مطالعات جدید محققان نشان میدهد که بیتوجهی به خواب کافی علاوه بر تاثیر منفی بر سلامت، عوارض جبران ناپذیری بر اقتصاد یک کشور تحمیل میکند.
به گزارش ایسنا، بر اساس مطالعات انجام شده میانگین ساعت خواب هر انسان در طول شبانه روز در مقایسه با قرن گذشته کاهش چشمگیری داشته است. نتایج مطالعات اخیر نشان میدهد که در بازه زمانی سال ۱۹۷۵ تا ۲۰۰۶ تعداد کسانی که در طول شبانهروز کمتر از ۶ ساعت خوابیدهاند حداقل ۲۲ درصد افزایش داشته است. محققان با بررسی وضعیت خواب در ۱۲ کشور دریافتند که با هر یک ساعت اضافه کاری، زمان خواب به مدت ۱۰ دقیقه کاهش مییابد.
به عقیده کارشناسان، بیتوجهی به خواب کارکنان نه تنها برای سلامت عمومی جامعه مضر است بلکه تاثیر منفی آن را بر اقتصاد میگذارد و تولید محصولات کشور را کاهش میدهد. کمبود یا فقر در خواب تاثیر منفی بر سیستم ایمنی بدن میگذارد و احتمال بیمار شدن فرد را در پی عوامل بیماریزا افزایش میدهد.
اگر میانگین ساعت خواب در افراد به کمتر از هفت ساعت کاهش یابد، احتمال ابتلا به سرماخوردگی مزمن نیز تا سه برابر افزایش خواهد یافت. خواب ناکافی از نظر روانی نیز بر فرد اثر میگذارد و باعث تاثیر منفی بر روحیه، قضاوت، تصمیمگیری و تمرکز میشود و در نهایت نرخ خطا و حوادث شغلی را افزایش میدهد.
انتهای پیام