نکات مهمی که آب‌میوه فروشی‌ها باید رعایت کنند

کد خبر: ۸۰۵۴۹۷
|
۱۵ خرداد ۱۳۹۷ - ۰۸:۰۸ 05 June 2018
|
7949 بازدید

یک کارشناس بهداشت محیط با بیان اینکه استفاده از زیور آلات و ناخن مصنوعی توسط کارکنان بستنی و آب‌میوه فروشی‌ها ممنوع است در خصوص سایر نکات بهداشتی این اماکن توضیح داد.

به گزارش فارس، کاوه خیرخواه در خصوص نکات بهداشتی که آبمیوه‌ فروش ها باید در محیط کاری خود رعایت کنند، توضیح داد: بهداشت کار در حوزه تولیدات آبمیوه و بستنی در چهار حیطه تقسیم بندی می‌شود که بهداشت کارکنان در اولویت این دسته‌بندی قرار دارد.

وی افزود: تمام کارکنان فروشگاه‌های آبمیوه و بستنی باید از روپوش‌های مناسب استفاده کنند که بر روی آنها لک یا پارگی وجود نداشته باشد و ترجیحا این لباس‌ها باید به رنگهای روشن تهیه شوند، همچنین استفاده از لباس‌های تیره‌رنگ از نظر کارشناسان بهداشت قابل قبول نیست.

وی تصریح کرد: تمام کارکنان باید در زمان فعالیت با توجه به کاری که انجام می‌دهند روپوش مناسب را بر تن داشته باشند.

این کارشناس بهداشت محیط گفت: کارکنان این محیط‌ها باید توجه کنند که اگر روی پوست دست آنها زخم، بریدگی یا سوختگی وجود داشته باشد، باید دست‌های خود را با بتادین ضدعفونی کرده و تا حد امکان از دستکش مناسب برای فعالیت استفاده کنند.

خیرخواه افزود: توجه داشته باشید که اگر کارکنان این فروشگاه‌ها دچار بیماری‌های انگلی باشند، نباید به هیچ وجه در این محیط فعالیت کنند، به دلیل اینکه ممکن است بیماری‌های آنها به سایر افراد منتقل شود.

وی درخصوص رعایت نظافت دست‌های کارکنان نیز توضیح داد: کارکنان باید بلافاصله پس از نظافت مکان، دست‌های خود را با آب و صابون مناسب شستشو دهند و باید از شستشوی دستها در سینگ دستشویی خودداری شود.

وی افزود: یکی از نکاتی که باید در این مغازه‌ها رعایت شود، نصب پوستر چگونگی شستشوی دستها در کنار روشویی است که این موضوع می‌تواند کمک زیادی به بهداشت فردی کارکنان و مشتریان کند.

این کارشناس بهداشت محیط با بیان اینکه کارکنان نباید به هیچ وجه در زمان کار از زیورآلات و دستبند ا ستفاده کنند، گفت:‌خانمها نیز اگر در چنین محیط‌هایی فعالیت می‌کنند نباید از لاک و ناخن مصنوعی استفاده کنند، از لحاظ بهداشتی روپوش کارکنان باید دارای آستین بلند باشد تا از ریختن موهای دست در مواد غذایی پیشگیری به عمل آید.

خیرخواه تصریح کرد: استفاده از دخانیات، قلیان و سیگار در این مکان‌ها ممنوع است که متأسفانه در برخی موارد مشاهده می‌کنیم کارکنان فروشگاه‌ها در این محیط‌ها اقدام به استعمال دخانیات می‌کنند، در صورتی که باید پوستر استعمال دخانیات ممنوع در این مکان‌ها نصب شود تا حتی مشتریان با سیگار وارد مغازه نشوند.

این کارشناس بهداشت محیط گفت: کارکنان به هیچ عنوان نباید وسایل شخصی خود مانند کفش یا جوراب‌ها را بر روی یخچال یا نزدیک میوه‌ها قرار دهند بلکه این لباس‌ها در کمدهای مخصوص به خود قرار گیرند.

مدیر آموزشگاه اصناف سیب سلامت با بیان اینکه تمام کارکنان باید گواهینامه تحت عنوان «گواهینامه آموزشگاه اصناف» را داشته باشند، گفت: این افراد با گذراندن کلاس‌ها و آزمون می‌توانند این مدرک را دریافت کنند.

وی افزود: تمام سبزی‌ها مانند کرفس، هویج و همچنین میوه‌های زمینی مثل توت فرنگی باید با شیوه درست طی چهار مرحله سالم‌سازی شوند، در مرحله اول باید میوه‌های خراب و گندیده از سایر میوه‌ها جدا شوند، سپس میوه‌های سالم را در ظرف مخصوص قرار داده و به ازای هر یک لیتر آب، 3 تا 5 قطره مایع ظرفشویی در ظرف ریخته شود و به مدت پنج دقیقه این میوه‌ها شستشو داده شوند تا انگلها و باکتری‌هایی که در روی سطح آنها قرار دارد از بین بروند، پس از آن باید میوه‌ها را در ظرف دیگری قرار داده و توسط محلول‌های گندزدا ضدعفونی شوند و سپس آنها را با آب فشار قوی آبکشی کنیم.

این متخصص بهداشت محیط ادامه داد: برخی از افراد در این مکان‌ها از محلول نمک و سرکه برای ضدعفونی کردن میوه‌ها استفاده می‌کنند که این موضوع به هیچ وجه مورد تأیید وزارت بهداشت نیست و نمک هیچ تأثیری بر میکروب‌زدایی میوه‌ها ندارد، همچنین سرکه باعث پلاسیده شدن میوه‌ها می‌شود.

خیرخواه در خصوص نظافت و دمای یخچال فریزر این محیط‌ها توضیح داد: دمای تمام یخچال‌های این امکان باید بین صفر تا چهار درجه سانتیگراد قرار داشته باشد، همچنین دمای سردخانه‌ها باید بین منفی 18 تا منفی 24 درجه سانتیگراد قرار گیرد و توجه داشته باشیم که درزها، شکاف‌های یخچال گرفته شود و نظافت داخل یخچال نیز رعایت شده باشد.

وی افزود: مواد شوینده و شیمیایی را نباید به هیچ عنوان در کنار مواد غذایی قرار داد، همچنین استفاده از طعم‌دهنده‌ها، اسانس‌ها و شیرین‌کننده‌های شیمیایی در بستنی‌ها و آبمیوه‌ها ممنوع است.

خیرخواه گفت: در مواقعی مشاهده می‌کنیم از تزئیناتی مانند عروسک یا گلها برای آبمیوه یا بستنی استفاده می‌شود که می‌تواند باعث بروز بیماری شوند.

وی با بیان اینکه موارد غذایی باید در ظروف استیل یا شیشه‌ای نگهداری شوند، توضیح داد: در مواقعی مشاهده می‌کنیم که آبمیوه‌های دست‌ساز چندین روز در یخچال باقی مانده، در صورتی که این آبمیوه‌ها باید در همان لحظه و به درخواست مشتری تهیه شوند.

این کارشناس بهداشت محیط گفت: مواد غذایی مانند آبمیوه‌ها که زود فاسد می‌شوند را باید در ظروف دردار یا سلفون‌کشیده بهداشتی در طبقه بالای یخچال نگهداری کرد.

وی در پایان گفت: رعایت نور و دمای واحد صنفی نیز باید مدنظر قرار گیرد، همچنین میوه‌ها را نباید بر روی زمین قرار داد بلکه باید از پالت‌های فلزی و پلاستیکی برای نگهداری آنها استفاده کرد.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
برچسب منتخب
# جنگ ایران و اسرائیل # قیمت طلا # مهاجران افغان # یارانه # حمله اسرائیل به ایران # خودرو
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
به نظر شما چه کسی در انتخابات آمریکا پیروز خواهد شد؟