قائم مقام خزانهداری آمریکا در سخنرانی در یک لابی ضدایرانی، از آنچه او عدم اجرای «الزامات FATF» توسط ایران خواند، ابراز ناخرسندی کرد.
به گزارش فارس، یک مقام خزانهداری آمریکا روز سهشنبه با ابراز ناخرسندی از آنچه او عدم اجرای «الزامات» کارگروه اقدام مالی (FATF) توسط ایران، خواند، جمهوری اسلامی را به پولشویی و حمایت از تروریسم متهم کرد.
«سیگال مندلکر» قائم مقام وزارت خزانهداری آمریکا که در نشستی به میزبانی لابی ضدایرانی «بنیاد دفاع از دموکراسیها» صحبت میکرد، بخشی از سخنرانیاش را به رابطه ایران و FATF اختصاص داد و گفت: «بارها و بارها به ایران فرصت داده شده تا فعالیتهای مخربش را کنار بگذارد. در طول بیش از یک دهه، FATF ریسک تأمین مالی تروریسم برآمده از ایران و تهدیدی که این ریسک برای نظام مالی بینالمللی ایجاد میکند را یادآور شده است. با این وجود، ایران تعهدات بینالمللیاش برای پاکسازی نظام مالی خود، برخورد با فعالیتهای غیرقانونی و توقف کامل تأمین مالی تروریسم را اجرا نکرده است.»
وی افزود: «در روزهای پس از برجام، ایران فرصت کافی داشت تا اقدامات لازم را برای آنکه به یک کشور دارای ارزش سرمایهگذاری بدل شود، انجام دهد. بار این مسئولیت بر عهده ایران بود تا گامهای لازم برای مشروعیتبخشی به خود را بردارد. و باز هم ایران این کار را نکرد.»
مندلکر ادامه داد: «در ماه فوریه، FATF به این جمعبندی رسید که ایران بخش اعظم الزامات طرح اقدام مقابله با پولشویی و مقابله با تأمین مالی تروریسم را انجام نداده است. FATF برای اولین بار در یک بیانیه علنی فهرستی جامع از نواقص اصلی ایران منتشر و بر ریسک تأمین مالی تروریسم و تهدید ناشی از آن برای نظام مالی بینالمللی، تأکید کرد.»
این مقام ارشد وزارت خزانهداری آمریکا با بیان اینکه مقامهای ایرانی اجرای الزامات FATF را «خودتحریمی» میخوانند، 9 خواسته این سازمان که در بیانیه ماه فوریه آمده بود، بار دیگر برشمرد.
او مورد اول را «جرمانگاری تأمین مالی تروریسم به نحو مناسب» عنوان کرد و گفت ایران با معاف کردن گروههایی مانند حزبالله لبنان و حماس و طرح این استدلال که این گروهها برای «پایان اشغالگری خارجی» تلاش میکنند، این تعهد را اجرایی نکرده است.
موارد بعدی که او برشمرد عبارت بودند از:
2. مرجعی برای بلوکه کردن داراییهای تروریستی بر اساس قطعنامههای شورای امنیت سازمان ملل متحد ایجاد کند؛
3. یک نظام گمرکی دارای توان کافی و اجراپذیر بررسی پیشینه مشتری ایجاد کند؛
4. از اینکه موسسات مالی وجود اطلاعات کامل در انتقال الکترونیکی وجه را راستیآزمایی میکنند، اطمینان یابد؛
5. با حسن نیت برای تصویب و اجرای کنوانسیون تأمین مالی تروریسم تلاش کند؛
6. واحد اطلاعات مالی را به طور کامل مستقل کند؛
7. نشان دهد که مقامات سرویسدهندگان انتقال پول بدون مجوز را شناسایی و جریمه میکنند؛
8. مجموعه گستردهای از جریمهها برای نقض قوانین ضدپولشویی وضع کند؛
9. اختیار حقوقی و رویههای لازم برای بلوکه کردن داراییها به میزان متناسب با یک مورد جرم پولشویی یا تأمین مالی تروریسم را ایجاد کند.
وی با بیان اینکه ایران هنوز این موارد تصویب و اجرا نکرده، گفت: «ما در رایزنیهای خود، هم در ایالات متحده و هم در خارج از کشور، به صراحت گفتهایم که شرکتهایی که با ایران تجارت میکنند، با ریسک عظیمی مواجه هستند و این ریسک پس از آنکه تحریمهای مرتبط با هستهای را دوباره اعمال کنیم، بیشتر هم میشود. ما کسانی را با ایران تجارت ممنوعه انجام دهند، پاسخگو نگه خواهیم داشت.»
FATF کارگروهی است که به بهانه مقابله با «پولشویی و تأمین مالی تروریسم» ایجاد شده و به بانکها و شرکتهای بینالمللی در زمینه ریسک همکاری با کشورهای مختلف مشاوره میدهد. ایران و کره شمالی دو کشوری هستند که در «فهرست سیاه» این سازمان قرار دارد. پس از توافق هستهای، این سازمان اقدامات تقابلی علیه ایران را تعلیق کرد و طرفین برای خروج نام ایران از فهرست سیاه وارد گفتوگو شدند.
این سازمان فهرستی موسوم به طرح اقدام را به ایران ارائه کرده و از ایران خواسته اقدامات طرحشده در این فهرست را اجرایی کند.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.