موضع حمایتی ترکیه از ایران در برابر آمریکا، ادعای اردن در مورد حصول توافق آتش بس در جنوب سوریه، آماده باش ارتش اسرائیل در جولان اشغالی و بازجویی از «نتانیاهو» به اتهام فساد مالی، از جمله مهم ترین خبرها و رویدادهای خاورمیانه در 24 ساعت گذشته بوده اند. در این میان، باید به تمدید تعلیق ایران در فهرست سیاه FATF تا آبان نیز اشاره کرد.
به گزارش «تابناک»؛ گروه ویژه اقدام مالی FATF ضمن ابراز ناامیدی از اینکه ایران برنامه اقدام خود را کامل اجرا نکرده است، با توجه به تداوم تلاش های دولت ایران، تعلیق اقدامات مقابله ای خود را تا ماه اکتبر ( آبان ماه ) تمدید کرد.
این در شرایطی بود که دولت آمریکا و متحدان آن تلاش وافری برای وضع دوباره اقدام های مقابله ای به خاطر عدم اجرای برنامه اقدام با وجود گذشت شش ماه از مهلت پایانی برنامه اقدام داشتند.
ترکیه: به خاطر آمریکا پشت ایران را خالی نمی کنیم
وزیر امور خارجه ترکیه، آمریکا را به دلیل پیروی از سیاست های رژیم صهیونیستی علیه ایران سرزنش و اعلام کرد که اتحاد کشورش با ایالات متحده به این معنی نیست که ترکیه به درخواست قطع روابط تجاری با ایران تن می دهد.
مولود چاووش اوغلو در مصاحبه ای با شبکه ان تی وی در روز جمعه تصریح کرد، ترکیه به همکاری های تجاری خود با ایران به درخواست کشورهای دیگر پایان نخواهد داد.
این موضع پس از آن بیان شد، آمریکا از همه کشورها خواست تا واردات نفت خود از ایران را به صفر برسانند.
به گزارش وبسایت شبکه تلویزیونی تی آر تی، چاووش اوغلو گفت: «در صورتی که هدف تصمیمات ایالات متحده صلح و ثبات باشد، ما از آن حمایت میکنیم، ولی مجبور نیستیم تا از هر تصمیمی پیروی کنیم.»
وی افزود: در جایی که آمریکا بدون مشورت با متحدان خود، از جمله ترکیه، تصمیمات یکجانبه ای می گیرد، نباید انتظار داشته باشد که آن متحدان همواره از او تبعیت کرده و یا موافقش باشند.
چاووش اوغلو تصریح کرد: «متحد بودن به معنی پیروی کلمه به کلمه از هر تصمیمی (توسط آمریکا) نیست.»
وزیر خارجه ترکیه همچنین ایران را "همسایه ای مهم" با روابط اقتصادی نزدیک خوانده و افزود: «ما روابط تجاری خود را با ایران به این دلیل که دیگر کشورها به ما بگویند، قطع نخواهیم کرد.»
چاووش اوغلو اضافه کرد،به نظر او، آمریکا در حال دنباله روی سیاست های ضدایرانی رژیم صهیونیستی است.
ادعای اردن در مورد حصول توافق آتش بس در جنوب سوریه
منبع اردنی که خواست نامش ذکر نشود به رویترز گفت: گزارش های موثقی در مورد توافق آتش بس در جنوب سوریه که منجر به آشتی میان مخالفان و نیروهای دولتی خواهد شد، وجود دارد.
طبق ادعای این منبع اردنی، این توافق منجر به آشتی میان مخالفان و نیروهای دولتی سوریه خواهد شد.
منبع مذکور جزئیات بیشتری در مورد توافق آتش بس در منطقه ای که نیروهای دولتی سوریه از هفته گذشته برای آزادسازی آن از اشغال تروریست ها مشغول عملیات هستند، ارائه نکرد.
آماده باش ارتش اسرائیل در جولان اشغالی
رژیم صهیونیستی به ارتش خود در بلندیهای جولان اشغالی سوریه حالت آماده باش داد.
خبرگزاری «آناتولی» ترکیه به نقل از رسانههای عبری گزارش داد، «همزمان با تشدید درگیریها در جنوب سوریه و نزدیک شدن ارتش این کشور به مرزهای اسرائیل [فلسطین اشغالی]، نیروهای ارتش در بلندیهای جولان به حالت آماده باش درآمدند».
این رسانه گزارش داد که احتمال درگیری مستقیم با ارتش سوریه وجود ندارد ولی ارتش رژیم صهیونیستی خود را برای احتمال آثار غیر مستقیم عملیات ارتش سوریه آماده میکند، چون منطقه «درعا» تنها ۶۰ کیلومتر با فلسطین اشغالی فاصله دارد.
رسانههای عبری مدعی حضور نیروهای ایرانی به همراه روسی در منطقه عملیاتی ارتش سوریه در جنوب این کشور شدند.
همزمان با بیم ارتش رژیم صهیونیستی از عملیات ارتش سوریه، ژنرال «گادی آیزنکوت»، رئیس ستاد کل ارتش این رژیم برای دیدار با ژنرال «جوزف دانفورد»، همتای آمریکاییاش راهی واشنگتن شده است.
رسانههای صهیونیستی گفتهاند، دو طرف قرار است، جدی در مورد اوضاع و حوادث سوریه و «مقابله با حضور نظامی ایران» در این کشور گفتوگو و رایزنی کنند.
ارتش سوریه نزدیک به یک هفته است که عملیات نظامی برای آزادسازی و پاکسازی مناطق جنوبی این کشور از تروریستها و گروههای مسلح تکفیری را آغاز کرده است.
بازجویی از «نتانیاهو» به اتهام فساد مالی
بازجویی از «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی از سر گرفته می شود.
بر اساس این گزارش، قرار است طی هفته آینده پلیس رژیم صهیونیستی مجددا نتانیاهو را به دلیل متهم شدن در چهار پرونده فساد مالی بازجویی کند.
از آغاز سال ۲۰۱۷ تاکنون بارها نتانیاهو را به اتهامات فساد و اختلاس در پرونده های موسوم به پرونده های ۱۰۰۰ و ۲۰۰۰ تحت بازجویی قرار داده است. پرونده ۱۰۰۰ مربوط به هدایایی است که نتانیاهو و خانوادهاش از بازرگانان خارجی، غیرقانونی دریافت کردهاند. این هدایا به ویژه از سوی آرنون میلچن، میلیاردر آمریکایی دریافت شده و شامل قوطیهای سیگار فاخر برای نتانیاهو بوده است. سارا همسر وی نیز بهترین انواع مشروبات الکلی و جواهرات را دریافت کرده است. این هدایا طی سالیان طولانی ادامه داشته و ارزش آنها به صدها هزار شیکل میرسد.
پرونده ۲۰۰۰ نیز مربوط به اتهامات مطرح در خصوص تبادل رشوه بین نتانیاهو و ناشر روزنامه یدیعوت آحارونوت است که در مجموعهای از دیدارهای ثبت شده بین دو نفر رد و بدل شده است. این رشوه مربوط به پوشش نتانیاهو در این روزنامه بوده و توافقی در این خصوص به دست آمده و قرار شده چهره ای مثبت و خوب از نتانیاهو ارائه شود و در مقابل نتانیاهو نیز از این روزنامه در برابر روزنامه صهیونیستی اسرائیل الیوم حمایت کرده یا برای جلوگیری از صدور هفته نامه این روزنامه وارد عمل شود.
وی در پرونده های «۳۰۰۰ و ۴۰۰۰» نیز متهم است. «پرونده ۳۰۰۰» که به «رسوایی زیردریایی اسرائیل» نیز شهرت دارد، درباره زد و بند در جریان قرارداد دو میلیارد دلاری برای خرید سه زیردریایی با سوخت اتمی و چهار کشتی نظامی از آلمان است. البته خود نتانیاهو مستقیم به عنوان یک متهم در این پرونده نیست اما «دیوید شیمرون» وکیل معتمد نتانیاهو و بیش از هفت مقام پیشین به دریافت رشوه یک میلیارد دلاری و خیانت در امانت در این پرونده متهم است.
در «پرونده ۴۰۰۰» گروهی از نزدیکترین یاران نتانیاهو در مظان اتهام سوءاستفاده از جایگاهشان برای ارتقا، تصویر رسانهای نخستوزیر و همسرش قرار گرفتهاند. این افراد متهم هستند که به یک شرکت مخابراتی به نام «بزک» که متعلق به یکی از دوستان نتانیاهوست، پیشنهاد دادهاند که در ازای اعطای برخی امتیازات از سوی نهادهای نظارتی اسرائیل، رسانه متعلق به این شرکت اخبار مثبتی درباره نتانیاهو و همسرش منتشر کند.