پرداخت شکر به جای پول به کشاورزان اردبیلی پس از یک سال انتظار

کشاورزان استان اردبیل، که به توصیه مسئولان جهاد کشاورزی استان در سال زراعی گذشته از کشت سیب زمینی صرف نظر کردند و به جای آن چغندر قند کاشتند، اکنون و پس از یک سال انتظار، درآمدی از محل فروش محصول خود به دست نیاورده اند؛ رخدادی عجیب که گویا قرار است از سوی مسئولان با مجموعه اقداماتی عجیب تر پاسخ داده شود!
کد خبر: ۸۰۴۴۶۲
|
۱۱ خرداد ۱۳۹۷ - ۱۲:۳۶ 01 June 2018
|
8017 بازدید
|

پرداخت شکر به جای پول به کشاورزان اردبیلی پس از یک سال انتظارکشاورزان استان اردبیل، که به توصیه مسئولان جهاد کشاورزی استان در سال زراعی گذشته از کشت سیب زمینی صرف نظر کردند و به جای آن چغندر قند کاشتند، اکنون و پس از یک سال انتظار، درآمدی از محل فروش محصول خود به دست نیاورده اند؛ رخدادی عجیب که گویا قرار است از سوی مسئولان با مجموعه اقداماتی عجیب تر پاسخ داده شود!

به گزارش «تابناک»؛ جمع بسیاری از کشاورزان دشت اردبیل که در سال زراعی گذشته و در راستای سیاست تغییر الگوی کشت کشاورزی، کشت محصول چغندر قند را به جای سیب زمینی در دستور کار خود قرار دادند، اکنون و بنا بر گزارش‌های دریافتی، با مشکل دریافت درآمد حاصل از فروش محصول خود رو به رو هستند و خریداران محصول آن‌ها، توانایی پرداخت پولشان را ندارند.

این را می‌توان از گفته‌های خلیل نیکشاد، رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل برداشت کرد که در همین رابطه به رسانه‌های محلی گفت: طرح جایگزین کشت سیب‌زمینی در دشت اردبیل ـ که با تغییر الگوی کشت با محوریت چغندر قند انجام شده ـ به دلایلی با ناکامی و شکست روبه رو شده است.

خلیل نیکشاد با اشاره شکست طرح تغییر الگوی کشت در دشت اردبیل ـ که بیش از ده‌ها هزار کشاورز از این منطقه امرار معاش می‌کنند ـ و نیز با تأیید سخنان رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق اردبیل در ارتباط با عدم پرداخت مطالبات کشاورزان از سوی کشت و صنعت مغان اظهار کرد: ما در سه چهار سال اخیر به عنوان الگوی کشت جایگزین سیب‌زمینی به زارعین دشت اردبیل توصیه کردیم تا چغندر قند بکارند که در این حرکت، کمیسیون کشاورزی اتاق اردبیل با پرچمداری این کار سعی کرد تا وضعیت مناسبی را در ایجاد انگیزه و رغبت زارعین و کشت چغندر قند فراهم آورند.

وی خاطرنشان کرد: ما نیز در حد اختیارات و توانمان نسبت به تأمین بذر و نهاده‌های کشت این محصول کمک‌کار زارعین شدیم تا محصول به دست آمده به کارخانه قند مغان فرستاده و مطالبات چغندرکاران نیز پرداخت شود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل افزود: از رقم محاسبه شده، تاکنون ۲۳ درصد به زارعین پرداخت شده و مابقی مطالبات پس از گذشت ماه‌ها از تحویل محصول به زارعین پرداخت نشده و از این جهت بهره‌برداران با مشکلات عدیده و گله‌مندی‌های بحقی روبه رو بودند که ما تنها باید از این بابت از آن‌ها عذرخواهی کنیم.

نیکشاد گفت: در رایزنی‌ها با مدیرعامل کشت و صنعت، آن‌ها پیشنهاد کردند به جای این مطالبات شکر تحویل زارعین دهند که بعید به نظر می‌رسد با این قیمت پایین شکر، کشاورزی حاضر باشد محصول شکر را به فروش برساند.

وی ادامه داد: متأسفانه پیگیری‌های ما در پرداخت مطالبات زارعین تاکنون جواب نداده و به نظر می‌رسد، پرچمداری این حرکت در جایگزینی کشت چغندر قند به جای سیب‌زمینی شکست خورده و زارعین نیز دچار خسران شده‌اند.

این سخنان رئیس جهاد کشاورزی استان اردبیل ـ که در گفت وگو با رسانه‌های محلی عنوان شده است ـ حاوی نکات مهم و قابل تأملی است که اشاره به آن‌ها برای حل موضوع و جلوگیری از تکرار مسأله در نقاط دیگر جغرافیایی کشور ضروری است.

نخست اینکه از مسئولان و متولیان کشاورزی استان‌های مختلف از جمله اردبیل انتظار می‌رود قبل از انجام هر گونه توصیه و سفارشی به کشاورزان ـ که بحق از مظلوم‌ترین قشرهای جامعه هستند ـ مطالعات و بررسی‌های دقیق انجام دهند و پس از اطمینان، طرح‌های خود از جمله تغییر الگوی کشت را به مرحله عملیاتی شدن برسانند؛ انتظاری کاملاً منطقی که سبب خواهد شد با چنین رخداد‌هایی مثل عدم پرداخت بدهی کشاورزان برای مدت‌های مدید رو به رو نشویم.

موضوع بسیار مهم دیگر آنکه پرداخت شکر به کشاورزان اردبیلی در ازای پول محصول به فروش رسیده آن‌ها که در واقع به شکل خرید تضمینی و با هدف کمک به بازاریابی محصول آن‌ها رخ داده، حکایت عجیب و قابل تأملی است که پذیرش آن نه برای کشاورزان و نه برای افکار عمومی آسان نیست.

کشاورزی که قادر به فروش محصول اولیه خود در بازار آزاد نیست و اساساً سر رشته‌ای از تجارت منطقه‌ای و ملی ندارد و از سویی با آغاز فصل زراعی جدید دوباره درگیر کشاورزی است، چگونه توانایی نقد کردن شکر‌های دریافتی را آن هم با شرایطی که گفته می‌شود کیفیت مطلوبی ندارند، خواهد داشت؟!

به راستی این رویه آن هم در دشت حاصلخیز و مستعدی چون دشت اردبیل که توان پذیرش و زندگی چند صد هزار شهروند را در دل خود دارد، چه تأثیری بر افزایش مهاجرت روستا به شهر و نا امیدی هر چه بیشتر کشاورزان از پیشه که در پیش گرفته اند، خواهد داشت؟

با تفاسیر بالا، شاید نیاز باشد مقام‌های متولی و مسئول ضمن ورود به این مسأله و تلاش برای حل هر چه سریع تر آن، مجموعه اقداماتی برای انجام مطالعات دقیق و حل دائمی اینچنین مشکلاتی در پیش بگیرند و بی تفاوتی به معیشت کشاورزان منطقه را فراموش کنند.

 

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۲
در انتظار بررسی: ۱۶
انتشار یافته: ۱۸
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۴۷ - ۱۳۹۷/۰۳/۱۱
داریم به دوران مبادله کالا به کالا برمیگردیم
Allianz
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۵۱ - ۱۳۹۷/۰۳/۱۱
با سلام
به جرائت می توان گفت یکی از وزارتخانه هایی که بود و نبودش تاثیری در اقتصاد کشور ندارد همین وزارت جهاد کشاورزی است. به عنوان نمونه کشاورزی که نهاده هایش را آزاد تهیه می کند، هزینه ها را دلاری می کند، محصولش هم خریدار ندارد و حتی بذور تحت کشت خود را نیز از بذور وارداتی استفاده می کند شما بفرمایید کاربرد وزارت خانه جهاد کشاورزی چیست؟ مراکز تحقیقات کشاورزی هم خروجی مشخصی ندارند.

راحت این وزراتخانه را منحل کنید شاید باری از هزینه های دولت کم شود چرا که بود و نبود این گونه وزارت خانه بدرد نخوری فرقی به حال اقتصاد ندارد.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۵۱ - ۱۳۹۷/۰۳/۱۱
خدا را شکر
مسئولان را شکر. !!!!!
مردم را هیچ. ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۵۳ - ۱۳۹۷/۰۳/۱۱
یک عمر چای شیرین مبارکشان باشد !!
لغت خجالت را از فرهنگ لغت حذف کنید و به جای آن کلمه معادل ٬ سنگ پا ٬ بگذارید .
ناشناس
|
Netherlands
|
۱۲:۵۸ - ۱۳۹۷/۰۳/۱۱
پس تجار کجایند تا صادر کنند شکر
جعفر
|
United States of America
|
۱۳:۰۲ - ۱۳۹۷/۰۳/۱۱
این مورد جدید نیست در شهرستان خوی به پدر من دو سال است که بجای پول چغندر حواله شکر میدهند بعد کنار همون کارخانه یه باجه میزنند و حواله را 20 درصد زیر قیمت برمیدارند.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۲۲ - ۱۳۹۷/۰۳/۱۱
چیز عجیبی نیست!!!
پیمانکاران اداره راه سالهاست که بجای پول قیر تحویل میگیرن!!! یا در شرایط عالی بابت کارکردشان در سال ۹۴ اومدن امسال که سال ۹۷ هست اوراق مشارکتی دادن با سررسید فروش بهمن ۹۸!!!
اگر کسی بخواهد این اوراق را الان بفروشد میبایست با ۳۰% افت بفروش برساند!
بنظرتان مشتری این اوراق مشارکت کیست؟؟؟؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۲۳ - ۱۳۹۷/۰۳/۱۱
خیلی جالبست
به گفته مقامات مسئول استانی،توصیه به تغییر الگوی کشت پیشنهاد وتوصیه آنان بوده ولی حالا خیلی ظریف مسئولییت شکست را متوجه اتاق اردبیل به عنوان پرچمدار طرح می دانند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۵۰ - ۱۳۹۷/۰۳/۱۱
سالهاست مدیران نالایق با بی برنامگی هاشون خسارت‌های زیادی به ایران و ایرانی وارد کردند. واقعا تا کی باید این رویه ادامه پیدا کنه؟
باز فامیل کدوم مسوول به مدیریت رسیده که این بلا رو سر کشاورزان مظلوم آورده؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۵۲ - ۱۳۹۷/۰۳/۱۱
واقعاً فکر کردید که این موضوع به این سادگی رو مسئولین نمیفهمند؟؟؟؟
یه دلیل بیشتر نداره همونطوری که تمام دنیا دارن ما رو تحقیر میکنن، مسئولین هم برای شوخی و خنده با همدیگه دارن زندگی مردم رو به باد میدن با توجه به رخدادهای سال های اخیر چیزی به غیر از این به ذهن نمیرسه!!! طرحهای بچگانه!!، استدلالهای سخیف، دروغ تو روز روشن، دستکاری آمارها و .... همگی نشان از این موضوع دارند!!
طرف ماست سفید رو نشون مردم میده بعد میگه این ماست سیاه رو خودمون با تکنولوژی پیشرفته تولید کردیم!!!
امیدوارم منظور سخنم رو گرفته باشید.
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟