پس از آنکه آذری جهرمی وزیر ارتباطات از شرکتهایی گفت که گوشی موبایل را با ارز 4200 تومانی وارد کردهاند و با ارز 8000 تومانی در بازار به فروش میرسانند و در پی تعطیلی بازار موبایل به واسطه وضعیت متزلزل بازار ارز و بیثبات بودن قیمتها متاثر از قیمت ارز آزاد، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات فهرست اسامی واردکنندگان گوشی همراه با ارز دولتی را اعلام کرد؛ شرکتهایی که باید وارداتشان را متکی بر این قیمت ارز، ارزشگذاری میکردند و وارد بازار مینمودند اما اکنون با قیمت روز دلار، اجناسشان را به فروش میرسانند.
به گزارش «تابناک»؛ محمدجواد آذری جهرمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات روز گذشته در کرمان گفته بود که «گرانیهای غیرمعمول گوشی تلفن همراه در کشور نشان میدهد که برخی افراد سودجو با استفاده از ارز دولتی 4200 تومانی گوشی وارد کردهاند اما براساس بهای ارز آزاد محاسبه و به مردم عرضه میکنند.» و امروز پس از تعطیلی پاساژهای فروش موبایل از جمله چارسو و علاالدین، مسئولان دولتی تلاش کردند از خود رفع اتهام کنند.
در همین راستا وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات با گذشت تنها چند ساعت از بازدید آذری جهرمی از بازار موبایل چارسو در خیابان جمهوری تهران که فروشندگان آن به دلیل گران شدن قیمت این محصول و کاهش فروش محصولات خود (ناشی از کاهش قدرت خرید مردم و نوسانات شدید نرخ ارز) کسبوکارشان را تعطیل کرده بودند و قول وزیر ارتباطات برای تأمین ارز این تجهیزات، فهرست اسامی واردکنندگان گوشی تلفن همراه که ارز دولتی دریافت کردهاند را منتشر کرد.
این وزارتخانه با اعلام فهرستی از 40 شرکت واردکننده گوشی همراه در بیانیهای نوشت: از ابتدای سال 97 تا 29 خردادماه به 40 شرکت وارد کننده گوشی تلفن همراه، ارز دولتی تخصیص داده شده است؛ 30 شرکت از این فهرست با بخشی از ارز تخصیص داده شده اقدام به واردات گوشی تلفن همراه کردهاند. وزارت ارتباطات اعلام نکرده بر چه مبنایی به این شرکتها دلار 4200 تومانی تخصیص داده شده و بر چه مبنا به شرکتها دیگر اختصاص داده نشده است؟!
رقم کل ارز اختصاص یافته به 40 شرکت مذکور 220 میلیون و 643 هزار و 206 یورو بوده که تاکنون محمولههایی با مجموع رقم 75 میلیون و 283 هزار و 860 یورو با عاملیت 30 شرکت وارد کننده از گمرک ترخیص شده است. لیست اسامی این شرکتهای دریافت کننده ارز 4200 تومانی به شرح دو جدول زیر است:
آذری جهرمی وزیر ارتباطات همچنین در گفتگو با خبر ساعت ۲۱ از سه راهکار ضربتی وزارت ارتباطات برای تنظیم بازار خبر داد و مدعی شد، علاوه بر انتشار لیست شرکتهایی که از ارز ۴۲۰۰ تومانی برای واردات بهره بردهاند در راستای استیفای حقوق مصرف کنندگان، از طریق سامانه *۷۷۷۷#، امکان استعلام شماره سریال تلفن همراه و دریافت پاسخ در خصوص تامین گوشی تلفن همراه از طریق ارز ۴۲۰۰ تومانی فراهم شده است که بدین ترتیب افرادی که زیان دیده هستند میتوانند از طریق تعزیرات زیان خود را جبران کنند و برای خریدهای آتی میتوانند از نحوه واردات گوشی مطلع شوند.
او گفت، همچنین در راستای مقابله با فساد، عملکرد وارد کنندگان و شبکه توزیع در کارگروه پروژه رجیستری که متشکل از وزارت اطلاعات، صنعت، اقتصاد، ارتباطات و ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز است بررسی و موارد تخلف برای رسیدگی به مرجع ذیصلاح اعلام خواهد شد.
باید دید پس از ادعاهای وزیر ارتباطات و این نمایش شفاف سازی آیا اتفاقی در عمل نیز رخ میدهد و کسری از هزینه طیف گستردهای از مردم که متضرر شدهاند، بازمیگردد؟ همچنین باید دید وضعیت خریدارانی که اکنون قصد خرید دارند اما با عدم عرضه گوشی تلفن همراه مواجه هستند، چه خواهد شد و وزارت ارتباطات برای محتکرین چه راهکاری مد نظر دارد؟
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.