وضعیت کنونی، ضروری ترین اقدام مذاکره بین طرفین است و باید هر چه سریعتر زمینه این مذاکرات فراهم شود.
ژائوشو تصریح کرد: امنیت و ثبات غزه باید در این اقدامات تامین شود. پیشنهاد صلح عرب راه مناسبی برای رسیدگی به این مساله است که باید پیگیری شود. چین از مردم فلسطین برای تشکیل کشوری مستقل بر اساس مرزهای سال 76 با داشتن قدس شرقی به عنوان پایتخت حمایت می کند.
سوئد
اولوف اسکوک نماینده سوئد در سازمان ملل متحد هم اظهار کرد: حملات روز گذشته از غزه به سمت اسرائیل در خلاء اتفاق نیفتاد. غزه در خطر ویرانی اقتصادی و اجتماعی قرار دارد و هر چه سریعتر باید به این موضوع رسیدگی شود.
وی تاکید کرد: آنروا نقش مهمی در این زمینه دارد و باید از طرف همه از نظر سیاسی و مالی حمایت شود. سوئد برای کمک به آنروا همچنان متعهد است.
رژیم صهیونیستی از صبح روز سه شنبه در چندین نوبت مواضع نیروهای مقاومت فلسطینی در غزه را هدف قرار داده است.
در مقابل نیروهای مقاومت فلسطین نیز در پاسخ به تجاوزات و حملات نظامی رژیم صهیونیستی به غزه، ده ها خمپاره و موشک به شهرک های صهیونیست نشین شلیک کرده که بر اثر این حملات شماری از اشغالگران زخمی شده اند.
پیش تر حماس و جهاد اسلامی در بیانیه ای مشترک در واکنش به حملات سه شنبه مقاومت فلسطین به سرزمین های اشغالی اعلام کردند: پاسخ بمباران را با بمباران و خون را با خون می دهیم.